pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βαυαρός συνταξιούχος έστειλε 1.000 ευρώ για την πόλη των Καλαβρύτων

4/12/2015 - 9:52μμ
Βαυαρός συνταξιούχος έστειλε 1.000 ευρώ για την πόλη των Καλαβρύτων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο ασυνήθιστο περιστατικό μιας ανώνυμης δωρεάς συνταξιούχου από την Βαυαρία προς τα Καλάβρυτα, ως συνεισφορά στις πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικεί η Ελλάδα από την Γερμανία, αναφέρεται διεξοδικά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit.

Ο συντάκτης εξηγεί ότι σχετικό άρθρο που είχε γράψει τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. «Είχα προσπαθήσει να εξηγήσω ποιον ρόλο παίζει σήμερα αυτή η διαμάχη για τους ανθρώπους των δύο χωρών. Υπήρξε αντικειμενική κριτική και έπαινος, υπήρξαν ύβρεις και συναισθηματική συγκατάθεση, υπήρξαν εκατοντάδες επιστολές», αναφέρει ο δημοσιογράφος. Προσθέτει ότι μεταξύ αυτών ήταν και ένας φάκελος χωρίς παραλήπτη, ο οποίος περιείχε σύντομη ανώνυμη επιστολή, «με φίνο γραφικό χαρακτήρα», και δύο, «ατσαλάκωτα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης, χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

 «Αγαπητέ κύριε Ζαχαράκη, διάβασα το συγκινητικό σας άρθρο “Άκου, θείε Χανς” και θα ήθελα να συνεισφέρω στην ελληνογερμανική συμφιλίωση. Σας παρακαλώ να φροντίσετε να φθάσει το συνημμένο χρηματικό ποσό στους κατοίκους της πόλης των Καλαβρύτων. Με φιλικούς χαιρετισμούς, ένας συνταξιούχος από την Βαυαρία», έγραφε ο ανώνυμος αποστολέας.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβαινε: «Ένας προφανώς ηλικιωμένος κύριος, σε αυτό συνηγορούσε και ο γραφικός χαρακτήρας, ήθελε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσει προσωπικά να διευθετηθεί η διαμάχη για πολεμικές αποζημιώσεις. Ποια κίνητρα είχε; Για αυτό μπορεί κανείς μόνο να κάνει υποθέσεις», εξηγεί και προσθέτει ότι η εφημερίδα θεώρησε αυτονόητο ότι τα χρήματα έπρεπε να φτάσουν στην Ελλάδα, αλλά αυτό ακουγόταν πιο απλό από ό,τι ήταν.

Στη συνέχεια εξηγεί πώς έκανε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει με το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος  «Χρειαζόμασταν μόνο έναν αριθμό λογαριασμού και μία διεύθυνση ώστε να μπορέσουμε να εμβάσουμε τα χρήματα.

»Ακόμη όμως και όταν πρόκειται να χαρίσεις χρήματα, στην Ελλάδα μερικές φορές μπορεί να πάρει χρόνο.

»Είτε στο μικρό μουσείο δεν μπορούσες να βρεις κανέναν είτε δεν έβρισκες τον αρμόδιο. Το πέρα-δώθε κράτησε ως τις αρχές του καλοκαιριού», εξιστορεί και αναφέρει ότι με την κλιμάκωση της κρίσης χρέους, ο ίδιος έπρεπε να καλύπτει δημοσιογραφικά «αυτές τις χαοτικές εβδομάδες» και δεν είχε χρόνο να φροντίσει για την δωρεά.

Το φθινόπωρο επικοινώνησε τελικά με κάποιον αρμόδιο από το Μουσείο. «Μια τέτοια απευθείας δωρεά από την Γερμανία και μάλιστα ανώνυμη είναι πολύ ασυνήθιστη. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει εδώ. Αλλά βεβαίως χαιρόμαστε για κάθε βοήθεια», είπε ο υπάλληλος του Μουσείου.

Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία με την επιστολή και τα χρήματα του Βαυαρού συνταξιούχου, όπως έφθασαν στην εφημερίδα, αλλά και με φωτογραφία της απόδειξης είσπραξης του ποσού από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Eκδήλωση από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ

7/07/2025 - 10:43πμ
Στιγμιότυπο από παραλία της Αττικής (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας από Δευτέρα έως και Τετάρτη – Πού αναμένονται οι μέγιστες θερμοκρασίες

7/07/2025 - 8:11πμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

6/07/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

6/07/2025 - 8:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

6/07/2025 - 7:17μμ
Ο καπνός από τη φωτιά στην περιοχή Χαμέζι της Σητείας (φωτ.: Facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σητεία, σε χορτολιβαδική έκταση

6/07/2025 - 6:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετυχημένο το πείραμα της 24ωρης λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα

6/07/2025 - 4:43μμ
Η βουλεύτρια Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκβιασμός στη Ζέττα Μακρή: Αύριο η δίκη του πανελίστα-δημοσιογράφου

6/07/2025 - 2:26μμ
Εργαζόμενος μεταφέρει νερά κατά τη διάρκεια καύσωνα στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

6/07/2025 - 2:00μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος – Έρευνα σε βάθος 10ετίας

6/07/2025 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολωνοί συνοριοφύλακες ελέγχουν αυτοκίνητο που πέρασε τα σύνορα με τη Λιθουανία (φωτ.: Χ / Straż Graniczna)

Η Πολωνία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία και τη Λιθουανία

10 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Σαρίδης

24 λεπτά πριν
Eκδήλωση από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Από αύριο οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ

48 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τα «Ακρίτεια 2025» του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών (φωτ.: pellanews.gr)

«Ακρίτεια 2025»: Στα Γιαννιτσά η ποντιακή παράδοση είναι ταυτότητα της κοινωνίας

1 ώρα πριν
Διασώστες ψάχνουν σε κατεστραμμένο σπίτι στην περιοχή Χαντ του Τέξας που σαρώθηκε από τις πλημμύρες (φωτ.: EPA / Dustin Safranek)

Εφιάλτης από τις πλημμύρες στο Τέξας: «Βρίσκουμε νεκρούς σχεδόν παντού»

2 ώρες πριν
Η ενορία Ισχανάντων με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής και απέναντι η ενορία Ζουρνατσάντων (φωτ.: Facebook / Ψηφιακή Σάντα / Christos Xenidis)

Σάντα: Η ενορία Ισχανάντων με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign