Μετά τις στιγμές υπέρτατης χαράς, συγκίνησης, αλλά και αγωνίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ρίο, ήρθε η ώρα της συναισθητικής αποφόρτισης για τη «χρυσή» Κατερίνα Στεφανίδη.
Με το μήνυμα που έστειλε η ίδια μέσα από το λογαριασμό της στο faceboook, στέλνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους τη στήριξαν και κάνει γνωστό ότι έχει ανάγκη μερικές ώρες χαλάρωσης, ηρεμίας και ξεκούρασης, μαζί με τον σύντροφο της ζωής της, στο Ολυμπιακό Χωριό. «Ήταν ένα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρονιά και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή», γράφει χαρακτηριστικά.
Το… ραντεβού λοιπόν της 26χρονης πρωταθλήτριας του επί κοντώ με όλους τους Έλληνες και όλους τους θαυμαστές της κλείστηκε για τις 2:15 τα ξημερώματα της Κυριακής. Είναι η ώρα της απονομής του χρυσού μεταλλίου, η ώρα που η ελληνική σημαία θα ανέβει ψηλότερα στον ιστό και ο Εθνικός Ύμνος θα ακουστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
H 26χρονη Ολυμπιονίκης με τον σύζυγό της Μίτσελ Κρίερ (φωτ.: Katerina Stefanidi / facebook)
To τρίτο της χρυσό μετάλλιο που πανηγύρισε η Ελλάδα στο Ρίο, χάρη στην Κατερίνα Στεφανίδη, ανέβασε τη χώρα μας στην 23η θέση του πίνακα μεταλλίων. Γεγονός, διόλου ασήμαντο αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα της κρίσης έχει ξεπεράσει παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του αθλητισμού, όπως είναι η Ουκρανία, η Πολωνία ή η Σουηδία.
Eπίθεση μέσω Twitter
Λίγη ώρα πάντως μετά την εκπληκτική προσπάθεια της Στεφανίδη, ένας Αμερικανός (με το όνομα χρήστη Ντέιβιντ Ουάιτ) της επιτέθηκε φραστικά μέσω twitter με αφορμή το γεγονός ότι η 26χρονη πρωταθλήτρια κατοικεί μόνιμα στις ΗΠΑ από το 2008 καθώς κέρδισε υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ξεκίνησε να αγωνίζεται με τους Κάρντιναλς. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα της Ψυχολογίας. Ωστόσο, στις προσβολές του Αμερικανού απάντησαν εκατοντάδες χρήστες που υπερασπίστηκαν την χρυσή Ολυμπιονίκη.
@NBCOlympics The bitch that won is from Stanford maybe she should stay in Greece
— david (@dwhite191) 20 Αυγούστου 2016
Η επιστροφή στην Ελλάδα
Η Αθήνα θα «γκρεμίσει τα τείχη της» για την υποδοχή της Κατερίνας Στεφανίδη την ερχόμενη Τετάρτη, στις 24 Αυγούστου. Όπως έγινε γνωστό, θα επιστρέψει από την Βραζιλία στην Ελλάδα (με ενδιάμεσο σταθμό το Παρίσι) στις 16:35 με πτήση της Air France (1432). Ο πρωθυπουργός, αρχηγοί των κομμάτων, αθλητικοί φορείς και πολλοί άλλοι έχουν στείλει ήδη συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την επιτυχία της «χρυσής» Ελληνίδας.
Η Κατερίνα Στεφανίδη θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις 24 Αυγούστου στις 16:35 από Παρίσι με AF (1432) #stefanidi #Rio2016
— SEGAS (@PRESEGAS) 20 Αυγούστου 2016