pontosnews.gr
Τρίτη, 5/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Σαμαράς στην ομογένεια Αμερικής. Τι τους ζήτησε;

11/08/2013 - 11:38πμ
Ο Σαμαράς στην ομογένεια Αμερικής. Τι τους ζήτησε;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Σαμαράς στην ομογένεια Αμερικής. Τι τους ζήτησε; Πρόσκληση στα επιφανή στελέχη της ελληνικής ομογένειας, με τα οποία είχε συνάντηση στο Metropolitan Club, να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τους να βοηθήσουν για να αλλάξει η ψυχολογία στη χώρα.

Περιγράφοντας τα επόμενα στάδια για την έξοδο από την κρίση, ο κ. Σαμαράς, είπε ότι «εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μετά βγαίνουμε στις αγορές», ενώ αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού είπε: «μαζεύουμε φόρους από ανθρώπους που δεν έχουν άλλο να δώσουν». Σημείωσε, δε, ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την αναγκαιότητα των θυσιών καθώς υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ.

Αναφερόμενος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, στην κυβέρνηση συνεργασίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, που ήταν απέναντι επί δεκαετίες, ξεπέρασαν τις αντιθέσεις του παρελθόντος. Το δίλημμα, πρόσθεσε ήταν ανάμεσα στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή, κάτι που όπως είπε ο κ. Σαμαράς, επιθυμεί η αντιπολίτευση.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στην Αρχιεπισκοπή. «Μας δίνετε κουράγιο, δύναμη» είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο και ανέφερε πως η πνευματική τροφή που λαμβάνει κάποιος εδώ είναι πολυσήμαντη. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σοφό ιεράρχη τον Αρχιεπίσκοπο και του είπε ότι με το έργο του αποδεικνύει την αγάπη του στον ελληνισμό και τις αξίες και δυνατότητες που έχει.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Σαμαρά για τον οποίο είπε ότι «έκανε πολύ μεγάλο έργο» στη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα. «Κάνει έναν πολύ μεγάλο, πολύπλευρο αγώνα και έχει νυχθημερόν τις προσευχές μας», συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος επιβράβευσε τον ελληνικό λαό τονίζοντας πως στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντι στις πιέσεις.

Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ (φωτογραφία), και τον πρόεδρο της επενδυτικής τράπεζας JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησε με τον Ντάιμον τις προοπτικές επενδύσεων στην ελληνική οικονομία

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το χώρο του Ground Zero στη Νέα Υόρκη όπου εκτελούνται και τα έργα ανοικοδόμησης του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου. Εκεί τον υποδέχθηκε ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής του Port Authority Police Department, Λούις Κουμούτσος.

Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ
 
Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τις επαφές του στις ΗΠΑ με συνάντηση που είχε αργά το βράδυ της Παρασκευής με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν- Κι- Μουν, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση διήρκεσε 45 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τη χαρακτήρισε «πολύ γόνιμη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλυσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, όπως το Κυπριακό και το Σκοπιανό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαν Κι Μουν έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης και θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος,  όπως τις εξελίξεις στη Συρία.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι «στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναλύθηκαν διάφορα ζητήματα, θα έλεγα, παγκοσμίου ενδιαφέροντος και τα γνωστά θέματα που αφορούν την Ελλάδα» και τόνισε ότι «είχαμε μία πολύ γόνιμη συζήτηση και ήταν μία ευκαιρία να εξηγήσουμε στον Γενικό Γραμματέα τις ελληνικές θέσεις και τις απόψεις».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ στη συνάντηση ήταν πλαισιωμένος από πολλούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ειδικός διαπραγματευτής για το σκοπιανό Μάθιου Νιμιτς.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε, τέλος, και με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανο-εβραϊκής επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις.

Πηγή: protothema.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρέλαση στο Ντιτρόιτ για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Κυριακή 3 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Consulate General of Greece in Chicago)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Από τη Νέα Υόρκη στο Ντιτρόιτ: Η ομογένεια τίμησε τα 205 χρόνια της Επανάστασης με παρελάσεις και ισχυρό μήνυμα ενότητας

5/05/2026 - 3:51μμ
(Φωτ.: larissapress.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Λάρισα: Η πρώτη πόλη που φιλοξενεί μνημείο για τον απόδημο ελληνισμό – Ο ισχυρός συμβολισμός του

5/05/2026 - 12:30μμ
(Φωτ.: Facebook/Όμιλος ΦΙΛΠΑ Τσιπλακούλη Λάρισα)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Πεντοζάλι και κρητική παράδοση στην καρδιά της Times Square

4/05/2026 - 11:30μμ
Η Ελεάννα Φινοκαλιώτη (φωτ.: anamniseis.net)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αστόρια: Μαγική βραδιά για την ομογένεια με αφιέρωμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου

4/05/2026 - 10:06μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η «Λυσιστράτη» ζωντανεύει στη Μελβούρνη με σύγχρονη ματιά και αιχμηρό λόγο

4/05/2026 - 11:36πμ
(Φωτ.: Facebook/SBS Greek)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο 99χρονος Έλληνας ράφτης της Μελβούρνης: Η ζωή του Παναγιώτη Κιτσίρη θα μπορούσε να είναι ένα καλοραμμένο κοστούμι

3/05/2026 - 9:36μμ
Η Ελληνίδα ομογενής που κατέκτησε μία θέση στο MasterChef Αυστραλίας (φωτ.: The Greek Herald)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Lydia Kamperos: Η Ελληνίδα ομογενής που κέρδισε την πρώτη «λευκή ποδιά» στο MasterChef της Αυστραλίας

3/05/2026 - 11:45πμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη διαμαρτυρία για τα ελληνικά σχολεία του Μονάχου (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στουτγάρδη: Καμπανάκι για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στην Ευρώπη – «Κίνδυνος εγκατάλειψης»

1/05/2026 - 11:47μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

29/04/2026 - 10:12μμ
(Φωτ.: Facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας διοργάνωσε στο Σίδνεϊ το πιο επιτυχημένο «Συναπάντημα» στην ιστορία της

29/04/2026 - 7:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρέλαση στο Ντιτρόιτ για τα 205 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Κυριακή 3 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Consulate General of Greece in Chicago)

Από τη Νέα Υόρκη στο Ντιτρόιτ: Η ομογένεια τίμησε τα 205 χρόνια της Επανάστασης με παρελάσεις και ισχυρό μήνυμα ενότητας

9 λεπτά πριν
Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί (φωτ. αρχείου: EPA/STR)

Τουρκία: Ο Μπαχτσελί ζητά να δοθεί ρόλος στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν

37 λεπτά πριν
Στην πρωτοχριστιανική βασιλική της Εφέσου, εσπερινός για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο. Σάββατο 2 Μαΐου 2026 (φωτ.: Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή Σμύρνης / Aydın Ç.)

Διαχριστιανική συνάντηση στην Έφεσο για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο της εκδήλωσης (πηγή: youtube.com / evrytanika.gr)

Καρπενήσι: Συγκλονιστική η παράσταση του 1ου ΕΠΑΛ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

2 ώρες πριν
Το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο «Hondius» που έχει μετατραπεί σε πλωτή καραντίνα (φωτ.: EPA / Elton Monteiro)

Χανταϊός: Ο ΠΟΥ εξετάζει το ενδεχόμενο μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου)

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 15χρονη για επίθεση σε 14χρονη, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign