pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

16/07/2014 - 3:50μμ
Μαζιώτης: άλλοι θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το προφίλ του ανθρώπου που επικηρύχθηκε για 1 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη φορά που ο Νίκος Μαζιώτης απασχόλησε την αστυνομία ήταν το 1991 όταν συνελήφθη αρνούμενος να καταταγεί στον στρατό, σε μια συνειδητή πράξη αφού εκείνη την εποχή ήταν και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ένα χρόνο μετά θα συλληφθεί και πάλι για ανυποταξία και προσβολή του στρατού. Λίγο πριν από τη δίκη του τον Δεκέμβριο του 1992 θα κάνει απεργία πείνας για 57 ημέρες. Έπειτα από κινητοποιήσεις κοινωνικών οργανώσεων ο Μαζιώτης θα αφεθεί ελεύθερος τον Ιανουάριο του 1993.

Το ημερολόγιο γράφει Νοέμβριος 1995 όταν συλλαμβάνεται και πάλι μαζί με 500 αναρχικούς για τη κατάληψη στο Πολυτεχνείο. Θα καταδικαστεί σε 12 μήνες με αναστολή. Ακριβώς έναν χρόνο μετά θα συλληφθεί για τα μεγάλα επεισόδια που έγιναν, και πάλι, στην επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής

Η γνωριμία του με την Αντιτρομοκρατική θα γίνει το 1997 με αφορμή τη βόμβα που δεν εξερράγη στο υπουργείο Βιομηχανίας στη Μιχαλακοπούλου και τη βόμβα στο πολιτικό γραφείο της τότε υπουργού Ανάπτυξης Βάσως Παπανδρέου. Στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τη πρώτη βόμβα οι τρομοκράτες θα δώσουν λάθος ώρα για το χτύπημα το οποίο τελικά έγινε ώρες αργότερα. Θα αναγκαστούν να τηλεφωνήσουν και πάλι και θα αναλάβουν την ευθύνη εκ μέρους της οργάνωσης «Μαχόμενος Αντάρτικος Σχηματισμός».

Από τα δυο αυτά χτυπήματα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα απομονώσει αποτύπωμά του 27χρονου τότε Μαζιώτη. Η Αντιτρομοκρατική θα τον παρακολουθήσει για περισσότερο από ένα μήνα και τελικά θα τον συλλάβει στο Καματερό. Στο σπίτι θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, όπλα, σφαίρες, κουκούλες και καλώδια. Μαζί με τον 27χρονο θα προσαχθεί και η 29χρονη Πόλα Ρούπα.

«Μετανιώνω μόνο γιατί έκανα αυτό το τεχνικό λάθος. Για τίποτε άλλο», θα πει στη δίκη του το 1997 αναφερόμενος στο λάθος τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό στο υπουργείο Βιομηχανίας. Θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τη βόμβα αλλά και για ό,τι βρέθηκε στη γιάφκα του Καματερού και θα καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια. Η ποινή του θα μειωθεί και τελικά θα αποφυλακιστεί τον Αύγουστο του 2001.

Φτάνουμε πια στο 2004 και στον Ιανουάριο όταν ο Νίκος Μαζιώτης θα καταγγείλει ότι τον ακολουθούσε μοτοσικλέτα χωρίς πινακίδες η οποία ήταν και υπαίτια για την πρόκληση τροχαίου με θύμα τον ίδιο. Τότε θα μιλήσει για «χωρίς όρια εκδικητικότητα των μηχανισμών ασφαλείας απέναντι σε αγωνιστές που οι φυλακές και οι διώξεις δε μπορούν να νικήσουν».

Το 2007 θα επανέλθει με καταγγελίες για παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική και για διαρροές στον Τύπο που έχουν στα στόχο να τον βάλουν στη λίστα των υπόπτων. Λίγο αργότερα θα προσαχθεί βίαια στη ΓΑΔΑ, για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος, ως ύποπτος για ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Ίλιον.  

Ο Επαναστατικός Αγώνας

Τον Απρίλιο του 2010 Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, που εδώ και καιρό είναι ζευγάρι, θα πρωταγωνιστήσουν στην επικαιρότητα όταν η ΕΛ.ΑΣ. θα ανακοινώσει ότι στο σπίτι τους βρέθηκε και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος με παλιές προκηρύξεις του «Επαναστατικού Αγώνα» αλλά και προσχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά χτυπήματα. Οι Αρχές θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης η οποία εμφανίστηκε το 2003 και μέχρι το 2010 είχε πραγματοποιήσει περίπου 20 ένοπλες επιθέσεις. Κατά την προσαγωγή τους Μαζιώτης και Ρούπα αρνούνται τις κατηγορίες για να αναθεωρήσουν μερικές ημέρες αργότερα αποδεχόμενοι την πολιτική ευθύνη σαν μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα». 

Θα περάσουν 18 μήνες προσωρινής κράτησης και το ζευγάρι θα αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον Οκτώβριο του 2011 υπό τη προϋπόθεση απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παραμονής τους στο λεκανοπέδιο Αττικής και παρουσίας τους τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Τον Ιούνιο του 2012 και οι δυο θα εξαφανιστούν. Τον Απρίλιο του 2013 θα καταδικαστούν ερήμην σε κάθειρξη 50 ετών για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Καταζητούμενος

Παρά το γεγονός ότι  ο 42χρονος πλέον Νίκος Μαζιώτης είναι καταζητούμενος, στις 11 Οκτωβρίου 2013 δημοσιοποιεί κείμενο για τη δολοφονία Φύσσα. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 του ίδιου μήνα, με νέα παρέμβαση του μέσω διαδικτύου θα καταγγείλει κρατική προπαγάνδα σε βάρος του για την εμπλοκή του ονόματός του σε ληστείες τραπεζών.

Στις 23 Ιανουαρίου 2014 οι υπουργοί Νίκος Δένδιας και Χρήστος Σταϊκούρας θα υπογράψουν κοινή απόφαση με την οποία επικηρύσσονται οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και ο επίσης εξαφανισμένος Χριστόδουλος Ξηρός με 1 εκατ. ευρώ έκαστος.
 
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

22/06/2026 - 8:12μμ
(Φωτ.: irafina.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Σπάτα – Μάχη με τις φλόγες σε Ακραίφνιο και Ελαιώνα Θηβών

22/06/2026 - 4:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για την κινηματογραφική αρπαγή και εκβίαση 25χρονου

22/06/2026 - 4:27μμ
Η οδός Πόντου στην Καλαμαριά από ψηλά (πηγή: kalamaria.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμαριά: «Πράσινο φως» και 24,6 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της οδού Πόντου

22/06/2026 - 1:37μμ
(Φωτ.: Γιάννης Αγγελάκης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Τα κενά στην απολογία του 43χρονου και τα ερωτήματα για το πραγματικό κίνητρο

22/06/2026 - 12:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταία ημέρα για τον καθαρισμό οικοπέδων – Ξεκινούν άμεσα έλεγχοι και πρόστιμα

22/06/2026 - 10:46πμ
(Φωτ.: pixabay/Marjonhorn)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η υπόθεση βρέφους με σοβαρούς τραυματισμούς στην Πάτρα – Συνελήφθη η μητέρα

22/06/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά των Στροφάδων σήμερα το πρωί

22/06/2026 - 8:16πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ήλιος αλλά και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι

22/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ανώπολη για την Επανάσταση του Δασκαλογιάννη

21/06/2026 - 11:55μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οπαδοί της Αργεντινής πανηγυρίζουν τη νίκη της ομάδας τους (φωτ.: EPA / Matias Martin Campaya)

Μουντιάλ 2026: Πήρε την πρόκριση η Αργεντινή – Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ ο Μέσι

2 λεπτά πριν
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

30 λεπτά πριν
Από παλαιότερη εκδήλωση του Συλλόγου (φωτ.: facebook / Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας)

Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Έφτασε η ώρα για τα «Ευξείνια 2026»

59 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από σεμινάριο του Σπουδαστηρίου (φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Μελισσίων Αττικής)

Ένωση Ποντίων Μελισσίων: Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού – Μια σημαντική προσπάθεια που αξίζει να στηριχτεί και να συνεχιστεί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Της δρ Ντιλέκ Οζκάν Παντζή από το «The Greek Herald», του Μπούρτζι από το Pixabay)

Η δρ Ντιλέκ Οζκάν-Παντζή φωτίζει το ρόλο των οθωμανικών φρουρίων στην Πελοπόννησο του 18ου αιώνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)

Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας λόγω της μεγάλης φωτιάς στο Ακραίφνιο Βοιωτίας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign