Μεγάλη ημέρα για την ΑΕΚ η σημερινή καθώς ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε το πράσινο φως προκειμένου η «Αγια-Σοφιά» να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή που εκκρεμούσε για την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Επόμενο (και τελευταίο) βήμα είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Ο φάκελος μέσα στις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτηριοδομικών Κανονισμών (ΔΟΚΚ) και από εκεί θα δοθεί το… σύνθημα προκειμένου οι μπουλντόζες να μπουν στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί που μέχρι το 2003 βρισκόταν το «Νίκος Γκούμας».
Επίσημα, όμως, τα έργα κατασκευής του γηπέδου θα ξεκινήσουν από την υπογειοποίηση της οδού Φωκών, όπως προβλέπεται με σαφήνεια στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.