Τριάντα τρία χρόνια γιορτάζει φέτος η «Γιορτή Κερασιού», που οργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Νέας Ζίχνης. Φέτος, η μεγάλη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γάζωρο και η αυλαία της θα ανοίξει σήμερα στις 8 το βράδυ.
Περισσότεροι από εκατό τοπικοί παραγωγοί θα εκθέσουν τις σοδειές τους, ενώ το κεράσι θα προσφέρεται απλόχερα στους επισκέπτες.
Στόχος της γιορτής είναι η προβολή του κερασιού και η τοπική παραγωγή, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί και τελετή απονομής του διαγωνισμού, που θα αναδείξει τον καλύτερο διοργανωτή τοπικής γιορτής.
Η καλλιέργεια των κερασιών αποτελεί μία από τις κύριες καλλιέργειες για τους αγρότες της περιοχής, ενώ τα πετροκέρασα του Γαζώρου και της Αναστασιάς είναι πολύ φημισμένα σε όλο τον κόσμο.
«Πρόκειται για μία ιδιαίτερη γιορτή, που διατηρεί την παράδοση και θεμελιώνει την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής, συνδέοντας την κύρια καλλιέργεια, το κεράσι, με ήθη και έθιμα του τόπου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ν. Ζίχνης Ανδρέας Δαϊρετζής.