Το 1951 η ΙΖΟΛΑ παρήγαγε την πρώτη κουζίνα αποκλειστικά ελληνικής κατασκευής. Ένα χρόνο μετά, ήρθε και το πρώτο ψυγείο, επίσης ελληνικής κατασκευής.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1930 στη Θήβα από τον Παναγιώτη Δράκο για πάνω από 50 χρόνια θεωρούνταν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στη χώρα, με πάνω από 2.500 εργαζόμενους και παραγωγή 800.000 συσκευών το χρόνο.
Τη θρυλική αυτή μάρκα συστήνει και πάλι στο καταναλωτικό κοινό η Γ.Ε ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΕΕ. Οι πρώτες κουζίνες (νέας εποχής) βρίσκονται ήδη στα καταστήματα σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας Γιώργο Δημητρίου η ΙΖΟΛΑ «υπήρξε ένα υπόδειγμα δημιουργικότητας μέσα σε δύσκολες συγκυρίες». Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι νέες συσκευές συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.