Τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία κρούει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Νεόφυτος Παπαδόπουλος. Μιλώντας στην ιστοσελίδα politesoraiokastrou.gr, καταγγέλλει ότι το ψωμί μετατρέπεται σε… ψωμάκι από αλεύρι αμφιβόλου ποιότητας.
Υποστήριξε ότι υπάρχει ανεξέλεγκτη εισαγωγή βουλγαρικών και αλβανικών αλεύρων, τα οποία δεν υπόκεινται στους απαραίτητους ελέγχους, αφού «ο ελεγκτικός μηχανισμός των χωρών αυτών είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, ενώ στο τελωνείο δεν μπορεί να υπάρξει ανάλογη διαδικασία ελέγχου».
Το εισαγόμενο αλεύρι έρχεται σε χαμηλότερη τιμή, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως μικρότερο κόστος παραγωγής. «Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους να είναι προσεκτικοί, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που χρησιμοποιούν αυτά τα άλευρα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών», υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών και ζητά παράλληλα τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στα άλευρα που αγοράζουν και χρησιμοποιούν τα καταστήματα.