pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλλουν Ε9. Πώς να το συμπληρώσετε.

22/08/2013 - 9:45πμ
Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλλουν Ε9. Πώς να το συμπληρώσετε.
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε λιγότερο από έναν μήνα, στις 15 Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για μια πολύ σημαντική φορολογική υποχρέωση εκατομμυρίων φορολογούμενων. Είναι η οριστικοποίηση της δήλωσης ακινήτων Ε9 βάσει της οποίας πρόκειται να υπολογιστεί ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων που θα επιβληθεί για πρώτη φορά και στα αγροτεμάχια, δηλαδή τις εκτός σχεδίου και οικισμού εκτάσεις.

Οι φορολογούμενοι βάσει της νομοθεσίας και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιβολή του φόρου ακινήτων θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του Ε9 που υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και να δηλώσουν τυχόν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους που έγιναν κατά τη διάρκεια του 2012. Επίσης, εξίσου σημαντικό (και υποχρεωτικό) είναι να οριστικοποιήσουν και εφόσον απαιτείται να τροποποιήσουν την εικόνα της εκτός σχεδίου μη δομημένης ακίνητης περιουσίας τους (εκτός σχεδίου και οικισμού οικόπεδα, χωράφια, βοσκότοπους, λατομεία κ.ά.). Ο φόρος ακινήτων σχεδιάζεται να επιβληθεί με κατʼ αποκοπήν φόρο ανά στρέμμα στις εκτός σχεδίου εκτάσεις το ύψος του οποίου εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά κάθε αγροτεμαχίου, όπως αν είναι καλλιεργήσιμη έκταση, αν απέχει λιγότερα από 800 μέτρα από τη θάλασσα κ.ά.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει εκδώσει έναν αναλυτικό οδηγό με τις συνηθέστερες ερωτήσεις και απαντήσεις αναφορικά με τη δήλωση ακινήτων Ε9.

Ερ. Ποια φυσικά ή νομικά πρόσωπα έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων έντυπο Ε9 για το έτος 2012;

Απ. Υποχρέωση για υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013 έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που εντός του έτους 2012 είχε μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση. Επιπλέον, τα φυσικά πρόσωπα που την 1η Ιανουαρίου 2013 έχουν πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού (2ος Πίνακας της δήλωσης στοιχείων ακινήτων), υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά την περιουσιακή κατάσταση των αγροτεμαχίων αυτών και να τροποποιήσουν, συμπληρώσουν ή και διαγράψουν αυτά, έτσι ώστε ο 2ος πίνακας της δήλωσης Ε9 να απεικονίζεται ορθά.Τα νομικά πρόσωπα, για το έτος 2013, υποχρεούνται σε ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), στην οποία θα περιλαμβάνεται η περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή υφίσταται κατά την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Ερ. Ποια είναι η καταληκτική προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων (Ε9) έτους 2012;

Απ. Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2013.

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων νομικών προσώπων (Ε9) έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2013.

Ερ. Γιατί στην εφαρμογή υποβολής δήλωσης Ε9 δεν επιτρέπονται μεταβολές σχέσης (εισαγωγή-διαγραφή συζύγου και προστατευόμενων μελών);

Απ. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται πλέον ατομικά από κάθε φυσικό πρόσωπο, γι αυτό και δεν επιτρέπονται μεταβολές σχέσης κατά την υποβολή δήλωσης Ε9. Οι μεταβολές σχέσης (έναρξη ή διακοπή έγγαμης σχέσης κ.λ.π.) θα πρέπει να δηλώνονται οπωσδήποτε στο τμήμα μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

Ερ. Ποιες άλλες δυνατότητες δίνονται μέσα από την ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής Ε9;

Απ. Μέσω αυτής της εφαρμογής, δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ατομικού εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.) για τα έτη 2010 και μετά, εφόσον έχουν εκδοθεί.

Ερ. Σε ποιες περιπτώσεις η σύζυγος που δεν είναι πιστοποιημένη χρήστης των υπηρεσιών του taxisnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου;

Απ. Η σύζυγος, η οποία δεν είναι ενεργή χρήστης των υπηρεσιών του Taxisnet, υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων της, χρησιμοποιώντας για την πρόσβαση στο Taxisnet το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του συζύγου της, εφόσον υπάρχει έγγαμη σχέση στο υποσύστημα Taxis – Μητρώο. Από την ημερομηνία όμως που είτε η σύζυγος αποκτήσει δικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε δηλωθεί διακοπή ή διάστασης της έγγαμης σχέσης στο υποσύστημα Taxis – Μητρώο, δεν είναι πλέον δυνατή η υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων της με τη χρήση των κωδικών του συζύγου.

Ερ. Σε ποιες περιπτώσεις προστατευόμενο ανήλικο τέκνο που δεν είναι πιστοποιημένος χρήστης των υπηρεσιών του TAXISnet, μπορεί να υποβάλλει δήλωση Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου γονέα;

Απ. Όσον αφορά τη δήλωση στοιχείων ακινήτων των ανήλικων τέκνων, εφόσον από τα μηχανογραφικά τηρούμενα στοιχεία προκύπτει ποιος είναι ο υπόχρεος γονέας βάσει του άρθρου 7 του ΚΦΕ, η δήλωση Ε9 θα υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείται διαδικασία πιστοποίησης νέου χρήστη στο TAXISnet.

Ερ. Τα προστατευόμενα ενήλικα τέκνα μπορούν να υποβάλλουν Ε9 με τους κωδικούς πρόσβασης του Υπόχρεου γονέα;

Απ. Τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα σε περίπτωση που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, θα πρέπει να πιστοποιηθούν ως χρήστες στο taxisnet και δεν μπορούν να υποβάλλουν με τους κωδικούς πρόσβασης του υπόχρεου γονέα.

Ερ. Με ποιο τρόπο δίνεται η δυνατότητα υποβολής δήλωσης Ε9 όχι μόνο για τον ΑΦΜ μου αλλά και τη για τη σύζυγο μου ή και τα προστατευόμενα μέλη;

Απ. Σε κάθε περίπτωση, όποιος χρήστης με βάση τις προϋποθέσεις που περιγράφονται πιο πάνω, μπορεί να εισέλθει στην εφαρμογή όχι μόνο για τον ΑΦΜ του αλλά και για σύζυγο ή και ανήλικα τέκνα, θα ενημερώνεται μέσω ανοίγματος σχετικής οθόνης, στην οποία θα επιλέγει για ποιο ΑΦΜ θέλει να μπει στην εφαρμογή. Εάν δεν εμφανίζεται η οθόνη αυτή, σημαίνει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται παραπάνω και θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία αίτησης εγγραφής νέου χρήστη (εάν δεν έχουν κωδικούς) ή σε αίτηση επανεγγραφής (σε περίπτωση που έχουν ξεχάσει τους κωδικούς τους).

Ερ. Γιατί ενώ έχω υποβάλλει χειρόγραφη ή ηλεκτρονική δήλωση σε κάποιο έτος δεν έχει συμπεριληφθεί στην περιουσιακή μου εικόνα που εμφανίζεται στην εφαρμογή για το έτος αυτό;

Απ. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει διαμορφωθεί με ασφαλή τρόπο η ορθή περιουσιακή σας κατάσταση για το έτος αυτό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτός ο υπολογισμός της φορολογητέας αξίας των ακινήτων σας. Για το λόγο αυτό και σας δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικά, να ελέγξετε την περιουσιακή εικόνα που σας εμφανίζουμε (από το έτος 2010 και μετά), καθώς και να προβείτε σε διορθώσεις εάν το κρίνετε απαραίτητο.

Ερ. Τι κάνω όταν δε βρίσκω μέσα από τη λίστα των οδών κάποιον ή κάποιους από τους δρόμους που βρίσκεται το ακίνητο μου;

Απ. Θα πρέπει να προχωρήσετε σε εντοπισμό του ακινήτου σας μέσω εμφάνισης χάρτη, ο οποίος περιλαμβάνει τις περιοχές για τις οποίες ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτου. Εφόσον βρείτε το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το ακίνητο σας, το επιλέγετε. Εάν βρίσκετε το σωστό οικοδομικό τετράγωνο, αλλά η διεύθυνση της οδού που βρίσκεται το ακίνητο σας υπάρχει μέσα στο χάρτη με άλλη ονομασία από αυτή που εσείς γνωρίζετε, τότε επιλέξτε το οικοδομικό τετράγωνο αλλά όταν επιστρέψετε στη φόρμα καταχώρησης του ακινήτου στο πεδίο «Ονομασία Οδού Ακινήτου», αναγράψτε την ορθή.

Ερ. Τι κάνω όταν δεν βρίσκω το ακίνητο μου μέσα στον χάρτη;

Απ. Εάν το ακίνητο σας δεν βρίσκεται στο χάρτη, ενδέχεται να βρίσκεται εκτός Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων και πρέπει να επιλέξετε την ένδειξη «Εκτός ΑΠΑΑ». Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε αυτή την ενέργεια πρέπει να είστε σίγουρος ότι το ακίνητο σας είναι εκτός ΑΠΑΑ.

Ερ.Τι κάνω όταν εμφανίζεται μήνυμα ότι κάποιο ακίνητο μου δεν έχει εντοπιστεί μοναδικά;

Απ. Διαβάστε προσεκτικά το μήνυμα που εμφανίζεται, στο οποίο αναφέρεται για ποιο ακίνητο πρέπει να προβείτε σε εντοπισμό. Στο μήνυμα αυτό αναφέρεται ο ΑΤΑΚ (Αριθμός ταυτότητας ακινήτου) που χαρακτηρίζει το ακίνητο σας. Στη συνέχεια, θα πρέπει μέσω υποβολής δήλωσης Ε9 να επιλέξετε μεταβολή κτίσματος/οικοπέδου για τον συγκεκριμένο ΑΤΑΚ και να εντοπίσετε γεωγραφικά μέσω εμφάνισης χάρτη το ακίνητο αυτό.

Ερ. Πως μπορώ να κάνω προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης στοιχείων ακινήτων;

Απ. Δε χρειάζεται κάποια ξεχωριστή ενέργεια. Η δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) αποθηκεύεται προσωρινά αυτόματα σε κάθε ολοκληρωμένη ενέργεια που κάνετε π.χ εισαγωγή ακινήτου κλπ.

Ερ. Έχω μια απορία για το Ε9. Τι να κάνω;

Απ. Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet. Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω της φόρμας υποβολής αιτήματος https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm

capital.gr

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com/ Ralphs_Fotos)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταναλωτικά δάνεια: Μπαίνει «φρένο» στο συνολικό κόστος αποπληρωμής

4/05/2026 - 9:04πμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) στη Βιέννη (φωτ. αρχείου: EPA/Christian Bruna)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚ+: Συμφωνία για μικρή αύξηση της παραγωγής τον Ιούνιο εν μέσω κρίσης στον Κόλπο

3/05/2026 - 11:00μμ
Μάνικα καυσίμου (φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις τιμές ενέργειας, αβεβαιότητα για το Ορμούζ – Σκιά πολέμου από το Ιράν και τον Τραμπ

2/05/2026 - 8:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φάκελος ενοικιαστή» πριν το συμβόλαιο: Έρχονται Μητρώο Φερεγγυότητας και εξώσεις – εξπρές

2/05/2026 - 6:02μμ
Στιγμιότυπo από σούπερμαρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληθωρισμός στο 4,6% τον Απρίλιο – «Φωτιά» η ενέργεια, σπρώχνει ξανά τις τιμές

30/04/2026 - 4:01μμ
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις παραχωρεί συνέντευξη στον Μιχάλη Ψύλο, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (φωτ.: Ναυτεμπορική)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Προθεσμία έως τέλος Αυγούστου για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Παράταση δεν θα δοθεί»

27/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήματα στους λογαριασμούς από σήμερα, με πάνω από 1 δισ. ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα

27/04/2026 - 10:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI /  Λυδία Σιώρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα και οι πληρωμές που θα καταβληθούν έως τις 30 Απριλίου

26/04/2026 - 7:40μμ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, τον περασμένο μήνα (φωτ.:  EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Αμετάβλητα εκτιμάται ότι θα παραμείνουν τα επιτόκια – Στάση αναμονής με φόντο τον πόλεμο και τις αυξήσεις τιμών στα καύσιμα

26/04/2026 - 9:44πμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μακρόν: Η Ελλάδα αποτελεί υπόδειγμα οικονομικής προόδου – Μήνυμα για επενδύσεις και ευρωπαϊκή αυτονομία

25/04/2026 - 6:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ομαδική φωτογραφία στο πλαίσιο εκδήλωσης παράδοσης του πλήρως συντηρημένου γλυπτού «Ομπρέλες», Θεσσαλονίκη, Τρίτη 5 Μαΐου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αχιλλέας Χήρας)

Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου επέστρεψαν ανανεωμένες στην παραλία μετά τη συντήρηση

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)

Champions League: Στον τελικό η Άρσεναλ μετά από 20 χρόνια!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/Behrouz MEHRI/AFP)

Ναργκίς Μοχαμαντί: «Είναι μεταξύ ζωής και θανάτου» δηλώνει η δικηγόρος της – Κρίσιμες ώρες για την Ιρανή Νομπελίστρια

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: «Σκούπισε» τη Μονακό και πέρασε στο Final 4 ο Ολυμπιακός

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΠΚ)

Μέριμνα Ποντίων Κυριών: Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ίαμος» στον Αγώνα Δρόμου Μνημείων

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr/AFP)

Συναγερμός για τον χανταϊό στο κρουαζιερόπλοιο: Διακομιδές ασθενών και αναζήτηση 82 επιβατών αεροπλάνου μετά από θάνατο 69χρονης

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign