pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Νέα Υόρκη τιμά την 97η Επέτειο από τη Γενοκτονία

13/05/2016 - 3:46μμ
Η Νέα Υόρκη τιμά την 97η Επέτειο από τη Γενοκτονία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φως στις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται το Κουρδικό, την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, τι συμβαίνει στο Προσφυγικό και πώς αυτό επηρεάζει την Ελλάδα και την Κύπρο έριξε την Τετάρτη 11 Μαΐου ο εκδότης-συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης με τη διάλεξή του «Γεωπολιτικές εξελίξεις σε Συρία-Κουρδικό-Τουρκία-Προσφυγικό. Οι επιπτώσεις σε Κύπρο και Ελλάδα» στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.

Ανοίγοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων για την 97η Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που συνδιοργανώνει ο δραστήριος Σύλλογος Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ο Σάββας Καλεντερίδης αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στη Συρία, επικεντρώθηκε στις σχέσεις της με την Τουρκία και τη Ρωσία. Όσον αφορά τις γεωπολιτικές εξελίξεις, τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες εκτός από εθνική συνείδηση πρέπει να έχουμε και γεωπολιτική συνείδηση».


Δρ Νικόλαος Ντέμος, Κώστας Τσιλφίδης, Σάββας Καλεντερίδης, Πέτρος Γαλάτουλας, Ηλίας Τσεκερίδης

Μιλώντας για το Προσφυγικό, είπε ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης αναβάθμισαν γεωπολιτικά την πΓΔΜ και την Τουρκία, ενώ «το Προσφυγικό εξελίσσεται σε μια στρατηγική ήττα για την Ελλάδα». Επιπλέον είπε ότι εντέλει «στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, ούτως ώστε αυτοί που κυβερνούν να εφαρμόζουν τη βούληση του λαού».

Μετά την ομιλία του, ο εκδότης-συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου οι οποίες εστιάστηκαν κυρίως στο τι μπορεί και τι πρέπει να κάνουν οι ομογενείς για να βοηθήσουν τη γενέτειρα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο συγγραφέας δρ Νικόλαος Ντέμος, που ζει και εργάζεται στο Τορόντο του Καναδά, αναφέρθηκε στην απόφαση του Δήμου του Τορόντο να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού χαρακτηρίζοντάς την ιστορικό γεγονός. Παράλληλα, τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ούτως ώστε και η κυβέρνηση του Καναδά να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βιβλίο του 1071 – Στρατηγικές ήττες και συρρίκνωση του ελληνισμού και εστίασε την προσοχή του στους τέσσερις μεγάλους πολιτισμούς που πρόσφερε η Ελλάδα στην ανθρωπότητα. Αναφέρθηκε επίσης στις τέσσερις στρατηγικές ήττες του ελληνισμού και κάλεσε το ακροατήριο να μελετήσει το βιβλίο και να αντλήσει διδάγματα.

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε μέσα σε μόλις 24 ώρες, παρευρέθηκαν νυν και πρώην πρόεδροι ποντιακών και ομογενειακών συλλόγων της Νέας Υόρκης, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες ελληνικής και κυπριακής καταγωγής που ζουν και εργάζονται στην αμερικανική μητρόπολη. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο πρόεδρος των «Κομνηνών» Νέας Υόρκης Δημήτρης Μολοχίδης, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ και Καναδά Κώστας Τσιλφίδης, ο πρόεδρος και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας και Ηλίας Τσεκερίδης, καθώς και ο ποιητής και στιχουργός Πόλυς Κυριάκου.

  • Οι φωτογραφίες είναι από το προφίλ του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης.
  • Διαβάστε για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Facebook/Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας» γέμισε τα σπίτια των μελών της με το φως των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 9:13μμ
Η Τζώρτζια και η Σεβάνα Παντελή, δύο Ελληνοαυστραλές αδελφές, μιλούν για τον καθημερινό αγώνα τους με τη χρόνια ασθένειά τους (φωτ: The Greek Herald-The Advertiser)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σεβάνα και Τζώρτζια Παντελή: Οι δυσκολίες δύο Ελληνίδων της ομογένειας στην Αυστραλία με διαβήτη τύπου 1

21/12/2025 - 12:51μμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος της Αυστραλίας στο μνημείο που δημιουργήθηκε για τα θύματα της επίθεσης στο Σίδνεϊ (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος και ο επίσκοπος Κερασούντος Χριστόφορος τίμησαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ

21/12/2025 - 11:00πμ
Ο Ντμίτρι Μπίστι, ακαδημαϊκός της Σοβιετικής Ακαδημίας Τεχνών και Λαϊκός Καλλιτέχνης της Ρωσίας, ήταν ένας από τους κορυφαίους εικονογράφους της πρώην ΕΣΣΔ. Ο στενός φίλος και συνάδελφος του Ντούρντι Μπαϊράμοφ, τον ζωγράφισε το 1979. Το έργο έχει τίτλο «Καλλιτέχνης Ντμίτρι Μπίστι» (λάδι σε καμβά)
και βρίσκεται σε μόνιμη συλλογή της Κρατικής Πινακοθήκης Τρετιακόφ στη Μόσχα (πηγή: facebook.com/bbayramov1)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Δημήτρης Μπίστη: Ένας σπουδαίος λαϊκός ζωγράφος της Ρωσίας άγνωστος στο ελληνικό κοινό

20/12/2025 - 7:30μμ
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

17/12/2025 - 11:59μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στο Μέγαρο της Aegean και της Ναυτεμπορικής, στον Πειραιά (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Επιστροφή χωρίς σύνορα: Η νέα γενιά των Ελλήνων της Ρωσίας στην Αθήνα και τον Πειραιά

17/12/2025 - 10:18πμ
Αν βρεθείτε στο Κάρντιφ και ακούσετε νταούλι μέσα στο πάρκο, θα ξέρετε γιατί (φωτ.: facebook/Greek dances Cardiff)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Greek Dances Cardiff: Χορεύοντας ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στην… Ουαλία – «Όταν δείχνω χορούς, νιώθω ότι μεταφέρω ιστορίες. Ρίζες»

16/12/2025 - 10:26μμ
Οι «ξεχασμένοι» Έλληνες της Αιθιοπίας
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα σελίδα για τον ελληνισμό της Αφρικής – Υπεγράφη μνημόνιο για το ελληνικό σχολείο στην Αντίς Αμπέμπα

16/12/2025 - 3:05μμ
Έτοιμη να αναλάβει τα ηνία και να φροντίσει το Ποντιακό Σπίτι για τα επόμενα 45 χρόνια η νέα γενιά του «Ποντοξενιτέα» (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Ποντοξενιτέας»: Με χρονοκάψουλα και ποντιακά κάλαντα έκλεισαν οι εορτασμοί για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού

15/12/2025 - 9:41μμ
Η Ελληνοαυστραλή επιστήμονας Αντριάνα Τσούνις (φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αντριάνα Τσούνις: Η Ελληνοαυστραλή που διαμορφώνει τη θέση της Αυστραλίας στο διάστημα

15/12/2025 - 11:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Pixabay.com)

13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς στη Θεσσαλονίκη

23 λεπτά πριν
(Πηγή: Αρχείο Στρατής Μπαλάσκας)

Μικρά Ασία: Παραμονές Χριστουγέννων στην Πέργαμο υπήρχε μια γλυκιά αναστάτωση, όλο αρώματα

48 λεπτά πριν
Εικόνα από το μπλόκο των αγροτών στον Μπράλο, πριν αρχίσουν οι πολύωρες καθυστερήσεις, εν μέσω αγροτικών καθυστερήσεων (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/ EUROKINISSI)

Παραμονή Χριστουγέννων 2025: Αυξημένη κίνηση στην Εθνική Οδό προς Λαμία – Η έξοδος των εκδρομέων

1 ώρα πριν
Η Σύλβα Ακρίτα στην είσοδο του σπιτιού της (φωτ.: Facebook / Sylva Akrita)

Σύλβα Ακρίτα: Η Μικρασιάτισσα αγωνίστρια που σημάδεψε την κοινωνική πρόνοια και το ΠΑΣΟΚ

2 ώρες πριν
Βροχή υπό το βλέμμα του... Καρυοθραύστη (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Παραμονή Χριστουγέννων με κακοκαιρία: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ρεσάλτο των Γάλλων στο «Uranya A» (πηγή: Χ)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Ρεσάλτο των Γάλλων κομάντος στο πλοίο του «Έλληνα Εσκομπάρ»

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign