pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες

30/08/2016 - 4:00μμ
Θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πρωί ξεκίνησε η πολυσυζητημένη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, παρουσία των υποψήφιων καναλαρχών και των εκπροσώπων τους, αλλά και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Από πολύ νωρίς και σε χώρο που υπέδειξαν οι αστυνομικές Αρχές είχαν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία προκειμένου να καλύψουν από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος αφού υπήρξε λάμψη, ένταση, δηλώσεις με υπονοούμενα, ενώ αρκετοί από τους προσερχομένους, όπως ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, δήλωσαν πως το τυπικό της διαδικασίας δημοπράτησης δεν ήταν ξεκάθαρο σε αρκετά σημεία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της μίλησε για διαβλητή διαδικασία και προανήγγειλε ότι όταν γίνει κυβέρνηση δεν θα ανακαλέσει τις άδειες εκείνων που θα τις πάρουν μέσω αυτής της διαδικασίας, αλλά «θα ανοίξουν το διαγωνισμό για να πάρουν κι άλλοι άδειες».


Εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων για τις τηλεοπτικές άδειες περιμένουν να μπουν στο κτήριο της ΓΓΕΕ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Από τους οκτώ υποψηφίους για την απόκτηση αδειών λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις εκπροσωπούνται από τους γενικούς διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για την «Ανεξάρτητος Πάροχος», Κάρολος Αλκαλάι για το Star, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον Alpha).

Πληροφορίες από επίσημα χείλη, για το τι ακριβώς γίνεται αυτή τη στιγμή στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δεν υπάρχουν. Ωστόσο τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως γύρω στις 17:00 θα ολοκληρωθεί η δημοπρασία για την πρώτη από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Παρόλο που θα υπάρχει ο πρώτος… νικητής, το όνομά του δεν θα γίνει γνωστό μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες.

Στις 21:00 θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια, με μείον έναν «παίκτη», αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί. Αυτό που εκτιμούν όλοι είναι πως η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα. Γι’ αυτό και όλοι οι ενδιαφερόμενοι κατέφθασαν με βαλίτσες και τα δικά τους στρώματα ύπνου.


Άνδρες ασφαλείας μεταφέρουν στρωματάκι ύπνου και κλινοσκεπάσματα εντός του κτηρίου της ΓΓΕΕ
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας, στο κτήριο έφθασε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος τόνισε ότι για τη διαδικασία θα υπάρξει ανόθευτη ενημέρωση. Πολλοί δημοσιογράφοι ενοχλήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού και έκαναν λόγο «για ύφος που δεν αρμόζει σε υπουργό», ενώ για τον Λευτέρη Κρέτσο είπαν πως «έκανε ότι δεν άκουσε τις ερωτήσεις μας».

Ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΪ Κώστας Κιμπουρόπουλος προσερχόμενος είπε ότι «πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μια σύγχρονη δημοκρατία. Το μπούλινγκ της κυβέρνησης εναντίον των μέσων ενημέρωσης έχει αρχίσει προ πολλού».

Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον Alpha δήλωσε «αισιόδοξος, αν και η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Ο Ιβάν Σαββίδης, που έφτασε προτελευταίος, είπε ότι «δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε».

Γύρω στις 13:00 αποχώρησε από το κτήριο με ασθενοφόρο ένα από τα μέλη της επιτροπής που διευθύνει τη διαδικασία δημοπράτησης. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και είχε μεταβεί στο κτίριο της ΓΓΕ με ασθενοφόρο αφού δεν γινόταν να απέχει της διαδικασίας. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν αντικαταστάθηκε από κάποιο άλλο αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής, αν η διαδικασία διεκόπη προσωρινά, όπως επίσης και αν η κατάσταση της υγείας του εμπνέει ανησυχία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την έρευνα που έκανε νωρίτερα, σήμερα η Αστυνομία, σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου (φωτ.: Eurokinissi Sports)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

19/03/2026 - 6:29μμ
Πινακίδα ΕΟΠΥΥ (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Παραπλανητικά μηνύματα SMS σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

19/03/2026 - 5:26μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Instant Win: Η νέα εμπειρία διασκέδασης βρίσκεται στα καταστήματα Allwyn και μοιράζει στη στιγμή έως 500 ευρώ σε χιλιάδες τυχερούς

19/03/2026 - 3:22μμ
Στιγμιότυπο από την έρευνα της αστυνομίας σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του Άρη στην περιοχή Χαριλάου (φωτ.: Eurokinissi Sports)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Έρευνες σε σύνδεσμο φιλάθλων στη Χαριλάου

19/03/2026 - 3:00μμ
Το γνωστό έργο του Peter von Hess που απεικονίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη να υψώνει επαναστατική σημαία στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας αποτελεί την αφίσα της έκθεσης
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Έκθεση με σπάνιες απεικονίσεις από την Ελληνική Επανάσταση

19/03/2026 - 11:59πμ
Στιγμιότυπο από πορεία των ταξί στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Απεργούν στην Αθήνα, κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ελλάδα

19/03/2026 - 10:54πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κωνσταντινίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ο Μάρτης επιβεβαιώνει τη φήμη του, με βροχές, καταιγίδες και κρύο

19/03/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης που μαχαίρωσε τον 20χρονο

18/03/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους της Αθήνας οι οδηγοί ταξί με πορεία προς το Σύνταγμα

18/03/2026 - 4:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δίκη πρώην στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος

18/03/2026 - 2:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA)

«Πράσινο φως» από το Ευρωκοινοβούλιο για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

3 λεπτά πριν
Εικόνα από τις διαδηλώσεις στήριξης στον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, τον Μάρτιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/TOLGA BOZOGLU)

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ένας χρόνος από τη σύλληψή του – Αβέβαιο παραμένει το πολιτικό του μέλλον

40 λεπτά πριν
Ludovico Lipparini, «Ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη» (1840, χαλκογραφία από το πρωτότυπο έργο του Civico Museo Sartorio, Τεργέστη). Συλλογή Χρήστου Ζερεφού. (φωτ. αρχείου: Ακαδημία Αθηνών)

Η Επανάσταση του 1821 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Δήμητρα Κούτρα/TOKLIK.GR/EUROKINISSI)

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Υπερήφανα αποχωρώ – Δεν φοβήθηκα πολιτικό κόστος, δεν διαγράφεται η αλήθεια

2 ώρες πριν
Εικόνα από την έρευνα που έκανε νωρίτερα, σήμερα η Αστυνομία, σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του Άρη, στην περιοχή Χαριλάου (φωτ.: Eurokinissi Sports)

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/epitropi.meleton.9)

Το νέο ΔΣ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign