Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Πλατανιά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ερνάνι (47′, 90+2′) πέτυχε τα δύο τέρματα των Ερυθρόλευκων ενώ για τους Κρητικούς σκόραραν οι Ράμος (29′) και Μπανανά (78′).
Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε «φρέσκαρε» σε μεγάλο βαθμό την 11άδα, απόρροια προβλημάτων, αλλά και διάθεσης να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που δεν είχαν μέχρι τώρα χρόνο συμμετοχής.
Οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Σεμπά και Ιντέγε ήταν εκτός αποστολής, όπως και οι τραυματίες Καμπιάσο, Ντουρμάζ, Μανιάτης, Φουστέρ, Μπουχαλάκης, Γούτας, Μπεν.
Η αντίδραση που έψαχναν στον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στην Τούμπα και πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήρθε στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου.
Οι Πράσινοι επικράτησαν με 3-0 του Λεβαδειακού και επανέκτησαν ψυχολογία και ηρεμία για τη συνέχεια. Ο Νίνης (24′ πεν.) άνοιξε το σκορ κι ακολούθησαν δύο τέρματα από τον Ταυλαρίδη (26′) και τον Κλωναρίδη (77′).
Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με τον Πανθρακικό φτάνοντας στη νίκη (2-0) με σκόρερ τους Πέλκα (72΄) και Μακ (86′).
Η ΑΕΚ, υπό το βλέμμα του Γκας Πογέτ (είδε τηλεοπτικά το ματς καθώς έφτασε στην Αθήνα), νίκησε εκτός έδρας την Ξάνθη με 1-0, με «χρυσό» σκόρερ τον Κρισάντους (51′).
Στο Περιστέρι, Ατρόμητος και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2. Η ομάδα της Ημαθίας προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαγέφσκι και έκανε το 2-0 με πέναλτι του Καϊκούτ (52′). Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τέρματα του Κούρου (84′) και του Λαζαρίδη (88′).
Με εντυπωσιακό τρόπο μπήκε στο Κύπελλο ο Αστέρας καθώς διέλυσε με 4-0 την Καλλονή στην Τρίπολη και επέστρεψε στις καλές . Οι Λανθαρότε (21′), Σκούρτης (49′, 71 πεν.) και Νίκο (87′) ήταν οι σκόρερ των Αρκάδων.
Όπως και στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος, έτσι και στο Κύπελλο ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα (2-1) από το Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού. Ο Κάπελ (74′) σκόραρε για τους γηπεδούχους ενώ τα γκολ των Κυανέρυθρων σημείωσαν οι Ανσαριφάρντ (10΄) και Χαλκιαδάκης (31΄).