pontosnews.gr
Παρασκευή, 26/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στοχευμένες απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

18/08/2013 - 9:20πμ
Στοχευμένες απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Απολύσεις και στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι μόνο στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το οποίο 400 υπάλληλοι ήδη φεύγουν.

Πριν από μερικά 24ωρα είχαμε και τις δύο πρώτες απομακρύνσεις στρατιωτικού προσωπικού! Δύο μόνιμοι υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού απολύθηκαν μετά από 15ετή υπηρεσία, όχι ως “επίορκοι” αλλά επειδή επικαλούμενοι προβλήματα υγείας ζήτησαν μετάθεση για υπηρεσία ξηράς! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού που μόνιμο προσωπικό απολύεται γι΄ αυτό το λόγο! Όσοι εδώ και μήνες λενε ότι “από τις απολύσεις δεν θα γλιτώσουν ούτε οι στρατιωτικοί” υποστηρίζουν πως δυστυχώς δικαιώνονται.

Η απομάκρυνση των δύο υπαξιωματικών στηρίζεται στον νόμο 1400/73 που έχει εφαρμογή και στους τρεις κλάδους των Ε.Δ.

Εντελώς ξαφνικά και εν τω μέσω του Αυγούστου κοινοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΝ απολύσεις σε Μόνιμους Υπαξιωματικούς (Μ.Ε.Μ.Θ.) κατάστασης Υπηρεσίας Ξηράς έχοντας κλείσει 15ετία στο Σώμα, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου.

Με δεδομένο ότι το ΠΝ δεν είχε απολύσει κανένα στέλεχος κατηγορίας υπηρεσίας ξηράς μέχρι σήμερα παρά την επάρκεια που είχε αριθμητικά σε προσωπικό τα προηγούμενα χρόνια, (εν αντιθέσει με σήμερα που υπολείπεται προσωπικού τουλάχιστον κατά 5000) δημιουργείται θέμα πως τώρα “θυμήθηκαν” τον  απενεργοποιημένο στην ουσία νόμο του 1973.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχαν αυξηθεί αρκετά οι προσφυγές στελεχών του ΠΝ για την μεταφορά τους σε υπηρεσίες ξηράς. Τα στελέχη επικαλούνταν λόγους υγείας. Έτσι η απόλυση των δύο υπαξιωματικών που σημειωτέον δεν θα λάβουν καμία σύνταξη τουλάχιστον μέχρι τα 65 τους αποτελεί ένα “μήνυμα” ότι οι αιτήσεις αυτές πλέον θα εξετάζονται με πολύ μεγάλη αυστηρότητα για να αποφευχθούν από τη μία φαινόμενα “παρατυπιών” που πράγματι υπήρχαν και να αποθαρυνθούν στελέχη να εγκαταλείπουν την υπηρεσία σε πολεμικά πλοία. Από την άλλη όμως όπως επισημαίνουν στελέχη του ΠΝ ενδέχεται άνθρωποι που πραγματικά αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να “φοβηθούν” πλέον να ρισκάρουν την κατάθεση αίτησης μεταφοράς σε υπηρεσία ξηράς μήπως και “βρεθούν στο δρόμο”.

Σύμφωνα με  στελέχη του ΠΝ  “ο συνδυασμός των πολλών αποστρατειών εν ενεργεία Στελεχών που “συνεπλήρωσαν τον προς απόληψιν συντάξεως νενομισμένον χρόνον και εξεπλήρωσαν τας βάσει των κειμένων διατάξεων ανειλημμένας υποχρεώσεις παραμονής των εις το Στράτευμα”, σε συνδυασμό με τις πολλές μεταφορές Στελεχών στην κατηγορία υπηρεσίας ξηράς  καθώς και οι αφόρητες πιέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας για “ελάφρυνση του Στρατεύματος”, μπορεί να οδηγήσουν σε ένα απίστευτο  αλαλούμ στις εκάστοτε αποφάσεις των Ανωτάτων Συμβουλίων για το ποιοι μπορούν να απολυθούν”.

Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι ότι “αν δεν υπάρχει ενδελεχής εξέταση των προς απόλυση ατόμων ώστε “να μην καούν μαζί με τα ξερά και τα χλωρά” να οδηγηθούν Στελέχη στην ανεργία και την καταστροφή, για προβλήματα υγείας που απέκτησαν κατά την διάρκεια της θητείας τους, καθώς θα χάσουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις ήδη εκπαιδευμένο προσωπικό από το ήδη ελλειμματικό αριθμό που υπηρετούν και που επ ουδενί λόγο δεν θα έχουν την δυνατότητα να το ξαναναπληρώσουν”. 

Ποιοι έχουν μιλήσει για απολύσεις στις ΕΔ

Μπορεί το ΓΕΕΘΑ να αρνείται ότι υπάρχει ζήτημα απολύσεων στρατιωτικών, ωστόσο το θέμα δεν κινείται πλεόν σε επίπεδο “φημών” και δεν συντηρείται από την δικαιολογημένη σ΄ ένα βαθμό καχυποψία. Ο ίδιος ο πρόεδρος της  θεσμικής Ένωσης Αποστρατων Αξιωματικών Ναυτικού Σπύρος Περβαινάς σε δημόσια δήλωσή του είχε αποκαλύψει ότι “δόθηκε μάχη -και από τον Α/ΓΕΕΘΑ- για να μην γίνουν οι απολύσεις 4.000 ΕΠΟΠ”. Ο κ.Περβαινάς έχει δηλώσει ότι το δίλημμα που είχε τεθέι από την τρόϊκα ήταν “ή προχωράτε στις περικοπές μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών ή πρέπει να απολύσετε τουλάχιστον 4000 ΕΠΟΠ”. Μπορούν να απολυθούν; 7000 ΕΠΟΠ οι οποίοι δεν έχουν ακόμη μονιμοποιηθεί είναι “στον αέρα” και μπορούν μετά από τη συμπλήρωση επταετίας να απολυθούν.

Την καχυποψία “φούντωσε” και μία ακόμη απόφαση η οποία αφορά επίσης στο ΠΝ. Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια στρατεύσιμοι τοποθετήθηκαν ξανά σε πολεμικά πλοία του Στόλου . Αυτά τα 11 χρόνια στα πλοία δεν τοποθετούνταν στρατεύσιμοι παρά μόνο μόνιμα στελέχη με την λογική ότι τα πληρώματα έπρεπε να αποτελούνται μόνο από επαγγελματίες. Η ξαφνική απόφαση επαναφοράς στρατευσίμων δημιουργεί νέα σενάρια για απόλυση ΕΠΟΠ ,τα κενά των οποίων θα καλυφθούν με κληρωτούς.
• Aρκετά στελέχη πλέον υποψιάζονται ότι η συνεχιζόμενη μείωση των στρατευσίμων σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό  και η ενίσχυση του Στρατού Ξηράς δεν έχει να κάνει μόνο με τις επιχειρησιακές ανάγκες, αλλά με τις απολύσεις μη μονιμοποιημένων ΕΠΟΠ που είναι πάντα ένα θέμα ανοιχτό. Αν γίνουν αυτές οι απολύσεις τα στρατοπεδα θα αδειάσουν. Και το “φόρτωμά” τους με στρατεύσιμους έχει στόχο να υπάρχει κόσμος για να μην δημιουργηθούν ανυπερβλητα προβλήματα.

• H εντολή για τοποθέτηση στρατευσιμων σε μονάδες κρούσης του Στόλου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ελλείψεις προσωπικού. Η επάνδρωση των μονάδων κρούσης προσεγγίζει το 100%. Συνεπώς ποια η σκοπιμότητα τοποθέτησης στρατευσιμων; Μήπως για τον φόβο των κενών που θα δημιουργηθούν από κύμα απολύσεων;

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, που εκπροσωπεί εν ενεργεία στρατιωτικούς, υποστηρίζει:

“Η έννοια του συμβασιούχου στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχει και αυτό δίνει μια ελπίδα για την αποφυγή συγκρίσεων. Ωστόσο, από τη μία οι Επαγγελματίες Οπλίτες που δεν μονιμοποιήθηκαν και προσελήφθησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις με ορίζοντα επταετίας μέχρι τη μονιμοποίησή τους, υπογράφοντας σχετική σύμβαση, βρίσκονται να αγωνιούν για το μέλλον τους και από την άλλη βρίσκονται οι Τροϊκανοί που πιέζουν για περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και των Ενόπλων Δυνάμεων. Πιστεύουμε ότι στο τέλος οι έχοντες την υποχρέωση να αποφασίσουν για το μέλλον της Χώρας, και αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, θα αποφασίσουν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, μακριά από οικονομικούς και αριθμητικούς υπολογισμούς”.

Πολιτικοί υπάλληλοι – Φεύγουν 400

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι διαδικασίες για την απομάκρυνση τουλάχιστον 400 υπαλλήλων έχουν ξεκινήσει. Παρά τις ενστάσεις της ΠΟΕ ΥΕΘΑ και του προέδρου της Χρήστου Μουστάκα που επισήμανε ότι “σε καμία χώρα από την οποία πέρασε το ΔΝΤ δεν άγγιξε το χώρο της Άμυνας”, η απομάκρυνση πολιτικών υπαλλήλων είναι αναπόφευκτη. Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ επισημαίνει ότι από τους 7500 υπαλλήλους που υπηρετούν σ΄ όλη την Ελλάδα μόλις το 15% είναι διοικητικοί και δεν φθάνουν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες του ΥΠΕΘΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί υπάλληλοι στελεχώνουν μόλις το 52% των θέσεων που προβλέπονται!

Ο ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΕΜΘ ΤΟΥ ΠΝ

Α.Ν. 1400/73 (ΦΕΚ 114  Α)
 
ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α’
ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΤΜΗΜΑ 3
Κατάστασις Υπηρεσίας Γραφείου,
Ξηράς και Εδάφους
 
‘Αρθρον 14.
 
Γενικά:
 
1. Υπηρεσία Γραφείου είναι κατάστασις του εν ενεργεία μονίμου αξιωματικού ανθυπασπιστή  και  μονίμου  υπαξιωματικού  των Ενόπλων Δυνάμεων., όστις, συνεπεία τραύματος, ληφθέντος εν διατεταγμένη υπηρεσία είναι ανίκανος διά πάσαν άλλην υπηρεσίαν πλην της τοιαύτης γραφείου.
2.       ……………….. 
3.  Οι αξιωματικοί ανθυπασπιστές  και  μόνιμοι  υπαξιωματικοί υπηρεσίας γραφείου δεν καταλαμβάνουν οργανικάς θέσεις, τοποθετούνται κατά τας περί τοποθετήσεων των αξιωματικών διατάξεις, αναλόγως των προσόντων ή των ειδικών γνώσεων αυτών, αλλά δεν δύνανται ν’ ασκήσουν διοίκησιν επιχειρησιακής Μονάδος, Συγκροτήματος ή Σχηματισμού, ούτε διεύθυνσιν επιτελείου.
4.     ……………………….   
 
Μεταφορά εις την Κατάστασιν Υπηρεσίας Γραφείου:
 
5.  Οσάκις υπό τας προϋποθέσεις των άρθρων 24 και 25 η Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή γνωματεύει ότι ο πάσχων εκ τραύματος αξιωματικός, ανθυπασπιστής  και  μονίμος  υπαξιωματικός δεν είναι μεν ικανός διά την ενεργόν υπηρεσίαν, είναι όμως ικανός δι’ υπηρεσίαν γραφείου, η υπόθεσις παραπέμπεται εις το Ανώτατον Συμβούλιον Βασικής Συνθέσεως του οικείου Κλάδου.
 
6. Το Συμβούλιον, λαμβάνον υπ’ όψιν τας ανάγκας της Υπηρεσίας, αποφαίνεται εάν ο αξιωματικός ανθυπασπιστής  και  μονίμος  υπαξιωματικός πρέπει να εξακολουθήση να παραμείνη εις το Στράτευμα και να εκτελή υπηρεσίαν γραφείου, οπότε ούτος, τίθεται εις την κατάστασιν ταύτην διά Προεδρικού Διατάγματος.
 
7.  Εάν το Συμβούλιον αποφανθή ότι δεν υπάρχουν υπηρεσιακαί ανάγκαι διά την παραμονήν του αξιωματικού, ανθυπασπιστή  και  μονίμου  υπαξιωματικού εις το Στράτευμα, ούτος αποστρατεύεται, εάν έχη συμπληρώσει δεκαπενταετή συντάξιμον υπηρεσίαν, άλλως άμα τη συμπληρώσει ταύτης.

Πηγή: onalert.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 15χρονου στην Καλλιθέα οδηγούνται στον εισαγγελέα Ανηλίκων. Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στους 7 συλληφθέντες – Το κυνηγητό και η μαχαιριά στο στήθος του 15χρονου

26/06/2026 - 12:45μμ
(Φωτ.: Βασίλης Παπαδόπουλος/ Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Πού αναμένεται άνοδος στις βάσεις – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο ρόλος της ΕΒΕ

26/06/2026 - 10:27πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/bairyna-4585533/)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και μελτέμια στο Αιγαίο – Πού θα σημειωθούν μπόρες

26/06/2026 - 8:08πμ
Εικόνα από τη φωτιά στον αποθηκευτικό χώρο ξυλείας στο Ηράκλειο της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στο Ηράκλειο: Ολοσχερής καταστροφή δύο επιχειρήσεων και ζημιές σε σπίτια

25/06/2026 - 10:37μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Γιώργος Ευσταθίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση στον Ορχομενό Βοιωτίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς

25/06/2026 - 5:00μμ
(Πηγή: exchange.glomex.com/video/v-dji2u8uo43vt)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Σώθηκαν από θαύμα οι δύο χειριστές

25/06/2026 - 3:43μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/geralt)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα-Δολοφονία: 15,5 ετών το θύμα – Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα

25/06/2026 - 3:18μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στη Βάλια Κάλντα

25/06/2026 - 1:53μμ
Μέρος του εξωφύλλου του βιβλίου «Πύλες εξόδου προς την Αμερική. Η οικονομία της υπερατλαντικής μετανάστευσης στα ελληνικά λιμάνια (1890-1940)» (φωτ.: ertnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα ελληνικά λιμάνια στο αμερικανικό όνειρο – Η άγνωστη οικονομία της υπερατλαντικής μετανάστευσης

25/06/2026 - 1:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ηλίας Σπυριούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολoγίες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για της Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026

25/06/2026 - 12:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από τη Λαμία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, 17 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Φθιώτιδος)

Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας: Χορός στην Παναγία Σουμελά και επιστροφή στις ρίζες του Πόντου

22 λεπτά πριν
Άνθρωποι δροσίζονται κάτω από εκνεφωτές που έχουν τοποθετηθεί κοντά στο Κολοσσαίο, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Massimo Percossi)

Η Ευρώπη «βράζει»: Δεκάδες νεκροί, θερμοκρασίες-ρεκόρ και απαγορεύσεις λόγω του ακραίου καύσωνα

47 λεπτά πριν
Με ένα μαχητικό αεροσκάφος στο πέτο, δίπλα στην αμερικανική σημαία, υποδέχθηκε ο Τραμπ τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Τραμπ: «Δώρο» στην Τουρκία, με κινητήρες για το μαχητικό KAAN

1 ώρα πριν
Η νεολαία σε πρώτο πλάνο στον 29ο «Ακριτικό Κύκλο», Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Ράδιο Ακρίτες / Νίκος Αλβανούδης)

29ος Ακριτικός Κύκλος: Με χιλιάδες επισκέπτες και τη νεολαία στην πρώτη γραμμή άνοιξε η μεγάλη γιορτή του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Νταμπίζας στο Allwyn Game Time

Ο Νίκος Νταμπίζας στο Allwyn Game Time: «Τα δύο φαβορί και ο πιθανός πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: nikosaliagasphotos.com)

Νίκος Αλιάγας: Η αυθεντική Ελλάδα μέσα από τον φωτογραφικό του φακό ταξιδεύει στο Βέλγιο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign