pontosnews.gr
Δευτέρα, 15/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πανελλήνιες 2015: Πότε βγαίνουν οι βαθμοί, πού θα κινηθούν οι βάσεις

18/06/2015 - 3:13μμ
Πανελλήνιες: Ίσως δεν μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπομονή μέχρι τις 23 Ιουνίου –οπότε και κατά πάσα πιθανότητα θα αναρτηθούν οι βαθμοί στα σχολεία– θα πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι φοιτητές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες τα χαμόγελα θα… παγώσουν όταν δουν τους βαθμούς στα Μαθηματικά, καθώς υπολογίζεται ότι ακόμα και το 80% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση. Αν επαληθευτεί το σενάριο, τότε θα πρόκειται για νέο ρεκόρ: το 2013 το 78% των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είχε γράψει κάτω από 10.

Οι κακές επιδόσεις στα Μαθηματικά, αλλά και στη Φυσική, αναμένεται να ρίξουν τις βάσεις στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου. Πτώση των βάσεων, αλλά όχι σε τόσο μεγάλα επίπεδα, αναμένεται και στις σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (θεωρητική κατεύθυνση). Οι φετινές επιδόσεις στα Αρχαία θεωρούνται οι χειρότερες, ενώ χαμηλά βαθμολογήθηκαν και τα γραπτά σε Λατινικά και Λογοτεχνία. Ωστόσο, οι σχετικά καλές επιδόσεις στην Ιστορία, δεύτερο μάθημα σε βαρύτητα, αναμένεται ότι θα συγκρατήσουν την πτώση.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο όπου κυριαρχούν οι Ιατρικές Σχολές. Τα θέματα στη Βιολογία Κατεύθυνσης, που είναι και τα πρώτο μάθημα βαρύτητας, κρίθηκαν πιο δύσκολα από πέρσι. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο όπου βρίσκονται οι σχολές Οικονομίας και Διοίκησης.

Εκπαιδευτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η δυσκολία των φετινών θεμάτων είναι στη λογική της εξισορρόπησης. Φέτος οι θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι λιγότερες κατά 1.960. Αυτό σημαίνει ότι εάν τα θέματα κινούνταν στα περσινά επίπεδα τότε θα είχαμε άνοδο των βάσεων.

Η βαθμολόγηση των γραπτών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Οι μαθητές θα πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά δελτία έως τις 7 Ιουλίου.

Εκτός όμως από τις κακές επιδόσεις των μαθητών, τις βάσεις αναμένεται να ρίξουν και οι αυστηρότεροι όροι που ισχύουν στις μετεγγραφές. Με βάση τα όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, φέτος ο αριθμός των μετεγγραφομένων δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπεράσει το 15% των εισακτέων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Διαύγεια και να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες από τη Βουλή. Ωστόσο, όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, αν οι χρόνοι δεν… βγουν μέχρι τα παιδιά να καταθέσουν τα μηχανογραφικά τους, τότε κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί ακριβώς.

Στρατηγάκης: Αν ισχύσει για τις μετεγγραφές το πλαφόν του 15%, τότε θα ανοίξει η ψαλίδα ανάμεσα στις σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης κι αυτές της περιφέρειας, ενώ το άνοιγμα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 μόρια.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Πέρυσι που επιτράπηκαν ελεύθερα οι μετεγγραφές, η βάση στη Μηχανολογία της Κοζάνης ανέβηκε 1.960 μόρια. Η εξήγηση είναι ότι δήλωσαν τη σχολή πολλοί υποψήφιοι γνωρίζοντας ότι θα πάρουν μετεγγραφή για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ή το Αριστοτέλειο. Αλλά φέτος όποιος δηλώσει Κοζάνη θα μείνει πιθανότατα εκεί. Αυτό από μόνο του μπορεί να φέρει 1.000 μόρια πτώση στις βάσεις της περιφέρειας. Είναι πιθανό δηλαδή στα κεντρικά πολυτεχνεία οι βάσεις να πέσουν 500 μόρια και στης περιφέρειας 1.500» αναφέρει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αποδίδοντας φόρο τιμής στον Τσάρλι Κερκ, στο Πρόβο της Γιούτα (φωτ.: EPA / Lindsay D’ addato)
ΕΛΛΑΔΑ

Το DNA του «προδίδει» τον αμίλητο δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ

15/09/2025 - 8:31μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή τρεις Αλβανοί για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία

15/09/2025 - 5:41μμ
Eργαζόμενοι του ΟΠΑΠ μοιράζουν τσάντες με σχολικά είδη στα παιδιά του Οργανισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΠΑΠ γεμίζει τις σχολικές τσάντες με ελπίδα – Στηρίζει τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»

15/09/2025 - 4:16μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Matteo Baronti)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε καύσιμα από την εταιρεία στην οποία δούλευε

15/09/2025 - 1:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν χρήματα, Ferrari, Porsche και ακίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου

15/09/2025 - 1:24μμ
(Φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Αθηνών)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Αθηνών: Όλα έτοιμα για τη νέα καλλιτεχνική περίοδο 2025-2026 – Ήρθε η ώρα του αγιασμού

15/09/2025 - 12:27μμ
(Φωτ.: twitter.com /Novartis)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Ένοχοι για ψευδείς καταθέσεις και ψευδή καταμήνυση ο Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και η Μαρία Μαραγγέλη

15/09/2025 - 11:17πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Novartis: Σήμερα… κληρώνει για «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση»

15/09/2025 - 10:12πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού θα βρέξει

15/09/2025 - 8:08πμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στην Αγυιά Χανίων, 7 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μαζικές αφίξεις μεταναστών στη Γαύδο, σε οριακό σημείο η Αγυιά Χανίων – «Πρωτόγνωρες, απίστευτες καταστάσεις»

14/09/2025 - 5:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Computer room (φωτ.: Pixabay / Wolfgang Eckert)

Χάκερ «χτύπησαν» κορυφαίους οίκους ειδών πολυτελείας – Έκλεψαν προσωπικά στοιχεία

28 λεπτά πριν
Αποδίδοντας φόρο τιμής στον Τσάρλι Κερκ, στο Πρόβο της Γιούτα (φωτ.: EPA / Lindsay D’ addato)

Το DNA του «προδίδει» τον αμίλητο δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ

50 λεπτά πριν
«Από τη Μικρασία στη Βέροια» ο τίτλος της εκδήλωσης για τα 103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας  / Κοσμάς Καραγιάννης)

Μικρασία-Βέροια, μια προσφυγιά δρόμος – «Ως Μικρασιάτης πονώ για τις αλησμόνητες πατρίδες μας»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»)

Ένωση Ποντίων Χαλανδρίου «Ο Ακρίτας»: Πόντιοι και μη, ευπρόσδεκτοι στα μαθήματα που ξεκινούν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: laskaridisfoundation.org)

Ίδρυμα Λασκαρίδη: Επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παράσταση «Αφορισμένο ινιάτ», στο Μακροχώρι Ημαθίας (πηγή: «Περίμετρος»)

«Αφορισμένον ινιάτ’», ή όταν η ποντιακή διάλεκτος πάει… θέατρο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign