Είχαν κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και χρησιμοποιούσαν την Ελλάδα ως κόμβο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών. Ο λόγος για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο ξεκίνησε να εξαρθρώνεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.
Στην επιχείρηση που είναι ακόμα σε εξέλιξη μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για επιχειρηματία στο χώρο των μεταφορών, τον οποίο οι αστυνομικοί αποκαλούν «βαρόνο» των ναρκωτικών στα Βαλκάνια.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα χρησιμοποιούσε ταχύπλοα σκάφη για μεταφορές από την Αλβανία σε νησί του Ιονίου, και από εκεί με φορτηγά διεθνών μεταφορών τα ναρκωτικά προωθούνταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Αγαπημένος» προορισμός θεωρούνταν οι σκανδιναβικές χώρες και κυρίως η Νορβηγία όπου η τιμή της κάνναβης είναι εξαιρετικά υψηλή.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί συνέχεια άλλων υποθέσεων που έχει εξιχνιάσει η Δίωξη Ναρκωτικών. Τον τελευταίο καιρό έχουν κατασχεθεί κοκαΐνη, κατεργασμένο χασίς, κάνναβη και άλλες ουσίες, ενώ όσοι έχουν συλληφθεί φέρονται να είναι μέλη του ίδιου κυκλώματος. Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας θα γίνουν λεπτομερείς ανακοινώσεις για την υπόθεση από την Ασφάλεια Αττικής.