Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μια ημέρα μετά τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση για τα μέτρα των 8 δισ. ευρώ. Συνταξιούχοι και μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των ημερών. Βασικά αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης ήταν: «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις μας. Καμιά περικοπή. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις μας. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Ειδικότερα, στις 18:00 ξεκίνησε πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών. Η συγκέντρωση ήταν στα Προπύλαια και η πορεία κατέληξε έξω από τη Βουλή εκεί όπου εννιαμελής αντιπροσωπεία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέδωσε στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη υπόμνημα. Εκείνος δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα οριστεί συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό ενώ τους τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.
Την ίδια ώρα συλλαλητήριο ενάντια στη «νέα αντιλαϊκή συμφωνία» διοργάνωνε και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια όπου παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η βουλευτής Λιανα Κανέλη.
Όλοι οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια κι ενώθηκαν με τους συνταξιούχους. Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει την αντίθεσή του «στα μνημόνια διαρκείας και στα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού» και καλεί τους πολίτες «να μπλοκάρουν τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία λαιμητόμο». Σύμφωνα με την αστυνομία στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 6.000 διαδηλωτές.