pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλλάζει από τις 23 Φεβρουαρίου η κίνηση στον Πειραιά. Όλες οι αλλαγές

19/02/2014 - 9:11πμ
Греческий порт Пирей освободили от мигрантов
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αλλάζει από τις 23 Φεβρουαρίου η κίνηση στον Πειραιά. Όλες οι αλλαγές

Ριζικά αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης στον Πειραιά, με μονοδρομήσεις βασικών δρόμων, νέες λεωφορειολωρίδες και τροποποιήσεις των γραμμών στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αφορμή την έλευση του τραμ στις αρχές του 2016 και του μετρό το 2017. Οι αλλαγές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 16 Μαρτίου και χρηματοδοτούνται από την Αττικό Μετρό.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου τόνισε ότι: «Θα δώσουμε τη μάχη μας. Μετά τα σκουπίδια, θα λυτρώσουμε τον Πειραιά και από την κυκλοφοριακή ασφυξία». Όπως σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ σε πόλη της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα ο Πειραιάς θα αποκτήσει ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο (μετρό, τραμ, υπογειοποίηση ΗΣΑΠ, υπογειοποίηση Ομηρίδου Σκυλίτση, ελεγχόμενη στάθμευση), το οποίο θα εξυπηρετεί χιλιάδες επιβάτες.

Επίσης, προανήγγειλε μεγάλη καμπάνια του δήμου, προκειμένου όλοι οι πολίτες να είναι ενήμεροι και συμπλήρωσε ότι κατά τις πρώτες ημέρες θα προκληθούν κάποιες παρενέργειες, όμως «δεν υπάρχει λύτρωση στην κυκλοφοριακή ασφυξία χωρίς μονοδρομήσεις».

Για το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης των οχημάτων ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ανοιχτός διαγωνισμός, ενώ είπε ότι θα υπάρξουν και υπόγειες θέσεις στάθμευσης. Για τις όποιες αντιδράσεις προκύψουν στο θέμα των μονοδρομήσεων ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι οποιαδήποτε διορθωτική παρέμβαση χρειαστεί θα γίνει από τον δήμο, και σημείωσε ότι η μελέτη μπορεί να ήταν έτοιμη από το 2002 αλλά επικαιροποιήθηκε εκ νέου. Όπως είπε, για τις μονοδρομήσεις ο δήμος Πειραιά είναι σε ανοιχτή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, ο οποίος αναμένεται να συνεδριάσει για αυτό το θέμα την ερχόμενη Τρίτη.

Το 2017 αναμένεται στον Πειραιά η έλευση του μετρό και συγκεκριμένα η επέκταση της γραμμής 3 που υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 132.000 επιβάτες. Το έργο αποτελεί τη σημαντικότερη παρέµβαση για τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του δήµου Πειραιά και των δήµων της ευρύτερης περιοχής (Νίκαια, Κορυδαλλός, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι), που σήμερα έχουν χαµηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και έντονα προβλήµατα κυκλοφορίας- στάθµευσης, κυρίως, στις κεντρικές περιοχές. Το μετρό θα συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 45 λεπτά. Με τη λειτουργία του αναµένεται ότι θα κυκλοφορούν ημερησίως περίπου 23.000 ΙΧ αυτοκίνητα λιγότερα, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, επιφέροντας αντίστοιχα µείωση των ρύπων που εκλύονται από αυτά κατά περίπου 119 τόνους ημερησίως.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις μονοδρομήσεις στον Πειραιά έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες και στις 23 Φεβρουάριου προβλέπεται να υλοποιηθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Β΄ Διαμέρισμα (στο κέντρο της πόλης), ενώ στις 16 Μαρτίου θα υλοποιηθούν και οι μονοδρομήσεις που αφορούν το Α΄ Διαμέρισμα.

Β’ Διαμέρισμα Πειραιά – Υλοποίηση 23/02/2014

Μονοδρομήσεις κύριων οδών:

– Γρηγορίου Λαμπράκη με φορά εξόδου προς Αθήνα (από Μπουμπουλίνας έως Ελευθερίου Βενιζέλου).

– Βασιλέως Γεωργίου Α΄ με φορά προς το λιμάνι (από Γρ. Λαμπράκη έως Εθν. Αντιστάσεως).

– 34ου Συντάγματος με φορά εισόδου προς Κέντρο Πειραιά (από Ομηρίδου Σκυλίτση έως Ελευθερίου Βενιζέλου).

– Ηρώων Πολυτεχνείου με φορά εισόδου προς Κέντρο Πειραιά (από Ελευθερίου Βενιζέλου έως 2ας Μεραρχίας).

– 2ας Μεραρχίας με φορά από Ακτή Μιαούλη προς Ακτή Μουτσοπούλου (από Πραξιτέλους μέχρι Ακτή Μουτσοπούλου).

Αντιστροφή φοράς υφιστάμενων μονόδρομων:

– Ευαγγελιστρίας με κατεύθυνση προς Γρηγορίου Λαμπράκη (από Ομηρίδου Σκυλίτση έως Γρηγορίου Λαμπράκη).

– Ελευθερίου Βενιζέλου με φορά προς Εθνικής Αντιστάσεως (από Γρηγορίου Λαμπράκη έως Δημητρίου Γούναρη).

– Καραολή και Δημητρίου με κατεύθυνση προς Γρηγορίου Λαμπράκη (από Δημητρίου Γούναρη έως Γρηγορίου Λαμπράκη).

– Μπουμπουλίνας με κατεύθυνση προς το Κεντρικό Λιμάνι (από Ακτή Μουτσοπούλου μέχρι Ηρώων Πολυτεχνείου).

Α’ Διαμέρισμα Πειραιά – Υλοποίηση 16/03/2014

Μονοδρομήσεις κύριων οδών:

– 2ας Μεραρχίας με φορά από Ακτή Μιαούλη προς Ακτή Μουτσοπούλου (από Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι Πραξιτέλους).

– Επέκταση της μονοδρόμησης της Ηρώων Πολυτεχνείου με φορά εισόδου προς Πειραιά και κατεύθυνση το Χατζηκυριάκειο (από 2ας Μεραρχίας έως Σαχτούρη).

– Χατζηκυριάκου με φορά εισόδου προς Πειραιά (από Σαχτούρη έως Κλεισόβης).

– Επέκταση στις οδούς Γεωργίου Θεοτόκη, Ακτή Θεμιστοκλέους και Ακτή Μουτσοπούλου μέχρι την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νέες λεωφορειολωρίδες στις οδούς:

– Τσαμαδού (από Εθν. Αντιστάσεως έως Γρηγορίου Λαμπράκη).

– Ηρώων Πολυτεχνείου (contra flow από 2ας Μεραρχίας έως Τσαμαδού).

– Άξονας Χατζηκυριάκου- Ηρ. Πολυτεχνείου (contra flow από Κλεισόβης έως 2ας Μεραρχίας).

– 2ας Μεραρχίας (contra flow από Ηρ. Πολυτεχνείου έως Ακτή Μιαούλη).

Τροποποιήσεις γραμμών τρόλεϊ:

– Γραμμή 16 Αγ. Ι. Ρέντης- Πειραιάς.

– Γούναρη- δεξιά Ακτή Καλλιμασιώτη- δεξιά Κόνωνος- αριστερά Αθηνών- δεξιά Αθηνών- Πειραιώς.

– Γραμμή 17 Πειραιάς- Αγ. Γεώργιος.

– Ακτή Μιαούλη- αριστερά 2ας Μεραρχίας- δεξιά Ηρ. Πολυτεχνείου- δεξιά Σκουζέ- δεξιά Ακτή Μιαούλη.

– Γραμμή 20 Νέο Φάληρο- Καστέλλα- Δραπετσώνα.

– Κατεύθυνση προς Καστέλλα: Ακτή Μιαούλη- αριστερά 2ας Μεραρχίας- αριστερά Ακτή Μουτσοπούλου.

– Κατεύθυνση προς Δραπετσώνα: Ακτή Μουτσοπούλου- Μπουμπουλίνας- δεξιά Ακτή Μιαούλη- δεξιά Ακτή Ποσειδώνος- δεξιά Ακτή Καλλιμασιώτη.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Αχαράβη, την παραλία της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βοριάδες έως 8 μποφόρ και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές στο «5»

13/08/2026 - 8:10πμ
Ελληνικό διαβατήριο (φωτ.: ΧΚ)
ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες του εξωτερικού: Πώς δηλώνονται ψηφιακά γέννηση, γάμος και θάνατος – Η διαδικασία σε 6 βήματα

12/08/2026 - 10:54μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γ’ Γυμνασίου: Δωρεάν κρατική πιστοποίηση ξένης γλώσσας – Πώς και πότε ξεκινά

12/08/2026 - 7:24μμ
Κλειστή η πρόσβαση στον Υμηττό, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη: Στο «5» έξι περιοχές – Κλείνουν Λυκαβηττός και δάση στη Χαλκιδική

12/08/2026 - 6:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίνδος: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 59χρονου που έβαλε έξι φωτιές

12/08/2026 - 5:00μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Λουτρόπηγο, όπως φαίνεται από την παραλία της Νέας Περάμου. Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Kaps Dion)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Λουτρόπυργο Αττικής: Βελτιωμένη η εικόνα – Οκτώ εναέρια μέσα στη μάχη

12/08/2026 - 4:12μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Λουτρόπυργο Αττικής

12/08/2026 - 2:49μμ
O σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Παπαζάχος: Ο σεισμός στην Κολομβία και οι ομοιότητες με εκείνους σε Κύθηρα και Λεωνίδιο

12/08/2026 - 12:21μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Διακοπή δρομολογίων στη Γραμμή 2 λόγω απόπειρας αυτοκτονίας στον Άγιο Αντώνιο

12/08/2026 - 11:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

12/08/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: Οικουμενικό Πατριαρχείο / Νίκος Παπαχρήστου)

LIVE από την Ίμβρο: Το συλλείτουργο για τα 65 χρόνια ιεροσύνης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

6 λεπτά πριν
Ο Νόαμ Μπέταν, εκπρόσωπος του Ισραήλ, ερμηνεύει το τραγούδι «Michelle» στον μεγάλο τελικό της 70ής Eurovision, στη Βιέννη, στις 16 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Eurovision: Νέος κανόνας «φωτογραφίζει» το Ισραήλ – Μπορεί να κερδίσει, αλλά όχι να διοργανώσει

10 λεπτά πριν
Επισκέπτης παρατηρεί την κυψελοειδή εγκατάσταση για τα 65 χρόνια από την ανέγερση του Τείχους του Βερολίνου. Το έργο, μήκους 30 και ύψους τριών μέτρων, έχει στηθεί μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)

Τείχος του Βερολίνου: 65 χρόνια από τη νύχτα που μια πόλη κόπηκε στα δύο – Η νέα «διάφανη» εγκατάσταση

33 λεπτά πριν
Στην Αχαράβη, την παραλία της Κέρκυρας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Βοριάδες έως 8 μποφόρ και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές στο «5»

57 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Anna Szilagyi)

Κυρίαρχη στην Ευρώπη η Παρί – Πήρε ξανά το UEFA Super Cup

9 ώρες πριν
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign