pontosnews.gr
Τρίτη, 19/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ελλάδα στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου

27/08/2016 - 3:25μμ
Η Ελλάδα στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με πλούσιο υλικό από την πρόσφατη εκδοτική παραγωγή και μια εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη συμμετέχει η Ελλάδα στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου (Beijing International Book Fair), που εγκαινιάστηκε στις 24 και θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου 2016.

Το εθνικό μας περίπτερο περιλαμβάνει πάνω από 100 τίτλους ελληνικών βιβλίων, στην ελληνική, την αγγλική και την κινεζική γλώσσα.

Ανάμεσα σ’ αυτούς πεζογραφήματα, ποιητικά έργα, λευκώματα, ταξιδιωτικοί και περιηγητικοί οδηγοί της Ελλάδας, μελέτες, παιδικά βιβλία και κόμικς, καθώς και κατάλογοι μεταφρασμένων και βραβευμένων βιβλίων.

Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) σε συνεργασία με το τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και της καθηγήτριας Ελένης Αβραμίδου, οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ο Ζορμπάς στην Κίνα – Μεταφράζοντας Καζαντζάκη», με ομιλητές τον μεταφραστή του Καζαντζάκη Li Chenggui και την ιστορικό Que Jianrong.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Ελισάβετ Φωτιάδου, πρεσβευτής, σύμβουλος και επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο.


Το έργο του Νίκου Καζαντζάκη θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στην 23η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου

Την ελληνική συμμετοχή οργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος και το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι το αρχείο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) έχει καταγράψει πάνω από 200 ελληνικούς τίτλους μεταφρασμένους στα κινεζικά, 36 από τους οποίους εκδόθηκαν μετά το 2008 (βιβλία αρχαίας ελληνικής γραμματείας ως επί το πλείστον αλλά και έργα των Καζαντζάκη, Καβάφη, Ελύτη.

Στα κινεζικά έχουν μεταφραστεί και σύγχρονοι λογοτέχνες όπως οι Απόστολος Δοξιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μάρω Βαμβουνάκη, και συγγραφείς παιδικού βιβλίου όπως οι Ευγένιος Τριβιζάς, Σοφία Ζαραμπούκα, Μαρία Ρουσάκη, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Ροδούλα Παπά κ.ά.

Η παρουσία της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Έκθεση Βιβλίου του Πεκίνου έχει ξεκινήσει από το 2008. Στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών των δύο χωρών έχει συμβάλει σημαντικά και η σταθερή παρουσία, από το 2010, της Κίνας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ). Το 2016 μάλιστα η Κίνα πραγματοποίησε δυναμική εμφάνιση με τη συμμετοχή 40 εκδοτών, δίνοντας νέα ώθηση στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των εκδοτικών σχέσεων των δύο χωρών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αεροφωτογραφία της αρχαίας ελληνικής Εφέσου, στην Ιωνία της Μικράς Ασίας, στην περιοχή της Σμύρνης, 6 Μαΐου 2026 (φωτ.: AA)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην αρχαία ελληνική Έφεσο αναστηλώνονται μνημεία αιώνων – Το «νοσοκομείο λίθων» ξαναχτίζει την ιστορία της Ιωνίας

17/05/2026 - 2:18μμ
Ο Ακύλας στον μεγάλο τελικό του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στη Βιέννη,  16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2026: «Δεν ήθελα να σας απογοητεύσω» – Η φορτισμένη πρώτη αντίδραση του Ακύλα μετά τη 10η θέση

17/05/2026 - 8:35πμ
Η Dara σηκώνει το τρόπαιο στη σκηνή μετά τη νίκη της στον μεγάλο τελικό του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) στη Βιέννη (φωτ.: EPA/ HANNIBAL HANSCHKE)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2026: Ιστορική πρωτιά για τη Βουλγαρία, τη Dara και το «Bangaranga»

17/05/2026 - 2:06πμ
Η ελληνική αποστολή επί σκηνής στον Α' Ημιτελικό της Eurovision 2026 (φωτ.: Corinne_Cumming/ebu)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2026: Όλοι λένε «Ferto» Ακύλα! Το κρυφό χαρτί πριν από τον τελικό, το ευρηματικό τρικ με την ποντιακή λύρα και οι αντίπαλοι

16/05/2026 - 4:34μμ
Η Αντιγόνη Μπάξτον πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του 70ού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision (ESC) στη Βιέννη της Αυστρίας (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2026: Αυτές είναι οι 10 χώρες που «σφράγισαν» το εισιτήριο στον Β’ Ημιτελικό

15/05/2026 - 1:52πμ
Η ποιμαντική ράβδος του Αγ. Σάββα από τη μονή της Αγίας Τριάδας (φωτ.: commons.wikimedia.org/wiki)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σερβία: Επτά εμβληματικά αντικείμενα από τη Μονή Χιλανδαρίου στην έκθεση για τα 850 χρόνια του Αγίου Σάββα του Διαφωτιστή

14/05/2026 - 6:20μμ
(Πηγή: allwyn.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Adriatique στην Αθήνα

14/05/2026 - 3:48μμ
Γρηγόρης Βασίλας και Γιώργος Νικόπουλος στη σκηνή του Πανεπιστημίου Μπαχτσέσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη, 8 Μαΐου 2026 (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το ελληνικό ρεμπέτικο «μιλά» τουρκικά: Το μπουζούκι κερδίζει ολοένα περισσότερο την Κωνσταντινούπολη

14/05/2026 - 1:57μμ
Από την ισπανική σειρά «La cansion»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision: Η νίκη-σκάνδαλο της Ισπανίας το 1968, που έγινε ντοκιμαντέρ και σειρά

13/05/2026 - 9:48μμ
Στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2026, ο Ακύλας Μυτιληναίος και το «Φέρ' το» (φωτ.: EPA/HANNIBAL HANSCHKE)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2026: Στον τελικό ο Ακύλας και το «FERTO» – Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ Ημιτελικό

13/05/2026 - 12:34πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Μνημείο Ακριτών του Πόντου στις Αχαρνές, Δευτέρα 18 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Σπύρος Βρεττός)

Η «Φλόγα της Μνήμης» άναψε στις Αχαρνές – Πορεία, σέρρα και το «Δεν ξεχνώ» για τη Γενοκτονία των Ποντίων

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΜΓΣ Απόλλων)

Απόλλων Καλαμαριάς: 107 χρόνια, δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ, την αναγνώριση απαιτώ

46 λεπτά πριν
Ενδεικτική φωτογραφία από συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τον Απρίλιο του 2026 (φωτ.: Flickr / European Parliament)

Για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο η Γενοκτονία των Ποντίων – Συζήτηση στην Ολομέλεια ανήμερα της 19ης Μαΐου

1 ώρα πριν
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, καταθέτει στεφάνι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Αλεξούδης)

19η Μαΐου: Το μήνυμα Τασούλα για τη Γενοκτονία των Ποντίων – «Να υπερασπιζόμαστε την ιστορική αλήθεια»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής - ΕΠΟΝΑ)

«Δεν Ξεχνάμε»: Νύχτα μνήμης από την ΕΠΟΝΑ για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ για τη Γενοκτονία των Ποντίων: Η μνήμη είναι χρέος και ευθύνη!

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign