pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στη Γαλλία – Δέκα παιδιά νεκρά

15/07/2016 - 3:20μμ
Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό στη Γαλλία – Δέκα παιδιά νεκρά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πολλά τα αναπάντητα «γιατί» από χθες, μετά από τη νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης. Η επίθεση έγινε στη Νίκαια με ένα λευκό φορτηγό 19 τόνων και άφησε πίσω της τουλάχιστον 84 νεκρούς, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, και περισσότερους από 150 τραυματίες, με 18-20 από αυτούς να δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους.

Η φωτογραφία με το νεκρό παιδάκι στο δρόμο και δίπλα του μια κούκλα έχει προκαλέσει σοκ, θυμό και θλίψη παγκοσμίως καθώς σε αυτή την επίθεση έχασαν τη ζωή τους πολλά παιδάκια, ενώ περισσότερα από 50 έχουν τραυματιστεί.

Και αυτό γιατί πήγαν μαζί με τους γονείς τους στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ να δουν τα πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Nice Matin, τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Lenval όπου υποβάλλονται σε επεμβάσεις από χθες το βράδυ.


Απίστευτος εφιάλτης για χιλιάδες Γάλλους η χθεσινή βραδιά (φωτ. ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Olivier Anrigo)

Ανάλογες είναι οι εικόνες που μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ή αντικρύζουν όσοι είναι στην περιοχή καθώς στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, τη διάσημη λεωφόρο που εκτείνεται κατά μήκος της Μεσογείου και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, υπάρχουν σε σειρά, πτώματα στο έδαφος, καλυμμένα με λευκή σημαία, θύματα της πορείας του φορτηγού.

Ποιος είναι ο δράστης
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο δράστης είναι πράγματι ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος στον οποίο αναφέρονταν οι πρώτες πληροφορίες. Μάλιστα η Nice Matin λέει πως πρόκειται για τον Μοχάμεντ Λαουαϊεζ Μπουλέλ (Mohamed Lahouaiej Bouhlel). Ο δράστης φέρεται πριν να πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών να φώναξε «O Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar). Ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε περάσει και από αστυνομικό έλεγχο, καθώς ήταν στην περιοχή για δέκα ώρες. Απάντησε στους αστυνομικούς πως μετέφερε παγωτά!

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και διαφεύγουν σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild που επικαλείται τον δήμαρχο της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί, και συνεργοί, η ύπαρξη των οποίων όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί. «Υπάρχει μία αλυσίδα συνεργών» τόνισε ο Εστροζί επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. «Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη», υποστήριξε ο ίδιος.


Το μοιραίο φορτηγό (φωτ.: Flickr/ Marie DeLassale)

Ο δράστης νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού συνδικάτου «SGP-FO», Λικ Πουανιάρ, δήλωσε ότι το όχημα αυτό δεν επελέγη τυχαία. Πρόκειται για ένα βαρύ όχημα, ένα φορτηγό, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσει κανείς. Στο σπίτι του όπου κάνουν εξονυχιστικές έρευνες οι Αρχές, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για ανεύρεση σημαντικών πληροφοριών.

Ασφαλείς οι Έλληνες στη Νίκαια
Καμία ανησυχία δεν υπάρχει για τους Έλληνες που ζουν στη γαλλική πόλη καθώς σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, Κωνσταντίνα Πανέτη είναι όλοι καλά. Επιπλέον όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Olivier Anrigo)

«Η ελληνική πρεσβεία από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής και ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την παράταση για άλλους τρεις μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Για τους μόνιμους κάτοικους της Νίκαιας ο διπλωμάτης Γιάννης Ιωάννου είπε πως «οι Έλληνες που ζουν στη Νίκαια είναι 300 άνθρωποι, όλοι ηλικιωμένοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς», προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι από αυτούς είχαν φύγει για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Γαλλίας».

Σε επιφυλακή το Βέλγιο
Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι βελγικές Αρχές μετά την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία και ενόψει της βελγικής εθνικής γιορτής της 21ης Ιουλίου, οπότε προγραμματίζονται εκδηλώσεις. Σε σύσκεψη του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας που συγκλήθηκε σήμερα το πρωί αποφασίστηκε να διατηρηθεί το επίπεδο 3 «πιθανή και αληθοφανής απειλή» στην 4βαθμιαία κλίμακα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, το Βέλγιο αναφέρει πως εξακολουθεί να μην έχει νέα για περίπου είκοσι υπηκόους του μετά από την επίθεση στη Νίκαια όπου βρίσκονταν για διακοπές ή για επαγγελματικούς λόγους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

9/07/2025 - 11:34μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Θα εστιάσω στην προστασία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ

9/07/2025 - 9:14μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ωρωπό: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Οι καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων

9/07/2025 - 8:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μουρτζούκου – Το κατηγορητήριο: «Αδίστακτη δράση» και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

9/07/2025 - 8:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: Πυρκαγιά στο Ασπροχώρι, σε αγροτοδασική έκταση – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

9/07/2025 - 6:52μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επτά καταδίκες και δύο φυλακίσεις για υπερκοστολογήσεις στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού

9/07/2025 - 5:27μμ
Η Ειρήνη Μουρτζούκου μεταφέρεται στα δικαστήρια της Πάτρας (φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Φόνισσα» φώναζαν στην Ειρήνη Μουρτζούκου – «Μου μίλαγαν οι δαίμονες, δεν όριζα τα χέρια μου» λέει εκείνη

9/07/2025 - 2:39μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη της Greek mafia: Αυλαία στο Εφετείο Κακουργημάτων – Οι αποφάσεις

9/07/2025 - 2:15μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το σιδηρόδρομο – Τι περιλαμβάνει

9/07/2025 - 1:29μμ
Γερμανός αστυνομικός σε αίθουσα δικαστηρίου (φωτ.: (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη Βόσνιος ως ύποπτος για το σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων

9/07/2025 - 1:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17α Τενεδίων Δρώμενα: Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων τιμά τη μνήμη του Αγίου Αβούδιμου

6 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στο Ασπροχώρι Ωρωπού (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Φωτιά στον Ωρωπό: Δύο τα δύσκολα μέτωπα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

6 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από παλαιότερο Φεστιβάλ Παράδοσης (φωτ.: facebook / Δήμος Θέρμης)

Με έντονη ποντιακή παρουσία το 4ο Φεστιβάλ Παράδοσης του Δήμου Θέρμης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: slgr.gr)

Super League: Κλήρωση για νέο πρωτάθλημα με βράβευση Ποστέκογλου – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

7 ώρες πριν
Μαθήτριες σε ελληνικό σχολείο της Φάτσας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμ. ΙΑ')

Μαρτυρία Ευστράτιου και Μελέτιου Σιδηρόπουλου: Το σύνταγμα ήταν το δηλητήριο που μας κρυφοπότισαν οι Τούρκοι

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign