pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται στις αποκριάτικες στολές. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

8/02/2014 - 2:59μμ
9 Μαρ 2013: Αποκριάτικο πάρτυ στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται στις αποκριάτικες στολές. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται στις αποκριάτικες στολές; Διαβάστε πώς πρέπει να προφυλαχτείτε εσείς και τα παιδιά σας τις απόκριες.

Άνοιξε το τριώδιο και ειδικά για τους ανήλικους καρνάβαλους είναι μια πολύ ευτυχισμένη περίοδος. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί κίνδυνοι με τις αποκριάτικες στολές, τους οποίους πρέπει να γνωρίζουμε και κυρίως οι γονείς, ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά τους.

Οι αποκριάτικες στολές είναι πιο εύφλεκτες, από τα συνηθισμένα ρούχα. Για το λόγο αυτό, στους χώρους, που γίνονται αποκριάτικα πάρτι, δεν πρέπει να υπάρχουν εστίες φωτιάς (τζάκια, κεριά, τσιγάρα αναμμένα) και επίσης πρέπει να υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα.

Για τις αποκριάτικες στολές των παιδιών μας, πρέπει να τηρούμε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιδικά ρούχα:

    1. Ενδύματα, για παιδιά, μέχρι 7 ετών (ύψος 1.34μ), δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.

    2. Ενδύματα, για παιδιά, μεταξύ 7 και 14 ετών, δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού μακρύτερα των 7,5cm ή κορδόνια περίσφιξης, με ελεύθερες άκρες. Τα κορδόνια (λειτουργικά ή διακοσμητικά), στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού, δεν πρέπει να είναι ελαστικά, εκτός από τις τιράντες ώμων και τα κορδόνια, που δένουν, στο πίσω μέρος του λαιμού.

    3. Οι παιδικές αποκριάτικες στολές δεν πρέπει να φέρουν κορδόνια και κορδόνια περίσφιξης, με ελεύθερες άκρες, μακρύτερα των 14cm, στην περιοχή του θώρακα και της μέσης.

    4. Τα παιδικά ενδύματα, που είναι σχεδιασμένα να δένουν, στο πίσω μέρος του λαιμού, δεν πρέπει να φέρουν ελεύθερες άκρες, στην περιοχή της κουκούλας και του λαιμού.

    5. Οι παιδικές αποκριάτικες στολές, που είναι σχεδιασμένες να δένουν, στο μπροστινό μέρος, δεν πρέπει να φέρουν δεμένες ζώνες ή φαρδιές λωρίδες, σαν ζώνες (πάχους 3cm και άνω), μακρύτερες των 36cm σε μήκος, μετρημένες, όταν είναι λυτές και από το σημείο, που αυτές δένονται.

    6. Κορδόνια ή κορδόνια περίσφιξης, σε παιδικά ενδύματα, δεν πρέπει να κρέμονται, κάτω από το μανίκι ή το στρίφωμα του ενδύματος.

    7. Κορδόνια περίσφιξης, λειτουργικά και διακοσμητικά κορδόνια, στο κάτω μέρος του στριφώματος, σε μακριού μήκους παντελόνια, θα πρέπει να βρίσκονται στο εσωτερικό του ενδύματος.

    8. Στην περιοχή των μηρών, τα παιδικά ενδύματα επιτρέπεται να έχουν μόνο εσωτερικά κορδόνια. Δεν επιτρέπεται να κρέμεται εξωτερικά κορδόνι, κάτω από χαμηλότερη άκρη του ενδύματος, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγιδευτούν τα παιδιά, σε πόρτες σχολικών λεωφορείων ή σε άλλα κινούμενα αντικείμενα.

    9. Ενδύματα με μακριά μανίκια, για παιδιά ηλικίας 0-14 ετών δεν επιτρέπεται να έχουν κορδόνια, που να προεξέχουν, από το κάτω άκρο του μανικιού.

Οι χειροποίητες αποκριάτικες στολές θα πρέπει, επίσης, να συμμορφώνονται, με τις παραπάνω συστάσεις.

Τα αποκριάτικα σπρέι, θα πρέπει να φέρουν, υποχρεωτικά, στην ελληνική γλώσσα, μεταξύ άλλων και τις ενδείξεις:

    • δοχείο υπό πίεση

    • το δοχείο να προφυλάσσεται από τις ακτίνες του ήλιου

    • να μην εκτίθεται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 50οC

    • να μην τρυπηθεί ή καεί ακόμα και μετά τη χρήση

Οι καταναλωτές πρέπει:

    • Να επιλέγουμε προϊόντα, που φέρουν ενδείξεις και τις τυχόν οδηγίες ασφαλούς χρήσης και προφύλαξης, στην Ελληνική γλώσσα καθώς και τα στοιχεία του υπευθύνου διάθεσης, στην αγορά.

    • Να διαβάζουμε, προσεκτικά και να ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης και προφύλαξης, πριν από τη χρήση των σπρέι.

    • Να μην ψεκάζουμε απευθείας, στο πρόσωπο και στα μάτια, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές βλάβες, στην υγεία μας.

    • Επειδή τα συγκεκριμένα προϊόντα ενδέχεται να περιέχουν εύφλεκτες ουσίες, να αποφεύγουμε να ψεκάζουμε, στην κατεύθυνση της φλόγας ή σε πυρακτωμένο σώμα.

    • Να μην καπνίζουμε, συγχρόνως, με τη χρήση του προϊόντος.

    • Να τα διατηρούμε, μακριά από παιδιά μικρής ηλικίας.

    • Να τα χρησιμοποιούμε, κατά προτίμηση, σε ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους.

• Αποκριάτικα σπρέι, που φέρουν την ένδειξη «Μόνο για επαγγελματική χρήση», δεν πρέπει να αγοράζονται, από το ευρύ καταναλωτικό κοινό και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, για ψυχαγωγικούς ή διακοσμητικούς σκοπούς, από μη επαγγελματίες και κυρίως, από παιδιά, επειδή παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα (όπως π.χ. ευφλεκτότητα) και πρέπει να τυγχάνουν ανάλογης χρήσης, από επαγγελματίες.

Πηγή: fimes.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Σκυλίτση – Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς αισθήσεις

21/09/2025 - 11:57μμ
(Φωτ.: ertnews.gr / Σταύρος Ζορμπαλάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Τρίπολη: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Νικήτα Σταματελόπουλο – Τον Νικηταρά ή Τουρκοφάγο

21/09/2025 - 11:10μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Βοιωτία: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη γυναίκα που έθαψε τη μητέρα της στην αυλή

21/09/2025 - 9:35μμ
(Φωτ.: peakpx.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Φέτος θα… λιώσουμε στον καναπέ – Η πιο πλούσια τηλεοπτική χρονιά ξεκίνησε από την ΕΡΤ, και συνεχίζεται με εκπλήξεις!

21/09/2025 - 7:35μμ
Η υπεραιωνόβια μουριά που βρίσκεται στην αυλή των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Μουριά σε αυλή σχολείου είναι με διαφορά ο παλαιότερος… μαθητής

21/09/2025 - 5:42μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Βοιωτία: Έθαψε τη μητέρα της δίπλα στο σπίτι για να παίρνει τη σύνταξή της

21/09/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: facebook.com/dimoslimnou)
ΕΛΛΑΔΑ

Λήμνος: Καμπάνια για την προσέλκυση περισσότερων Τούρκων τουριστών

21/09/2025 - 2:26μμ
Καπνός και φλόγες από τη φωτιά στο Μυρτόφυτο (φωτ.: Facebook / ENA Channel)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Μυρτόφυτο του Δήμου Παγγαίου

21/09/2025 - 2:01μμ
Ο 50χρονος αδελφοκτόνος οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Συντετριμμένος ο αδελφοκτόνος της Θεσσαλονίκης – «Θόλωσα, με έκανε να χάσω τον εαυτό μου»

21/09/2025 - 1:37μμ
Ρίψεις νερού από ελικόπτερο στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου (φωτ.: neakriti.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Φωτιά στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου

21/09/2025 - 1:13μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Πειραιάς: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Σκυλίτση – Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν χωρίς αισθήσεις

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Μοιρασιά στο ντέρμπι «αιωνίων» – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr / Σταύρος Ζορμπαλάς)

Τρίπολη: Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Νικήτα Σταματελόπουλο – Τον Νικηταρά ή Τουρκοφάγο

8 ώρες πριν
Εικόνα από την πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Ισραήλ-Παλαιστίνη: «Θλιβερή μέρα για την ειρήνη» λέει ο Χέρτσογκ – «Νίκη» βλέπει η Χαμάς

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας)

Εύξεινος Λέσχη Κέρκυρας: Δυναμικά θα ξεκινήσει ο Οκτώβριος, με έμφαση στους ποντιακούς χορούς

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θρίλερ στη Βοιωτία: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη γυναίκα που έθαψε τη μητέρα της στην αυλή

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign