pontosnews.gr
Δευτέρα, 23/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μαρία Κετικίδου: Η Ελληνίδα «αστυνομικός» της γερμανικής τηλεόρασης

2/08/2016 - 10:12πμ
Μαρία Κετικίδου: Η Ελληνίδα «αστυνομικός» της γερμανικής τηλεόρασης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Μαρία Κετικίδου είναι διάσημη στη Γερμανία από το ρόλο της Χάρι στο σίριαλ «Αστυνομικό Τμήμα» που προβάλλεται κάθε εβδομάδα εδώ και είκοσι χρόνια στην ARD. «Πηγαίνω κάθε χρόνο στην Ελλάδα», λέει η ίδια.

«Πρώτα ακούστηκε το γέλιο και μετά εμφανίστηκε μια παρορμητική Ελληνίδα με την πράσινη στολή της αστυνομικού που έμοιαζε σαν θάμνος». Έτσι περιγράφει η μικροκαμωμένη 50χρονη ηθοποιός Μαρία Κετικίδου το πρώτο κάστινγκ για το ρόλο της αστυνομικού Χαρίκλειας Μίλερ στην τηλεοπτική σειρά «Αστυνομικό Τμήμα» στο πλευρό του Γιαν Φέντερ. «Όταν τα μέλη του κάστινγκ με είδαν με την πράσινη στολή και τη μεγάλη διαφορά ύψους με τον Γιαν έσκασαν στα γέλια».

«Δια πυρός και σιδήρου»
Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Από το 1994 η Χαρίκλεια, η Χάρι όπως την αποκαλούν πλέον όλοι, μια αστυνομικός ντυμένη με πολιτικά, βρίσκεται παντού, όπου χρειαστεί, στη μικρή οθόνη. Ανήκει στην πρώτη φουρνιά ηθοποιών του δημοφιλούς σίριαλ στο πρώτο δημόσιο κανάλι της Γερμανίας ARD. Για τη δουλειά της αστυνομικού γνωρίζει πολλά. «Φροντίζω όμως να είμαι έτοιμη ανά πάσα στιγμή, τρεις φορές περισσότερο από τους συναδέλφους μήπως και γίνει κάτι, προσέχω πώς διαβάζεται ή πώς τονίζεται μια συγκεκριμένη πρόταση» δηλώνει η Ελληνίδα ηθοποιός.

Για την Χάρι της πραγματικής ζωής λέει ότι πέρασε δια πυρός και σιδήρου, έκανε αποβολές, έφαγε ξύλο, πέρασε από κρίσεις, άλλαξε συντρόφους, δεν είχε προσωπική ζωή. Για τη Χάρι του σίριαλ υποστηρίζει τη σημασία που είχε πάντα το καλό σενάριο.

«Όταν το σενάριο είναι καλό, έχεις κερδίσει σχεδόν τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά.

Πολλοί από τους συναδέλφους της παίζουν από παλιά στο σίριαλ κι έχουν γίνει στο μεταξύ φίλοι. «Εμείς οι ηθοποιοί βγάζουμε το πρόσωπό μας, αλλά η δουλειά των ανθρώπων πίσω από τις κάμερες είναι εξίσου σημαντική», επιμένει η Μαρία Κετικίδου, που θα πρωταγωνιστήσει και σε άλλο σίριαλ για νέους αυτή τη φορά. Αλλά από επιλογή της δεν θέλει πλέον να υπερβάλει με τη δουλειά. «Πρέπει να αφιερώνουμε χρόνο στην προσωπική μας ζωή, να κάνουμε μια σχετική ψυχική υγιεινή, περισσότερος χρόνος για κάτι άλλο δεν απομένει».

«Κάθε χρόνο στην Ελλάδα»
Πάντως όλα αυτά τα χρόνια ο ρόλος της Χάρι την ακολουθεί και εκτός τηλεοπτικών πλατό. «Παρουσιάζονται καταστάσεις κατά τις οποίες με παραξενεύει ο τρόπος που αντιδρούν οι άνθρωποι», αναφέρει η ίδια. «Οι φίλοι μου με επαναφέρουν στην πραγματικότητα και μου θυμίζουν ότι ο κόσμος έχει μια σχηματισμένη εικόνα για μένα, χωρίς να είμαι αυτό». Η ιδιωτική ζωή της είναι πολύ σημαντική. «Κάθε χρόνο πηγαίνω στην Ελλάδα, έχω κρατήσει στενούς δεσμούς με τη χώρα» λέει η Κετικίδου που γεννήθηκε στη Γερμανία από γονείς μετανάστες.

«Δυστυχώς πέρυσι η γιαγιά μου πέθανε και νιώθω πως κόπηκε κάτι που με συνέδεε με την πατρίδα μου. Διαπιστώνω αυτό, ότι η χώρα τελικά είναι οι άνθρωποί της».

Σκέψεις να σταματήσει από το επιτυχημένο σίριαλ που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης δεν κάνει προς το παρόν. «Αισθάνομαι ωραία στο εργασιακό μου περιβάλλον, έχω μια σχετική ασφάλεια σε ανασφαλείς καιρούς και μου κάνει κέφι, δεν τίθεται θέμα για κάτι τέτοιο». Η Μαρία Κετικίδου έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει η καρδιά της.

  • Αναδημοσίευση: dw.com
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: greekherald.com.au/Στέφανος Ελευθεριάδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ομογενείς φοιτητές εντρύφησαν στη μαγεία των χορών του Πόντου

22/03/2026 - 10:25μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η έκθεση «Dreaming of Greece» φέρνει την Ελλάδα στο κέντρο του Μανχάταν

22/03/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Με λαμπρότητα γιόρτασε η ομογένεια στο Μπρούκλιν την 25η Μαρτίου

22/03/2026 - 9:50πμ
Χαρακτηριστική αφίσα της Ελλάδας σε ένα από τα diners των μεταναστών τη δεκαετία του '70 (φωτ.: Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αστόρια: Η ιστορία της ομογένειας μέσα από τα ελληνικά ντάινερς της δεκαετίας του ’70

21/03/2026 - 9:12μμ
O εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision φέτος, με τον μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας, Κλεόπα (φωτ.: ogae greece/instagram)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Όσλο ο Akylas για τη Eurovision – H θερμή υποδοχή από την ομογένεια και το βιβλίο αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά

21/03/2026 - 8:44μμ
Τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου (φωτ.: facebook/Pontian Brotherhood of SA Inc.)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ποντιακή Αδελφότητα Νότιας Αυστραλίας

21/03/2026 - 8:16μμ
Τα μέλη της «Παναγίας Σουμελά» δεν άφησαν στιγμή άδεια την πίστα του χορού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μια ποντιακή βραδιά που θύμισε πατρίδα, από την «Παναγία Σουμελά» Σίδνεϊ

21/03/2026 - 9:00πμ
Τουρκικό F-16 ενταγμένο στη δύναμη του ΝΑΤΟ (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νικόλ Μαλλιωτάκη: Ζητά άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κύπρο – «Προκλητική» η ανάπτυξη των τουρκικών F-16

21/03/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: facebook/Efxinos Pontos)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Μόντρεαλ θα γιορτάσουν ποντιακά για 62η χρονιά!

20/03/2026 - 11:02μμ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Φροντιστήριον Τραπεζούντας»: Δύο υποτροφίες και φέτος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά

19/03/2026 - 5:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στο «Αττικόν» στην Πάφο για τον Άγιο Γεώργιο Καρσλίδη, Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Andreas Kesouris)

Πάφος: Ανεγείρεται ναός του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη με πρωτοβουλία των Ποντίων

2 ώρες πριν
Ιρανός εργάτης επισκευάζει δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ καπνός εξακολουθεί να υψώνεται από το διυλιστήριο πετρελαίου Shahran μετά από αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη. 8 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος επεκτείνεται σε ρεύμα και νερό – Στο στόχαστρο κρίσιμες υποδομές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Pexels)

Λογαριασμό για 6 μέτρα κάνει η κυβέρνηση: Από το fuel pass έως το market pass και μέτρα για το ρεύμα

3 ώρες πριν
(Φωτ.: greekherald.com.au/Στέφανος Ελευθεριάδης)

Μελβούρνη: Ομογενείς φοιτητές εντρύφησαν στη μαγεία των χορών του Πόντου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Φινάλε στην κορυφή η ΑΕΚ – Γκέλες για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την οδό Σωτήρος στη συνοικία των Καμινάδων στην Καρδίτσα, Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 (φωτ.: neosagon.gr)

Καρδίτσα: Δύο ανήλικοι πίσω από τη δολοφονία 51χρονου τραγουδιστή

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign