pontosnews.gr
Κυριακή, 6/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο δημοτικό στάδιο της Κω, 2.000 μετανάστες στη σκιά μιας μεγάλης κρίσης (φωτο-βίντεο)

12/08/2015 - 2:27μμ
Στο δημοτικό στάδιο της Κω, 2.000 μετανάστες στη σκιά μιας μεγάλης κρίσης (φωτο-βίντεο) - Media Gallery
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε γραφείο ταυτοποίησης έχει μετατραπεί πρόχειρα το δημοτικό στάδιο στην Κω, όπου περίπου 2.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί για να λάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Την ώρα που η ένταση δεν έχει ακριβώς εκτονωθεί μετά τα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών, ο δήμαρχος του νησιού έρχεται σε σύγκρουση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που έχουν καταφύγει στην Κω, προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες ενώ κάποιοι περιμένουν για τη διαδικασία ταυτοποίησης έως και δέκα μέρες, προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια να προωθηθούν σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στην Αθήνα.

Την Τρίτη εστάλησαν στο νησί με C-130 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποκατάσταση της τάξης. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με τουλάχιστον 250 αστυνομικούς σε πρώτη φάση και στα άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δέχονται καθημερινά τεράστιο αριθμό προσφύγων.

Το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκε ένταση έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Κω και τους δρόμους της πόλης, καθώς οι εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, απαιτούσαν να μπουν στο κτίριο της Αστυνομίας για να πάρουν τα έγγραφά τους και να αναχωρήσουν για την ηπειρωτική Ελλάδα. Οι μετανάστες αρνήθηκαν να μεταβούν στο στάδιο, στο οποίο τους υποδείχθηκε να συγκεντρωθούν, προκειμένου να τους χορηγηθεί η άδεια για αναχώρηση. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πυροσβεστήρων για να απωθήσουν τους μετανάστες.

Εικόνες ντροπής κάνουν τις τελευταίες μέρες το γύρο του κόσμου μέσα από διεθνή μέσα, σε συνδυασμό και με το περιστατικό, στο οποίο αστυνομικός χαστούκισε μετανάστη, απειλώντας τον με μαχαίρι.

Έκκληση στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι ξεπερνούν τις 7.000 στην Κω, απευθύνει ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κυρίτσης.

«Υπάρχει κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ο δήμαρχος της Κω σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και έκανε λόγο για εξέγερση ανθρώπων που δεν μπορούν είναι δυνατόν να ελεγχθούν σημειώνοντας ότι στο νησί έχει καταλυθεί κάθε έννοια έννομης τάξης. Πρόσθεσε επίσης ότι η εισροή προσφύγων και μεταναστών στην Κω συνεχίζεται ακατάπαυστα, με 800-1.000 άτομα να φθάνουν καθημερινά.

Σε επίθεση εναντίον της από τον δήμαρχο, απάντησε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας ότι εκείνος «κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του» και αποδίδοντάς του ευθύνες για απειλές, ύβρεις και παραπληροφόρηση. Ο Γιώργος Κυρίτσης είχε αναφερθεί σε μαρτυρίες για ζημιές στην παραλιακή ζώνη της Κω και είχε επιτεθεί στην αναπληρώτρια υπουργό, κατηγορώντας την ότι δεν έχει κάνει τίποτα παρά μόνο εξαγγελίες. 


Βίντεο του δικτύου Euronews που έκανε το γύρο του κόσμου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

6/07/2025 - 7:17μμ
Ο καπνός από τη φωτιά στην περιοχή Χαμέζι της Σητείας (φωτ.: Facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σητεία, σε χορτολιβαδική έκταση

6/07/2025 - 6:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετυχημένο το πείραμα της 24ωρης λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα

6/07/2025 - 4:43μμ
Η βουλεύτρια Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκβιασμός στη Ζέττα Μακρή: Αύριο η δίκη του πανελίστα-δημοσιογράφου

6/07/2025 - 2:26μμ
Εργαζόμενος μεταφέρει νερά κατά τη διάρκεια καύσωνα στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

6/07/2025 - 2:00μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος – Έρευνα σε βάθος 10ετίας

6/07/2025 - 12:00μμ
Τουρίστες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή με καύσωνα σε όλη τη χώρα

6/07/2025 - 8:00πμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

5/07/2025 - 9:50μμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε κι εξέδιδε 17χρονη

5/07/2025 - 8:13μμ
Αστυνομικοί και ασθενοφόρο στο σημείο της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

5/07/2025 - 7:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πελαργού)

Το καλοκαίρι συνεχίζεται ποντιακά στον Πελαργό

23 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)

Η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

51 λεπτά πριν
Αθηναίοι και τουρίστες προστατεύονται με όποιo τρόπο μπορούν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τι συμβαίνει στον οργανισμό κατά τον καύσωνα – Πρόληψη και αντιμετώπιση

1 ώρα πριν
Μνημείο για τον Στάλιν επανεγκαταστάθηκε στις 15 Μαΐου 2025 στο μετρό της Μόσχας, στο σταθμό Ταγκάνσκαγια (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Γιατί στη Ρωσία επιστρέφει η λατρεία για τον Στάλιν

2 ώρες πριν
Ο καπνός από τη φωτιά στην περιοχή Χαμέζι της Σητείας (φωτ.: Facebook / Sitia on line)

Φωτιά στη Σητεία, σε χορτολιβαδική έκταση

2 ώρες πριν
Ο Πέδρο Σάντσεθ μιλά σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Μαδρίτη (φωτ.: EPA / PSOE / Eva Ercolanese)

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο πλήττει το κυβερνών κόμμα του Σάντσεθ – Πιέσεις για πρόωρες εκλογές

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign