pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πρώτο «χαστούκι» στην Τουρκία από την Μαρί Λεπέν

28/05/2014 - 2:10μμ
Πρώτο «χαστούκι» στην Τουρκία από την Μαρί Λεπέν
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πρώτο «χαστούκι» στην Τουρκία από την Μαρί Λεπέν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πλήρη αποπομπή της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά φόρουμ και την υποβολή μόνιμου βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν μερικές από τις πρώτες δηλώσεις της θριαμβεύτριας των ευρωεκλογών στην Γαλλία, Μαρί Λεπέν, δηλώσεις που εξόργισαν τα τουρκικά ΜΜΕ.Τουρκικό δημοσίευμα (39)

Όπως αναφέρουν σχεδόν όλες οι τουρκικές εφημερίδες, η νικήτρια των τελευταίων εκλογών στην Γαλλία το πρώτο πράγμα που ανέφερε μετά την θριαμβευτική της νίκη ήταν ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην Ευρώπη και ότι πρέπει να σταματήσει αμέσως κάθε ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα προχώρησε και ζήτησε την διάλυση και κατάργηση της Συμφωνίας Εμπορικών Συναλλαγών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία η Τουρκία έχει υπολογίσει τα μέγιστα για τις οικονομικές της συναλλαγές. Η Γαλλίδα αρχηγός του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, απαίτησε την αποχώρηση όλων των λαθρομεταναστών από την Γαλλία και ιδιαίτερα καταφέρθηκε στην ανεξέλεγκτη και αθρόα είσοδο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών από χώρες της Ασίας και της βόρειου Αφρικής, γεγονός που, όπως τόνισε η ΛεΠεν, απειλεί άμεσα την εθνολογική σύσταση της χώρας της, (αλήθεια τι σας θυμίζει αυτό;).


Ο θρίαμβος της Μαρίν Λε Πεν έχει θορυβήσει την Τουρκία που βλέπει ότι η μελλοντική υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας έχει εκδηλώσει από την αρχή τα έντονα αντιτουρκικά της αισθήματα, με αποκορύφωμα τις τελευταίες της δηλώσεις για την αποπομπή της Τουρκίας από κάθε ευρωπαϊκό θεσμό δηλώνοντας πως οι Τούρκοι και η Τουρκία δεν ανήκουν στην Ευρώπη. Τώρα οι Τούρκοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Λεπέν στις Βρυξέλες μετά την θριαμβευτική της νίκη στις ευρωεκλογές, καθώς αναμένεται να επαναλάβει τις έντονες αντιτουρκικές της δηλώσεις. Εκείνο όμως που έχει ανησυχήσει περισσότερο την Άγκυρα, είναι ότι η Μαρίν Λεπέν έσπευσε να εκδηλώσει την επιθυμία της ότι θα είναι υποψηφία για την προεδρία της Γαλλίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2017, αν και πολλοί πιστεύουν ότι αυτές θα γίνουν πιο γρήγορα καθώς ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάν, κλονίζεται από τα σκάνδαλα και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα τελειώσει την θητεία του μέχρι το 2017.

Να σημειώσουμε ότι ένα άλλο μεγάλο «αγκάθι» στις σχέσεις Τουρκίας Γαλλίας είναι το ζήτημα της αρμενικής γενοκτονίας καθώς η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που πρωτοστάτησε στην διεθνή αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας. Στο θέμα αυτό συνέβαλλε και η μεγάλη και πολιτικά ενεργό αρμενική μειονότητα της Γαλλίας που αποτελείται κυρίως από απογόνους Αρμενίων που είχαν γλύτωσε τις σφαγές των Τούρκων στις αρχές εικοστού αιώνα και είχαν βρει καταφύγιο στη νότιο Γαλλία όπου βρίσκονται σήμερα και οι μεγαλύτερες αρμενικές κοινότητες της Γαλλίας.

Όλα αυτά σίγουρα θα πρέπει να μας παραδειγματίσουν καθώς το ζήτημα της Τουρκίας και η επιδιωκόμενη κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους που θέλουν να εισέρχονται ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελεί μια μεγάλη απειλή για τα σύνορα μας. Αν γίνει αυτό, τότε θα περιμένουμε μια αθρόα εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως στην Ρόδο και στη Κω όπου ήδη υπάρχει μια μουσουλμανική μειονότητα που τουρκοποιείται σταδιακά, (με την σκανδαλώδη αδιαφορία των ελληνικών αρχών), αλλά κυρίως στην Δυτική Θράκη που είναι σίγουρο ότι έτσι θα περάσει στα χέρια της Άγκυρας.

Μετά από όλα αυτά επιβάλλεται μάλλον να εξετάσουμε το πώς θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με την μεγάλη νικήτρια των ευρωεκλογών στην Γαλλία και πιθανή αυριανή πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Μαρί Λεπεν, (κάποιοι ίσως δεν θα συμφωνήσουν και θα αρχίσουν πάλι το πονηρό παιχνίδι της ετικέτας), στο μεγάλο ζήτημα που λέγεται τουρκική απειλή, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται και διευρύνεται βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στα ανατολικά μας σύνορα.

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας – Τουρκολόγος

Πηγή: pentapostagma.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

18/03/2026 - 10:36μμ
Ιρανοί στο κέντρο της Τεχεράνης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον νέο ανώτατο ηγέτη Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβος για αντίποινα του Ιράν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, επανεμφάνιση Χαμενεΐ με απειλές

18/03/2026 - 8:39μμ
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ σε πολιτική εκδήλωση του AKP (φωτ.: x.com/aBayraktar1)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία προτείνει σχέδιο για την παράκαμψη των Στενών του Ορμούζ

18/03/2026 - 7:44μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 23χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία 20χρονου στην περιοχή της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Προφυλακίστηκε ο 23χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης που μαχαίρωσε τον 20χρονο

18/03/2026 - 6:26μμ
(Πηγή: x.com/ynetalerts)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ιράν – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές πετρελαίου

18/03/2026 - 5:37μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους της Αθήνας οι οδηγοί ταξί με πορεία προς το Σύνταγμα

18/03/2026 - 4:12μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη δίκη πρώην στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού, Ευάγγελος Σημανδράκος

18/03/2026 - 2:48μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Η κηδεία του Λαριτζανί – Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν

18/03/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Βρετανία για μηνιγγίτιδα: Αυξάνονται τα κρούσματα και η ανησυχία

18/03/2026 - 12:28μμ
Αστυνομικοί συνοδεύουν τον 23χρονο στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται αύριο ο 19χρονος φίλος του, σήμερα στην ανακρίτρια ο 23χρονος

18/03/2026 - 10:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο υπό κατασκευή Μουσείο Ολοκαυτώματος Ελλάδος

8 λεπτά πριν
Ο Αντόνιο Γκουτέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)

Κυπριακό: Δέσμευση Γκουτέρες για πρόοδο έως το τέλος της θητείας του – «Στόχος η ουσία» λέει ο Χριστοδουλίδης

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

Basketball Champions League: Έκανε το 6/6 η ΑΕΚ – Νίκησε την Άλμπα στο Βερολίνο

57 λεπτά πριν
Νεκροφόρα που μεταφέρει το φέρετρο του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β΄ διασχίζει πλήθος πιστών έξω από τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα. 18 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / David Mdzinarishvili)

Τέλος εποχής για τη Γεωργία: Λαοθάλασσα στο τελευταίο αντίο στον Πατριάρχη Ηλία Β’

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex / ERTsports)

EBNL: Έχασε στη Βαρσοβία ο Ηρακλής – Στο Ιβανώφειο η πρόκριση

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Anadolu)

Ενεργειακός πόλεμος: Το Ιράν χτυπά εγκαταστάσεις στον Κόλπο – Μεγάλες ζημιές στο Κατάρ

1 ώρα πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign