Απροσδιόριστης έκτασης είναι οι κίνδυνοι που ενέχονται από μία έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και γι’ αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, εκτίμησε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Σε συνέντευξή του στην Journal du Dimanche, ο Σαπέν σημειώνει ότι οι Γάλλοι έχουν «πολύ καλή αίσθηση» των πραγμάτων. Ζητούν σταθερότητα και ανάπτυξη κι έχουν επίσης συνείδηση του γεγονότος ότι οι Έλληνες έχουν υποφέρει υπερβολικά πολύ.
«Έχουν καλύψει τα τρία τέταρτα του δρόμου και ότι θα ήταν ένα δράμα να μην καλύψουν το τελευταίο τέταρτο», συμπληρώνει.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Σαπέν υπογραμμίζει ότι μια στάση πληρωμών της Ελλάδας και μια έξοδός της από την Ευρωζώνη, είναι πράγματα που βρίσκονται σε μια «άγνωστη ζώνη».
«Οι κίνδυνοι που ενέχονται είναι μιας άγνωστης έκτασης. Επομένως πρέπει να αποφευχθεί αυτό το σενάριο», επιμένει.
Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών της (53%) αντιτίθεται στο Grexit. Η δημοσκόπηση έγινε από το Ινστιτούτο Ifop, για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche, και καταγράφει αντιστροφή της τάσης στη Γαλλία σε σχέση με το 2011 και το 2012.