pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χιλιάδες ελληνόπουλα αλλάζουν το πρόσωπο της Ελλάδας

28/02/2014 - 9:31πμ
Χιλιάδες ελληνόπουλα αλλάζουν το πρόσωπο της Ελλάδας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χιλιάδες ελληνόπουλα αλλάζουν το πρόσωπο της Ελλάδας. Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Της Κλώντζα Ολγα 

«Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από πράξεις και ιστορίες που δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν είναι όντως οι αποτυχίες ή τα συμφέροντα λίγων αλλά οι ικανότητες και τα επιτεύγματα των πολλών».

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της διεθνούς εκστρατείας δημόσιας διπλωματίας «Repower Greece» που συμπλήρωσε δύο χρόνια δράσης όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς. Στόχος της εθελοντικής αυτής πρωτοβουλίας είναι η αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν για την Ελλάδα, τα οποία και γιγαντώθηκαν υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης. Με νέα προγράμματα σε συνεργασία με ξένα και ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα θα συνεχιστεί για τρίτη χρονιά η προσπάθεια ενίσχυσης νέων αντιλήψεων για τη χώρα μας τόσο απέναντι σε φίλους και επικριτές στο εξωτερικό όσο και σε εμάς τους ίδιους αναφορικά με τη χώρα μας.

Για να το επιτύχει αυτό το «Repower Greece» συλλέγει τεκμηριωμένα μηνύματα που αντανακλούν διαφορετικές αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες. Ιστορίες που ξεχωρίζουν και εμπνέουν, από τους τομείς της επιχειρηματικότητας, της παιδείας, του πολιτισμού, της ναυτιλίας, της κοινωνίας, του τουρισμού, του περιβάλλοντος, της γεωργίας και της καινοτομίας. Μέσα από συζητήσεις και δράσεις σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, fora και δεξαμενές σκέψης σε χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος, αυτές οι ιστορίες αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα προχωράει, δημιουργεί και συνθέτει λύσεις.

Δύο χρόνια συνεχούς δράσης

Μέσα στα δύο χρόνια που πέρασαν το «Repower Greece» επικοινώνησε τα μηνύματά του μέσα από 50 και πλέον εκδηλώσεις σε 4.500 μαθητές, φοιτητές, στελέχη οργανισμών, ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Συγκεκριμένα διοργάνωσε 18 εκδηλώσεις με θεσμικούς και ακαδημαϊκούς οργανισμούς, όπου αναλύθηκαν ιδέες και κατατέθηκαν προτάσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και τη σύνθεση λύσεων.

Ο σκοπός και τα μηνύματα της εκστρατείας παρουσιάστηκαν σε 10 εκδηλώσεις κορυφαίων οργανισμών και πρωτοβουλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ κύκλος επαφών με περισσότερες από 20 συναντήσεις με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, οργανισμών και δεξαμενών σκέψης.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου χρόνου δράσης της η πρωτοβουλία πραγματοποίησε έναν ακαδημαϊκό κύκλο συζητήσεων σε 12 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως τα Χάρβαρντ, Γέιλ, MIT, Κολούμπια και Τζόρτζταουν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι εν λόγω συζητήσεις διοργανώθηκαν από τα ίδια τα ιδρύματα με τη συνεργασία φοιτητών και καθηγητών. Στη συνέχεια διοργανώθηκε κύκλος ομιλιών προς τιμήν του US Trade Representative, πρέσβη κ. Demetrios Marantis, σε συνεργασία με το Ελληνο-αμερικανικό Επιμελητήριο και το Deree College.

Η νέα γενιά στο επίκεντρο

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη νέα γενιά, το «Repower Greece» μέσα από ανοιχτές συζητήσεις με μαθητές και φοιτητές προσπαθεί να θωρακίσει τους νέους απέναντι στην επικρατούσα απαισιοδοξία αναδεικνύοντας μέσα από τα θετικά παραδείγματα που παρουσιάζει ότι μέσα από τη συνεργασία, την καινοτομία και την προσήλωση στην αριστεία μπορούν να βρεθούν λύσεις και προοπτικές. Ετσι διοργανώθηκαν 10 εκδηλώσεις με ξένους φοιτητές και προγράμματα study abroad, όπου ακούστηκαν οι σκέψεις των νέων αναφορικά με την Ελλάδα. Στόχος της δράσης αυτής είναι το χτίσιμο ισχυρών «πρεσβευτών» της εκστρατείας σε όλον τον κόσμο.

Επίσης αναπτύχθηκε σε συνεργασία με σχολεία σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα «Θέσεις των αυριανών πρωταγωνιστών», μέσω του οποίου μαθητές καταθέτουν τις προτάσεις τους για την Ελλάδα τού αύριο. Η κριτική σκέψη των νέων αναδείχθηκε και μέσα από fora, ανοιχτές δηλαδή συζητήσεις, που διοργανώθηκαν μεταξύ ξένων πρεσβευτών και μαθητών λυκείου.

Η διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας αυτά τα δύο χρόνια έγινε όχι μόνο μέσω δημοσιεύσεων σε περισσότερα από 270 διεθνή και εθνικά μέσα επικοινωνίας αλλά και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση στη νεολαία. Μέσα στα δύο χρόνια δράσης χτίστηκε μια ενεργή ομάδα 10.000 ενεργών φίλων μέσα από τα social media και το επίσημο σάιτ www.repower-greece.com, οι οποίοι μοιράζονται τις Repower ιστορίες τους στα δικά τους δίκτυα. Τέλος, τα μηνύματα της εκστρατείας έφτασαν και μέσα από τη συνεργασία με αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες και ξενοδοχεία στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

ΒΗΜΑ

Πηγή: infognomonpolitics.blogspot.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay/Marjonhorn)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η υπόθεση βρέφους με σοβαρούς τραυματισμούς στην Πάτρα – Συνελήφθη η μητέρα

22/06/2026 - 9:22πμ
(Φωτ.: seismoi.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά των Στροφάδων σήμερα το πρωί

22/06/2026 - 8:16πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ήλιος αλλά και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι

22/06/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ανώπολη για την Επανάσταση του Δασκαλογιάννη

21/06/2026 - 11:55μμ
Εικόνα από το βίντεο με τις σκληρές εικόνες
ΕΛΛΑΔΑ

Ταυτοποιήθηκε η οδηγός που παρέσυρε τη σκυλίτσα στη Γαστούνη

21/06/2026 - 6:35μμ
Εικόνα από τη Σύρο όπου τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά (πηγή: CycladesLive - Ειδήσεις από τις Κυκλάδες)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σύρο – Προληπτική εκκένωση οικισμού μέσω 112

21/06/2026 - 5:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο 17χρονοι κατηγορούνται για εκβιασμό ανήλικων κοριτσιών μέσω διαδικτύου – Ερευνάται σύνδεση με το δίκτυο 764

21/06/2026 - 3:59μμ
Το σπίτι που νοίκιαζε ο 43χρονος από τη Σταυρούλα Λεβεντάκη, Κυριακή 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Αγγελάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σταυρούλα Λεβεντάκη: «Την σκότωσα μετά από καβγά για το σπίτι», ισχυρίζεται ο 43χρονος – Οι Αρχές εξετάζουν το πραγματικό κίνητρο

21/06/2026 - 2:26μμ
Φωτιά στην περιοχή Αμπέλα της Σύρου, Κυριακή 21 Ιουνίου 2026 (φωτ.: CycladesLive - Ειδήσεις από τις Κυκλάδες)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σύρο: Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων προς την Ερμούπολη

21/06/2026 - 2:00μμ
Το κτήριο της Εισαγγελίας Χανίων (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ομολόγησε τη δολοφονία της Σταυρούλας Λεβεντάκη – Ο λόγος και τα ψέματα για «ενόπλους με κουκούλες»

21/06/2026 - 10:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay/Marjonhorn)

Στο μικροσκόπιο των Αρχών η υπόθεση βρέφους με σοβαρούς τραυματισμούς στην Πάτρα – Συνελήφθη η μητέρα

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για οικογένειες με παιδιά – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά των Στροφάδων σήμερα το πρωί

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ήλιος αλλά και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά – Άνοδος της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FABRICE COFFRINI/POOL)

Συνεχίζεται το διπλωματικό θρίλερ μετά τον πρώτο γύρο συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν – Διατηρείται η ένταση στο παρασκήνιο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)

Μουντιάλ 2026: «Κόλλησε» στο μηδέν ξανά το Βέλγιο με το Ιράν

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign