Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η ισχυρότατη καταιγίδα διάρκειας περίπου μιας ώρας, που έπληξε τον Δήμο Τρικκαίων την Τρίτη. Ένας πολύ μεγάλος πλάτανος στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρ’ ότι μόλις πριν από τέσσερις μήνες είχε κλαδευτεί ακριβώς για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, τελικά ξεριζώθηκε.
Παρόμοια προβλήματα εκρίζωσης δέντρων σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές. Συνεργεία του δήμου μετέβησαν στα σημεία να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και πεσμένα δέντρα στην ευρύτερη περιοχή. Λόγω της κακοκαιρίας σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Τρικάλων καθώς και πτώση της πίεσης του νερού.
Επίσης, και οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από την ισχυρή χαλαζόπτωση. Οι περιοχές που επλήγησαν από το χαλάζι είναι: Λεπτοκαρυά, Περδικοράχη, Αρδάνι, Αγιος Βησσαρίωνας, Φήκη και Λυγαριά. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr, η περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης έχουν υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά, με οικίες να έχουν πληγεί και καλλιέργειες μέχρι την Ράξα να έχουν βρεθεί στο έλεος της χαλαζόπτωσης.
Στον κόμβο του Πύργου, οι μπάρες του ΟΣΕ έπεσαν δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας έχουν λυγίσει. Ακόμη, έγιναν πολλές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο στα ορεινά του νομού, όπου επιχείρησαν οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.