Οι ποντιακοί σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της επικράτειας έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται εντατικά για τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Σε όλα τα μέρη του κόσμου όπου ζουν και δραστηριοποιούνται ποντιακής καταγωγής κάτοικοι, η ημέρα της 19ης Μαΐου είναι ιερή, ημέρα τιμής για τους προγόνους που χάθηκαν από τις βιαιότητες των Τούρκων.
Ο ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε συνάντηση των ποντιακών συλλόγων που μετέχουν στην Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος προκειμένου να συζητήσουν για τις επικείμενες εκδηλώσεις στην συμπρωτεύουσα. Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη θα γίνει, όπως κάθε χρόνο η κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» και παρευρέθησαν οι εξής σύλλογοι:
- Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων,
- Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»,
- Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος»,
- Πολιτιστικός Σύλλογος Αυγής Θεσσαλονίκης,
- Σύλλογος Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»,
- Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού,
- Ποντιακός Σύλλογος Καλλιθέας-Συκεών,
- Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αμπελοκήπων «Κων. Παλαιολόγος»,
- Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου,
- Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης»,
- Ένωση Ποντίων Πολίχνης,
- Ποντιακή Εστία Νεάπολης, καθώς και μέλη του ΔΣ της ΠΟΕ.
Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη σχετική ενότητα του Pontos-News.gr.