pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Ακρόπολη και το Σούνιο κλείνουν την πόρτα στην πανσέληνο του Αυγούστου

21/08/2013 - 2:30μμ
Αυγουστιάτικη Πανσέληνο 2013: Πού μπορείτε να απολαύσετε το όμορφο θέαμα!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ακρόπολη και το Σούνιο κλείνουν την πόρτα στην πανσέληνο του Αυγούστου την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού, ενώ περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο. Δείτε τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια θα έχουν απόψε ανοικτές τις πόρτες τους και με ελεύθερη είσοδο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, παρατηρήσεις άστρων, ξεναγήσεις ή απλές επισκέψεις.

Μουσικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού

Υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού, μουσικές εκδηλώσεις όπως η συναυλία με τους Νότη Μαυρουδή, Γιώργο Τοσικιάν και Μόρφω Τσαϊρέλη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και παρατηρήσεις ουράνιων σωμάτων με τηλεσκόπια στο Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου ή στο Φρούριο Επταπύργου, θα συνδυαστούν με θεατρικές παραστάσεις, όπως το έργο «Κύκλωψ» του Ευριπίδη από το Εθνικό Θέατρο στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου ή με προβολές ταινιών, όπως η ταινία της Ελπίδας Σκούφαλου «Άκουσα τον Θεό να κλαίει» (που τελεί υπό την αιγίδα της Unesco και του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών) στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης στην Πρέβεζα.

Από την άλλη, αφηγήσεις μύθων για την «Ερωτευμένη Σελήνη» θα ακουστούν στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, που φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης, καθώς και ποιητικές βραδιές, όπως η εκδήλωση «Η ποίηση στο φως του φεγγαριού», που θα διεξαχθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σχηματαρίου ή η νοερή σύνδεση νησιών του Αιγαίου υπό το ποίημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας», σε απαγγελίες Άντι Γκαρσία, Μάνου Κατράκη και Νότη Περγιάλη.

Ειδυλλιακές ξεναγήσεις στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας

Φυσικά δεν θα λείψουν οι ξεναγήσεις σε μουσεία της χώρας, προβάλλοντας με τον ειδυλλιακό αυτόν τρόπο την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Τρανό παράδειγμα η περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καστοριάς, που στεγάζεται σε πτέρυγα του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Άργους Ορεστικού, ένα σχετικά άγνωστο, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μουσείο, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση. Η περιήγηση στις αίθουσές του με τα μοναδικά ευρήματα (όπως η θλιμμένη γυναίκα από τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης των κλασικών χρόνων), θα συνδυαστεί με προβολές από στιγμιότυπα ανασκαφών στην περιφέρεια της Καστοριάς, καθώς και με μια έκπληξη για τους μικρούς: προβολή ταινιών με τους αγαπημένους ήρωες Αστερίξ και Οβελίξ. Επίσης θα δοθεί συναυλία τζαζ- ροκ μουσικής από το συγκρότημα «The Presidents».

Κλειστή η Ακρόπολη και το Σούνιο μετά τις 8 το βράδυ

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, οι επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ακρόπολη και στο Σούνιο θα έχουν χρονικό περιορισμό μέχρι τις 8 το βράδυ (για λόγους ασφάλειας λόγω των έργων που εκτελούνται), με δυνατότητα οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τους χώρους αυτούς από πιο μακριά, στην περίπτωση της Ακρόπολης από τον Λόφο του Φιλοπάππου (όπου στο άνδηρο του Πικιώνη η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει, από τις 9.30 μμ. τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου») ή στην περίπτωση του Σουνίου από το γειτονικό ύψωμα όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Στην Αθήνα, ανοιχτά για το κοινό θα είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με δωρεάν επίσκεψη στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» (από τις 8 μμ. ως τις 11 μμ.) και το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, στον πανέμορφο κήπο του οποίου θα δοθεί μουσική εκδήλωση με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αργυρώ Καπαρού (ώρα έναρξης 9 μμ).

Εξάλλου, στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαραείου, κοντά στον Ωρωπό, θα ακούγεται ηχογραφημένη ορχηστρική μουσική, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Λέκκας και η Μελίνα Κανά. Ο πολιτιστικός χάρτης της Αττικής το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου ολοκληρώνεται στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία του Πόρου, ο οποίος θα πλημμυρίσει με κλασική μουσική, αλλά και στο Κάστρο της Χώρας Κυθήρων, που θα λειτουργήσει με παρατεταμένο ωράριο επίσκεψης ως τα μεσάνυχτα.

Νέες συμπληρωματικές εκδηλώσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στις σημερινές εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου, προστίθενται συμπληρωματικά και οι εξής εννέα:

-Λόφος «Αρουβίγλι» Ιερισσού (εντός αρχαιολογικής ζώνης): Εκδήλωση με ελληνική έντεχνη μουσική σε συνεργασία με τους συλλόγους «Φίλοι του περιβάλλοντος», «Ιερισσιώτες Θεσσαλονίκης» και «Επαγγελματίες Ιερισσού»

-Αρχαία Αγορά Φιλίππων: “Νότες στην Πανσέληνο” από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

-Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου: “Η Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Γ. Ρίτσου από τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Λιμένα Θάσου

-Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης, Δήμου Προσοτσάνης: “Αρχαίο Πνεύμα Ελληνικό, Ήχος και Φως” από το μουσικό σχήμα του Ηρακλή Σιδέρη

-Αρχαιολογικός Χώρος Πλατανιάς, Δήμου Παρανεστίου: “Αστρονομική Παρατήρηση» με το Σύλλογο Αστροφυσικών Δράμας” Πήγασος’

-Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας: “Πανσέληνος στο Μουσείο” Μνήμη και μουσικές από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης-Β.Ελλάδος

-Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

-Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Συναυλία παραδοσιακής μουσικής σε συνεργασία με το Δήμο Σουλίου

-Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού Χαλκιδικής «Ιουστινιανός», Νέα Φλογητά Χαλκιδικής :«Ελάτε να χορέψουμε κάτω από το φως του φεγγαριού», Μουσικοχορευτική βραδιά με το DJ Στάθη Παναγιωτόπουλο και μετάδοση της εκδήλωσης σε ζωντανή σύνδεση από το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό “Hellenic World Radio” (www.hwradio.net).

Πηγή: newsit.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Έργα του Μ. Βαρλάμη με θέμα τον Μέγα Αλέξανδρο εκτίθενται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου (φωτ.: Πειραματικό Εργαστήριο Βεργίνας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Επέστρεψε» στην Αλεξάνδρεια ο Μέγας Αλέξανδρος

17/12/2025 - 4:10μμ
O περσινός νικητής του διαγωνισμού της Eurovision, ο JJ από την Αυστρία, πανηγυρίζει με το τρόπαιο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (φωτ.: ΕΡΑ/Γιώργος Κεφαλάς)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision: Στη δημοσιότητα η λίστα με τις χώρες που θα συμμετάσχουν – Ποιες αποχώρησαν λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

16/12/2025 - 4:29μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όταν η Μαρινέλλα είπε «όχι»: Η περιπέτεια του τραγουδιού «Πες πως μ’ αντάμωσες» που έγινε τεράστια επιτυχία

14/12/2025 - 2:28μμ
Φωτογραφία που παραχώρησε ο Δήμος Αριστοτέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Χαλκιδική κρύβεται το μεγαλύτερο περσικό έργο της Ευρώπης – Και τώρα ανακαλύπτεται ξανά

12/12/2025 - 7:48μμ
Οι πρωταγωνιστές της παράστασης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαμπερή πρεμιέρα για την παράσταση «Το 5ο Βήμα» στο Θέατρο Μικρό Χορν με χορηγό τον ΟΠΑΠ

12/12/2025 - 6:12μμ
Ο Λάκης Γαβαλάς στρώνει κόκκινο χαλί στην Ερμού (πηγή: Instagram)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Λάκης Γαβαλάς χαρίζει στιγμές fun και λάμψης, powered by ΣΚΡΑΤΣ

10/12/2025 - 12:49μμ
Γυναίκες του Ασπροπύργου χορεύουν «Βάλε» (φωτ.: dimosaspropyrgou.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένας χορός, δυο γιατροσόφια και ένα έθιμο τα τρία νέα στοιχεία που εγγράφονται στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

9/12/2025 - 7:21μμ
Το βυθισμένο αρχαίο πλοιάριο (φωτ.: Ηilti Foundation/Franck Goddio)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αλεξάνδρεια: Βρέθηκε αρχαίο πλοιάριο αναψυχής – Το χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα

9/12/2025 - 8:38πμ
Ο ναός Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποκαθίσταται ο Άγιος Νικόλαος Ραγκαβά, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Αθήνας

8/12/2025 - 7:39μμ
Στην ειδική αίθουσα του Βρετανικού Μουσείου όπου φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αισιόδοξος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

8/12/2025 - 10:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νικηφόρο πέρασμα από τη Λισαβόνα ο ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα»)

Η Ένωση Ποντίων «Μαύρη Θάλασσα» γιορτάζει τα Χριστούγεννα με μουσική, παράδοση και δημιουργία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

FIBA Europe Cup: «Δύο στα δύο» για το Περιστέρι

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Ελληνική ορθόδοξη ενορία και κοινότητα Kongarah)

Η ελληνορθόδοξη κοινότητα του Kogarah στη Νέα Νότια Ουαλία φωτίζει τα Χριστούγεννα παιδιών και οικογενειών

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Βήμα εξάδας για τον Άρη στο Αμβούργο

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

ENBL: «Φρέναρε» τον Ηρακλή έβαλε η Ντουμπράβα

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign