pontosnews.gr
Σάββατο, 20/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έρχονται 21.000 απολύσεις στο Δημόσιο

18/11/2013 - 8:48πμ
Με 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης φορολογουμένων η «αντικατάσταση» 127 Εφοριών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο, το προσεχές διάστημα τόσο σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, όσο και τις δομές και λειτουργία της κρατικής μηχανής, είναι κάτι περισσότερο από βέβαιες.

Η συζήτηση μπορεί να εστιάζεται το τελευταίο διάστημα στον ποσοτικό στόχο των 4.000 απολύσεων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο, οι σχεδιασμοί εδώ και καιρό είναι πολύ πιο μακροπρόθεσμοι ακουμπώντας ακόμη και αυτόν τον «χαρακτήρα» του δημοσίου.

Η αναδιοργάνωση, μέσω και της αξιολόγησης, αναμένεται να οδηγήσει σε οριστική κατάργηση και «λουκέτα» άχρηστων φορέων και κοστοβόρων υπηρεσιών, που πλέον είτε δεν έχουν λόγο ύπαρξης αφού δεν στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη, είτε μπορούν να ασκηθούν από ιδιώτες επιτυγχάνοντας μεγαλύτερες εξοικονομήσεις για το κράτος.

Το θέμα «άνοιξε» με τον πλέον επίσημο τρόπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής. «Υπάρχουν αλλαγές οι οποίες έχουν ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο, όπως η χάραξη νέων ορίων μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα», είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διερωτώμενος «δεν πρέπει να ανοίξει αυτή η συζήτηση στη χώρα, για να δούμε πραγματικά πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το κράτος ασχέτως της δυνατότητας που έχουμε να το χρηματοδοτήσουμε;». Σύμφωνα με τον υπουργό, σε πρώτη φάση «χωρίς ταμπού και χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις», με βάση και την ευρωπαϊκή εμπειρία θα πρέπει να εξετασθούν ποιες υπηρεσίες και με ποια κριτήρια μπορούν να μεταφερθούν στον ιδιωτικό τομέα.

Ποιες είναι όμως οι υπηρεσίες που θα μπορούσαν, βάσει και των όσων συμβαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες να ασκηθούν από τον ιδιωτικό τομέα;

Μία από αυτές, αφορά τον τομέα της καθαριότητας. Στο συγκεκριμένο κλάδο, υπολογίζεται ότι απασχολούνται περί τους 3.000 εργαζομένους στην καθαριότητα κτιρίων και άλλοι 5.000 στα σχολεία. Πλήθος εργαζομένων εντοπίζονται και στη φύλαξη κτιρίων και εγκαταστάσεων των δήμων (αθλητικές εγκαταστάσεις, πνευματικά κέντρα κ.λπ.) με τον αριθμό τους να φθάνει επίσης τις 3.000.

Στις δε κοινωνικές υπηρεσίες (που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τους παιδικούς σταθμούς, τα ΚΑΠΗ), αλλά και προνοιακές δομές, το προσωπικό υπολογίζεται σε περίπου 10.000. Με δεδομένο ότι αυτό το διάστημα η αξιολόγηση στις δομές των δήμων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στελέχη της Αυτοδιοίκησης εκτιμούν πως αρκετές από αυτές θα βρεθούν στο στόχαστρο. Επιπλέον ένα μεγάλο κομμάτι των εν λόγω εργαζομένων είναι χαμηλών προσόντων (στην πλειοψηφία τους υποχρεωτικής εκπαίδευσης) γεγονός που αυτομάτως τους φέρνει σε μειονεκτική θέση.

Ο κατάλογος λοιπόν περιλαμβάνει ακόμη και 21.000 άτομα τα οποία όπως στην περίπτωση των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, ακόμη και των δημοστικών αστυνομικών μπορούν να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο με μια απλή κατάργηση της υπηρεσίας τους.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος ο καιρός – Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

20/09/2025 - 8:08πμ
Εικόνα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον προαύλιο χώρο και μετα στο εργοστάσιο με παλέτες στο Μενιδι (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μενίδι: Βελτιωμένη η εικόνα σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης ξυλείας

19/09/2025 - 10:52μμ
Η είσοδος της μάντρας όπου έγινε η έκρηξη (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Τσοτύλι Κοζάνης: Από οβίδα του Β’ Παγκοσμίου η έκρηξη

19/09/2025 - 9:45μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Anrita)
ΕΛΛΑΔΑ

Αυξάνονται οι κλοπές αυτοκινήτων στην Ευρώπη: Μια κάθε τρεις ώρες στην Ελλάδα, 19 την ώρα στη Γαλλία

19/09/2025 - 8:29μμ
Στον απολυμαντικό σταθμό στο Μακρυχώρι Λάρισας. Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά προβάτων: 17 σημεία απολύμανσης στη Θεσσαλία – «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είμαστε σε πόλεμο»

19/09/2025 - 7:26μμ
Πυκνός μαύρος καπνός από τη φωτιά στην επιχείρηση στο Μενίδι (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Giorgos Ker)
ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο με ξυλεία και παλέτες

19/09/2025 - 6:06μμ
(Πηγή φωτ.: youtube.com/@SKAIgr)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: «Επικήρυξαν» τον μοναχικό λύκο που επιτέθηκε και δάγκωσε παιδάκι στον Νέο Μαρμαρά

19/09/2025 - 2:47μμ
(Πηγή φωτ.: kozanimedia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Έκρηξη φιάλης οξυγόνου σε μάντρα – Δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά

19/09/2025 - 2:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αναμορφωτικά μέτρα στον 18χρονο για τον άγριο ξυλοδαρμό ανηλίκου στις Συκιές

19/09/2025 - 11:58πμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία των μελών του ΣΑΤΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Απεργία 18 ωρών από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου

19/09/2025 - 11:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Υπουργείου Άμυνας Ρωσίας)

Η Ρωσία αρνείται ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της Εσθονίας

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Καιρός: Αίθριος ο καιρός – Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Εσθονία – Συγκαλείται το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο

8 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ (φωτ.: Προεδρία της Δημοκρατίας της Τουρκίας)

Τετ α τετ Τραμπ με Ερντογάν στον Λευκό Οίκο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: paokbc)

Basketball Champions League: Άνετα την Ντέρμπι ο ΠΑΟΚ και τώρα… Μπούρσασπορ

9 ώρες πριν
Εικόνα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στον προαύλιο χώρο και μετα στο εργοστάσιο με παλέτες στο Μενιδι (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)

Φωτιά στη Μενίδι: Βελτιωμένη η εικόνα σε υπαίθριο χώρο επιχείρησης ξυλείας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign