pontosnews.gr
Παρασκευή, 23/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Tι αλλάζει στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

29/04/2014 - 12:00μμ
Δηλητηρίασε με ποντικοφάρμακο 19 παιδιά
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Tι αλλάζει στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Το Νέο Σχολείο με όλες τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και το καινοτόμο πανευρωπαϊκά υπερσύγχρονο «myschool», που θα εφαρμόσει από τη νέα σχολική χρονιά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ».

Στις 5 αντί στις 11 Σεπτεμβρίου θα χτυπάει το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και τα μαθήματα θα τελειώνουν στις 15 Ιουνίου για τα Δημοτικά Σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα Γυμνάσια και τις Α’ και Β’ τάξεις του Λυκείου, ενώ στις 21 Μαΐου για τη Γ’ Λυκείου λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

«Και αυτόν τον χρόνο τα σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα, τα βιβλία θα είναι έγκαιρα στα θρανία, οι καθηγητές και οι μαθητές στις τάξεις τους», διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» σχετικά με την προετοιμασία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο. Αφού πέρασε πέρυσι τις δύσκολες «εξετάσεις» της ομαλής τελικά λειτουργίας των σχολείων με 15.000 λιγότερους αναπληρωτές καθηγητές, ο υπουργός Παιδείας Kωσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει αλλαγές που φιλοδοξούν να δώσουν τέλος σε χρόνια σχολικά προβλήματα.

Βασικά εργαλεία γι’ αυτόν τον σκοπό είναι το «myschool», το νέο ηλεκτρονικό χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και το νοικοκύρεμα στον προγραμματισμό της σχολικής χρονιάς που επιδιώκεται να γίνει. Το «myschool είναι ένα υπερσύγχρονο εργαλείο για όλα τα επίπεδα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – από το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο ως τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διεύθυνση και το υπουργείο Παιδείας, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Τονίζουν ότι είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα που υπάρχουν στον χώρο της Παιδείας, τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Μέσω του «myschool» το υπουργείο φιλοδοξεί να χτυπήσει τη γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και να προχωρήσει στον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων και μη) με παράλληλη αύξηση της διαφάνειας.

Δίνεται πλέον η δυνατότητα στο υπουργείο Παιδείας, όπως εξηγούν οι ειδικοί του προγράμματος, να κάνει έγκαιρο και έγκυρο προγραμματισμό ώστε να είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη όλων των διδακτικών αναγκών από την αρχή της κάθε σχολικής χρονιάς για όλα τα σχολεία της χώρας. Επίσης, επισημαίνεται ότι θα του δοθεί πλέον η δυνατότητα να παρακολουθεί με αξιόπιστο τρόπο μια πληθώρα διεθνώς χρησιμοποιούμενων εκπαιδευτικών δεικτών (η πορεία και οι επιδόσεις των μαθητών ανά επιστημονικό πεδίο, η μαθητική διαρροή κ.ά.), ούτως ώστε να προβαίνει άμεσα στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις προς όφελος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Θα μπορεί πλέον να υπάρξει η δυνατότητα αμοιβαίων μεταθέσεων των εκπαιδευτικών, χωρίς να απαιτείται αφενός από καθέναν εξ αυτών να βρει τον αμοιβαία μετατιθέμενο συνάδελφό του και αφετέρου ένα προς ένα αμοιβαιότητα μετάθεσης ενώ θα υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού πολλαπλών αιτημάτων. Εκτιμάται ότι σύντομα θα είναι εφικτή η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών ηλεκτρονικά, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, ένας πολίτης που χρειάζεται αντίγραφο απολυτηρίου ή άλλου εγγράφου θα μπορεί να απευθύνεται σε οποιονδήποτε σχετικό φορέα ανά την επικράτεια και να το λαμβάνει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Μετά τις 10 Ιουλίου οι άδειες των εκπαιδευτικών

Το νέο χρονοδιάγραμμα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση που μελετούν αυτές τις ημέρες στο υπουργείο έχει δύο βήματα:
1ο: Ολες οι υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (διορισμοί, μεταθέσεις, συνταξιοδοτήσεις και αποσπάσεις, οι τελευταίες εκτιμάται ότι του χρόνου θα είναι λιγότερες από 500) θα γίνονται στο εξής Μάιο και Ιούνιο. Στη συνέχεια θα γίνονται οι περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών. Από την 1η μέχρι και τις 10 Ιουλίου που ξεκινούν οι άδειες θα γίνονται οι τοποθετήσεις. Την ίδια περίοδο θα γίνονται οι κατανομές των ωρών ανά εκπαιδευτικό, προτού δηλαδή δοθούν οι άδειες.
2ο: Οι άδειες ουσιαστικά θα ξεκινούν μετά τις 10 Ιουλίου, εφόσον θα έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, εφόσον όλα αυτά εφαρμοστούν, θα βελτιωθεί σε τέτοιον βαθμό η απόδοση του συστήματος ώστε θα εξοικονομηθούν πάνω από 30 εκατ. ευρώ ετησίως, δεν θα χρειαστεί να γίνει ούτε μία υποχρεωτική μετάθεση εκπαιδευτικού, ενώ το σύνολο των εκπαιδευτικών θα αποκτήσει οργανική θέση σε σχολεία, ταυτόσημη με τη λειτουργική.

Πρώτο Θέμα

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: 49 αγώνες στο μικροσκόπιο και έξι κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή – Το μεσημέρι η πρώτη απολογία

23/10/2026 - 8:54πμ
Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών  υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλόκο» στα social media για ανήλικους από το 2027: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

23/10/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – Έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία

23/10/2026 - 8:07πμ
Ντελίβερι φαγητού (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Το κύκλωμα της… πίτσας: Πληρωμένες παραγγελίες ως «δώρα» – Πώς φέρεται να κρυβόταν ο ΦΠΑ

22/10/2026 - 8:13μμ
Επιτραπέζιο ρολόι (φωτ.: EUROKINISSI / Μαριάνθη Τσομπανοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγή ώρας: Γιατί γυρίζουμε ακόμη τα ρολόγια – Η ΕΕ, η Τουρκία και το βιολογικό μας ρολόι

22/10/2026 - 7:04μμ
Διαιτητής σε αγώνα της Eurolegue που διεξήχθη στην Αθήνα  (φωτ.: EUROINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάσκετ: «Ποιους θέλεις να αποβάλω με πέντε φάουλ;» – Τα μηνύματα στο επίκεντρο της έρευνας

22/10/2026 - 5:30μμ
Κατάστημα της Pizza Fan, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Fan: Εννέα συλλήψεις για υπόθεση φοροδιαφυγής με ΦΠΑ 25 εκατ. ευρώ

22/10/2026 - 12:51μμ
(Φωτ.: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι έξι κατηγορούμενοι

22/10/2026 - 12:25μμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διανομείς: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για τα εργασιακά δικαιώματα

22/10/2026 - 9:24πμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Παγίδα με εκρηκτικό μηχανισμό ή απόπειρα εξαφάνισης στοιχείων; Τα δύο σενάρια

22/10/2026 - 8:58πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: 
Polymarket Español/Χ.com)

Σεισμός 7 Ρίχτερ στο Θιβέτ: Τουλάχιστον 16 νεκροί και εκατοντάδες σπίτια κατέρρευσαν

22 λεπτά πριν
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου σε παλαιότερη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) (φωτ. αρχείου: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

«Καμπανάκι» ΚΕΔΕ για τον Προϋπολογισμό 2027: Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις για τις περικοπές στους δήμους

49 λεπτά πριν
Η εικαστικός και ιστορικός Σοφία Αμπερίδου ανάμεσα σε έργα της από την ατομική έκθεση «Ανθεί και φέρει» που εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια από την Αρκαδική Εθελοθυσία στο Ρέθυμνο της Κρήτης (φωτ.: Αρχείο Σοφίας Αμπερίδου)

Σοφία Αμπερίδου: «Δεν έχουμε έναν Ψηλορείτη… Έχουμε τη Σουμελά» – Η πατρίδα που άνθισε αλλού

1 ώρα πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: 49 αγώνες στο μικροσκόπιο και έξι κατηγορούμενοι ενώπιον του ανακριτή – Το μεσημέρι η πρώτη απολογία

2 ώρες πριν
Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Απαγόρευση χρήσης επιγραμμικών  υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης από ανηλίκους» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

«Μπλόκο» στα social media για ανήλικους από το 2027: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Τρυψάνης/EUROKINISSI)

Καιρός: Βροχές στα βορειοανατολικά – Έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV