pontosnews.gr
Σάββατο, 10/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θρίλερ με τον ΦΠΑ στην εστίαση: Πόσο θα πάει

6/12/2013 - 12:15μμ
Tέλος ο ΦΠΑ για 415.000 επιχειρήσεις - Ποιοι ευνοούνται
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Θρίλερ με τον ΦΠΑ στην εστίαση: Πόσο θα πάει

Τι θα γίνει με το ΦΠΑ στην εστίαση που έχει μειωθεί ο συντελεστής του στο 13%; Πρόκειται να αυξηθεί το ΦΠΑ στην εστίαση ;

Σε μονομερή παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση (13%) στην εστίαση προσανατολίζεται η κυβέρνηση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σχετική συμφωνία με την τρόικα και βάσει νόμου ο ΦΠΑ θα επανέλθει αυτόματα στο 23% από 1η Ιανουαρίου 2014.

Μέχρι στιγμής η τρόικα δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, εξέλιξη που αναγκάζει το οικονομικό επιτελείο να συμπεριλάβει στο σχέδιο νόμου για τα ακίνητα τη σχετική διάταξη για παράταση του μειωμένου ΦΠΑ κατά ένα έτος.

Όπως τονίζει η Καθημερινή, στα σενάρια που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στην τρόικα προκύπτει επί της ουσίας δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα για το 2013.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της τρόικας για απώλειες εσόδων στο πεντάμηνο του 2013, όπου και εφαρμόστηκε ο μειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση, ύψους 140 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο χειρότερο σενάριο οι απώλειες εσόδων ανέρχονται στα 14 εκατ. ευρώ, ενώ στο καλύτερο σενάριο τα έσοδα παρουσιάζονται αυξημένα κατά 8 εκατ. ευρώ.

Επισήμως, πάντως η τρόικα δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Απλώς, στις συζητήσεις που έγιναν κατά την τελευταία επίσκεψή της, όλες οι εκτιμήσεις από τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας γύρω από το ύψος του δημοσιονομικού κενού του 2014 γίνονταν με την υπόθεση ότι ο συντελεστής ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%. Ανεπισήμως, στελέχη της τρόικας εκτιμούν ότι η διατήρηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% θα οδηγήσει σε μείωση των φορολογικών εσόδων κατά 200-300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες από τη Βουλή έχει συνταχθεί με πρόβλεψη εσόδων από τον ΦΠΑ με συντελεστή στο 13% για την εστίαση.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ερχόμενη εβδομάδα συμφωνία με την τρόικα. Αν εντέλει επέλθει συμφωνία, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% θα είναι μόνιμος, διαφορετικά, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την παράτασή του μέχρι το τέλος του 2014.

Πέραν του θέματος του ΦΠΑ στην εστίαση, το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες είναι ότι ακόμα πρέπει να γίνει δουλειά από την κυβέρνηση για να προχωρήσει η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Εurogroup, η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης (ή κλεισίματος) των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ). Μάλιστα, μόλις συμβεί αυτό, το ίδιο στέλεχος διαβεβαίωσε πως το Eurogroup θα είναι έτοιμο να κινηθεί άμεσα για την έγκριση της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου. Εφόσον δεν αλλάξει το πρόγραμμα, τότε αρμόδια στελέχη εκτιμούν ότι υπάρχουν πιθανότητες να επέλθει συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση έως το τέλος του μήνα.

Πάντως, τα μεγαλύτερα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις παραμένουν το θέμα της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Πηγή: fimes.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

To λογότυπο REPowerEU επισυνάπτεται στην πρόσοψη του κτηρίου των κεντρικών γραφείων της Κομισιόν, τον Μάρτιο του 2023 όταν η ΕΕ αντιμετώπιζε τη διαταραχή της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (φωτ.: ΕΡΑ/Olivier Hoslet)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία και ΗΠΑ συζητούν για την επαναφορά ροών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

9/05/2025 - 9:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουνίου

9/05/2025 - 4:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ στο ρυθμό υποβολής φορολογικών δηλώσεων – Το 46,5% κατατέθηκε σε μόλις 43 ημέρες

4/05/2025 - 12:30μμ
(Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση παραγωγής ανακοίνωσαν οκτώ κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+

4/05/2025 - 10:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΔΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ όλα τα ακίνητα – Τι πρέπει να δηλώσουν εκ νέου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

3/05/2025 - 4:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 9 Μαΐου

3/05/2025 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλοία: Καμία αύξηση στα εισιτήρια – Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας

1/05/2025 - 3:08μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 2 Μαΐου

26/04/2025 - 4:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

23/04/2025 - 12:29μμ
Ο Βασίλης Κικίλιας στο λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Στόχος να συγκρατηθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων

22/04/2025 - 6:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Δερβίσης)

Super League: Οδεύει προς υποβιβασμό η Καλλιθέα – Νίκες για Βόλο, Λαμία

11 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League: Φινάλε με τεσσάρα ο Άρης – Όλα μηδέν στο Περιστέρι

54 λεπτά πριν
Η προτομή του Θεόδωρου Κοτάνοφ που τοποθετήθηκε στη Μαριούπολη (φωτ.: dzen.ru)

Θεόδωρος Κοτάνοφ, ένας Έλληνας ήρωας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Σίσκος!

2 ώρες πριν
Φρίντριχ Μερς, Εμανουέλ Μακρόν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κιρ Στάρμερ και Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Κίεβο (φωτ.: EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT)

Η Τουρκία βάζει… τα καλά της και διεκδικεί ρόλο επιτηρητή της πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Greek Basketball League: Έμεινε στην κατηγορία το Μαρούσι – Νίκη στη Ρόδο για τον Άρη

4 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign