pontosnews.gr
Παρασκευή, 19/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θρίλερ με το γεμάτο όπλα πλοίο. Τι βρήκαν στα πρώτα κιβώτια

12/11/2013 - 8:27πμ
Θρίλερ με το γεμάτο όπλα πλοίο. Τι βρήκαν στα πρώτα κιβώτια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συνεχίζεται το θρίλερ με το γεμάτο όπλα πλοίο. Τι βρήκαν στα πρώτα κιβώτια που ανοίχτηκαν

Σφαίρες μικρού και μεγάλου διαμετρήματος (για Καλάσνικοφ και αντιαεροπορικά αντίστοιχα) περιείχαν τα πρώτα κιβώτια του φορτηγού πλοίου NOUR-M, που ανοίχτηκαν από τις ελληνικές αρχές. To πλοίο βρίσκεται  ακινητοποιημένο στο λιμάνι της Ρόδου από την περασμένη Παρασκευή και όπως έγινε γνωστό, ο έλεγχος του φορτίου θα διαρκέσει μέρες.

Μυστήριο εν τω μεταξύ παραμένει τόσο σε ποιον ανήκει το πλοίο ή/και το φορτίο, όσο και ο τελικός προορισμός του, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας ναι μεν φέρεται να είναι τουρκικών συμφερόντων, οι ελληνικές αρχές όμως δεν έχουν γίνει αποδέκτες καμίας ενόχλησης είτε από τους ιδιοκτήτες του φορτίου, είτε από τους ιδιοκτήτες του πλοίου.

Κατά άλλες πληροφορίες, ως αποστολέας του φορτίου εμφανίζεται στα παραστατικά ουκρανική εταιρεία με το όνομα «UKRINMASH Cο» και έδρα στο Κίεβο. Γίνεται λόγος μάλιστα για δυσφορία από Ουκρανούς παράγοντες αναφορικά με τη δέσμευση του πλοίου, αφού όπως υποστηρίζουν «η συγκεκριμένη μεταφορά όπλων ήταν απολύτως νόμιμη μεταξύ των κυβερνήσεων Ουκρανίας και Λιβύης».

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση χαρακτηρίζεται στο υπουργείο Ναυτιλίας ως ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς όπως επισημαίνεται «πρόκειται για παραβίαση εμπάργκο, δεδομένου ότι τα όπλα και τα πυρομαχικά κατευθύνονταν προς περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως εμπόλεμες (είτε στη Συρία, είτε τη Λιβύη)».

Σε δηλώσεις του από τη Ρόδο, όπου μετέβη λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι εξής διαπιστώσεις:

– Το πλοίο είναι έμφορτο με σφαίρες και οπλισμό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εφικτό να ανοιχθούν όλα τα κιβώτια, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες

– Το ίδιο το πλοίο δεν πληροί τους κανόνες ασφαλείας και γι’ αυτό θα κρατηθεί

– Σύμφωνα με τις φορτωτικές, αλλά και τις δηλώσεις του πληρώματος, οι οποίες, όπως υπογράμμισε και ο υπουργός, είναι αντιφατικές μέχρι αυτή τη στιγμή, το πλοίο κατευθυνόταν προς χώρες της Μεσογείου που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. «Σε αυτές τις χώρες απαγορεύεται από τον ΟΗΕ να πηγαίνουν όπλα και σφαίρες και εμείς τηρώντας τις διεθνείς μας υποχρεώσεις οφείλουμε να κρατήσουμε το πλοίο για όσο χρόνο χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός συνεχάρη τους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που «σε ακόμα μία περίπτωση έδειξαν πως τα θαλάσσια σύνορα της χώρας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, ότι ελέγχονται, επιτηρούνται με επάρκεια και ότι η χώρα είναι ικανή να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις, ελέγχοντας τα ύποπτα πλοία και φορτία που περνούν μέσα από τη θάλασσά μας».

Ελέγχονται και τα παραστατικά και οι δηλώσεις του πληρώματος, συμπλήρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, τονίζοντας πως  η αρμόδια εισαγγελέας έχει αναλάβει την έρευνα και αυτή είναι η μόνη υπεύθυνη για να τοποθετηθεί τελικά στο πόρισμά της.

Μέχρι τώρα, ενημέρωσε, έχουν βρεθεί μόνο σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει οπλισμός όπως λένε και τα παραστατικά. «Δεν έχουμε ανοίξει όλα τα εμπορευματοκιβώτια. Έχουμε ανοίξει μόνο αυτά τα οποία ήταν προσβάσιμα. Περιμένουμε να έρθει ο γερανός για να μπορέσουμε να ξεφορτώσουμε και να ελέγχονται ένα – ένα τα εμπορευματοκιβώτια», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι για το άνοιγμα των εμπορευματοκιβωτίων έχουν έρθει οι ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος ώστε να ελέγξουν αν είναι παγιδευμένα.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου πλοιάρχου στη Hurriyet, ο κ. Βαρβιτσιώτης αρκέστηκε να πει πως ελέγχεται και ο πλοίαρχος και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος για την αξιοπιστία τους (υπενθυμίζεται ότι ο πλοίαρχος και τρία μέλη του πληρώματος είναι Τούρκοι υπήκοοι και οι υπόλοιποι Ινδοί).

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Μπαντιάς τόνισε πως πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις των τελευταίων χρόνων.

«Το Λιμενικό Σώμα προέβη στη λεγόμενη “visit and search” του συγκεκριμένου πλοίου το οποίο έδινε αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις και για τον προορισμό του (άλλα έγραφαν τα έγγραφά του άλλα έδινε ο πλοίαρχος και άλλα δήλωσαν οι υποπλοίαρχοι). Από την πρώτη στιγμή έγινε ο πρώτος έλεγχος, δηλαδή το “χέλινγκ” όπως ονομάζεται διεθνώς και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν όλα αυτά τα αλληλοσυγκρουόμενα από τον πλοίαρχο αλλά και από το Σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Ταυτότητας του πλοίου (AIS). Αμέσως προβήκαμε στον έλεγχο, στην επίσκεψη του πλοίου και διαπιστώσαμε ότι έχει πυρομαχικά», ανέφερε ο αρχηγός.

Όπως είπε,  κατέβηκε και ο ίδιος στα αμπάρια του πλοίου με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και απ’ ό,τι φαίνεται το φορτίο του  είναι πυρομαχικά, όμως μέσα από τα δηλωτικά προκύπτει ότι υπάρχει και οπλισμός, χωρίς ακόμα να μπορεί να επιβεβαιωθεί επισήμως κάτι τέτοιο ούτε για τον προορισμό του φορτίου.

 Σε κάθε περίπτωση κατέληξε ο κ. Μπαντιάς, το μήνυμα είναι ότι όποιος μπαίνει στα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να είναι νόμιμος, διαφορετικά θα ελεγχθεί θα έχει τις συνέπειες που προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: iefimerida.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμάνια: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

19/09/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ο καιρός της Παρασκευής

19/09/2025 - 8:08πμ
Πορεία στο Κερατσίνι για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

18/09/2025 - 8:35μμ
Κτηνοτροφική μονάδα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ευλογιά των προβάτων: Κραυγή αγωνίας από τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας – «Σταματήστε τις θανατώσεις»

18/09/2025 - 2:38μμ
Καμένη έκταση στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού (πηγή: taxydromos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία, στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού

18/09/2025 - 1:00μμ
Στιγμιότυπο από την άφιξη στα δικαστήρια Πάτρας των δύο κατηγορούμενων για εμπρησμό (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί για τη φωτιά στο Γηροκομειό

18/09/2025 - 12:36μμ
Ουρές στη στάση του τραμ στο Σύνταγμα (φωτ.: EUROKINISSI /Λυδία Σιώρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα μαζικής μεταφοράς: «Αποκαλυπτήρια» της νέας πλατφόρμας καταγγελιών

18/09/2025 - 12:12μμ
Ένα από τα οχήματα που ενεπλάκησαν στην καραμπόλα στη Βουλιαγμένης (πηγή: Πρώτο Θέμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Φονική καραμπόλα στη Βουλιαγμένης – Βίντεο από το τροχαίο

18/09/2025 - 10:54πμ
Κάμερα στο σημείο όπου βρισκόταν ο κάδος ανακύκλωσης ρούχων στη Γλυφάδα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γλυφάδα: Νεκρός 40χρονος που εγκλωβίστηκε σε κάδο ανακύκλωσης

18/09/2025 - 10:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: «Αγριεύουν» οι βοριάδες και πέφτει λίγο η θερμοκρασία

18/09/2025 - 8:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: aa.com.tr)

Τουρκικές απειλές εναντίον της Κύπρου για να αποτραπεί η ανάπτυξη ισραηλινού συστήματος αεράμυνας

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: fosfanariou.gr)

Κωνσταντινούπολη: Βάπτιση μετά από 72 χρόνια στην Παναγιά του Μπαλίνου – Και το όνομα αυτού, Λουκάς

51 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)

ΗΠΑ-Ελλάδα: Έρχεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Επικυρώθηκε ο διορισμός της από τη Γερουσία

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λιμάνια: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αίθριος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας ο καιρός της Παρασκευής

2 ώρες πριν
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε χωριό στο νότιο Λίβανο (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο ταυτόχρονα με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign