pontosnews.gr
Κυριακή, 27/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κριτήρια αξιολόγησης Δημοσίων υπαλλήλων

4/08/2013 - 8:40πμ
Λίστα με 2.000 "διαθέσιμους" δημοσίους υπαλλήλους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, τα κριτήρια αξιολόγησης χωρίζονται σε πέντε βασικές κατηγορίες:

1. Τα τυπικά προσόντα στα οποία περιλαμβάνονται οι τίτλοι σπουδών και η γνώση ξένης γλώσσας που λαμβάνουν 30 μόρια ως ανώτατο όριο. Οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι για να μοριοδοτηθούν θα πρέπει να είναι συναφείς με το αντικείμενο του φορέα που υπηρετεί ο υπάλληλος. Για παράδειγμα, διοικητικός υπάλληλος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης που διαθέτει μεταπτυχιακό στην αειφόρο ανάπτυξη δεν θα μοριοδοτηθεί για τον δεύτερο τίτλο σε αυτή την πρώτη φάση αξιολόγησης.

2. Η διοικητική εμπειρία (ανώτατο όριο τα 30 μόρια) που συμπεριλαμβάνει την προϋπηρεσία και την υπηρεσία σε θέση προϊσταμένου. Σαφώς ευνοημένοι είναι οι υπάλληλοι που έχουν διατελέσει γενικοί διευθυντές, καθώς όμως και οι νεότεροι υπάλληλοι, αφού λαμβάνουν 5 μόρια για τα πέντε πρώτα χρόνια υπηρεσίας.

3. Ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο με 8 διαβαθμίσεις στη μοριοδότηση. Τη μέγιστη βαθμολογία (30 μόρια) λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και όσοι έχουν «περάσει» με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Οσοι υπάλληλοι έχουν πετύχει σε διαγωνισμό με σειρά προτεραιότητας, όπου τον πλήρη έλεγχο είχε το ΑΣΕΠ, λαμβάνουν 25 μόρια και οι υπόλοιπες διαδικασίες πρόσληψης που ελέχθησαν από την ανεξάρτητη Αρχή βαθμολογούνται με 20 μόρια.

Τα ΑΜΕΑ που έχουν τοποθετηθεί σε οργανικές θέσεις με μοριοδότηση από τον ΟΑΕΔ σε εφαρμογή νόμων που έχουν ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο και οι προσληφθέντες με διαδικασίες όπου στην επιτροπή αξιολόγησης συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ βαθμολογούνται με 15 μόρια.

Οι γραπτοί διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν από υπουργεία κυρίως πριν από το 1994 λαμβάνουν 20 μόρια και όσοι προσλήφθηκαν μέσω επετηρίδας 5 μόρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη κατηγορία καταλαμβάνει το 33% της συνολικής μοριοδότησης.

4. Η υπηρεσιακή αξιολόγηση της τελευταίας 8ετίας βαθμολογείται το ανώτερο με 10 μόρια. Για όσους υπαλλήλους δεν βρεθεί έγγραφο αξιολόγησης στον φάκελό τους θα λάβουν μηδενική βαθμολογία.

5. Θα αφαιρούνται έως και 30 μόρια από την τελική μοριοδότηση σε περίπτωση κατά την οποία έχουν επιβληθεί πειθαρχικές ποινές στον υπάλληλο με τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια συμβούλια.

Εντός λίγων εβδομάδων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, προκειμένου αρχές Σεπτεμβρίου να υπάρχει σαφής εικόνα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, με τον Αντώνη Σαμαρά να στέλνει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το πρόγραμμα της κινητικότητας στο Δημόσιο θα προχωρήσει. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει υπέρ του ξεκαθαρίσματος στο Δημόσιο, χαρακτηρίζει βολεμένους αυτούς που αντιδρούν και ξεκαθαρίζει πως θα απομακρυνθεί μόλις το 2% των εργαζομένων και στη θέση τους θα προσληφθούν αξιοκρατικά νέοι, σε θέσεις όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη.

«Από αυτό το 3,5% που θα τεθεί σε “διαθεσιμότητα”, μόνο το 2% θα απομακρυνθεί τελικά, κυρίως άνθρωποι που προσελήφθησαν μη αξιοκρατικά η παρέμειναν στις θέσεις τους μη αξιοκρατικά, ενώ το 1,5% θα αλλάξει απασχόληση και θα παραμείνει στο Δημόσιο. Το σπουδαιότερο: Για καθέναν από αυτούς που απομακρύνονται θα προσληφθεί με αξιοκρατικό τρόπο ένας νέος. Και μάλιστα σε θέσεις όπου τους έχουμε πραγματικά ανάγκη: νοσοκομεία, ΚΕΠ, κ.α.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Στην κινητικότητα πρέπει να ενταχθούν μέχρι το τέλος του 2013 συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι και να απολυθούν 4.000. Ο αριθμός των απολύσεων που κατά το ήμισυ έχει καλυφθεί από την κατάργηση της ΕΡΤ, θα συμπληρωθεί από τους επίορκους, τους κοπανατζήδες, τους υπαλλήλους που έχουν διοριστεί στο δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ πολύ πιθανόν να απολυθούν και υπάλληλοι πολύ χαμηλών προσόντων, που διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ και τέθηκαν ήδη σε κινητικότητα, εφόσον η αξιολόγησή τους γίνει πριν ολοκληρωθεί το 8μηνο της διαθεσιμότητας.

Οι πλέον ευνοημένοι, από την αξιολόγηση που θα γίνει ενόψει της κινητικότητας, είναι οι νέοι με υψηλά προσόντα που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ καθώς και πολύ δύσκολα θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα και αν ενταχθούν θεωρείται βέβαιο ότι θα επιστρέψουν σε άλλο πόστο του δημοσίου. Οι μεγάλοι χαμένοι που έχουν αυξημένες πιθανότητες να βγουν σε διαθεσιμότητα και ελάχιστες να επιστρέψουν είναι οι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων, όσοι έχουν διοριστεί εκτός ΑΣΕΠ, ή όσοι συμβασιούχοι έχουν μονιμοποιηθεί με προεδρικά διατάγματα.

Πηγή: madata.gr

Σχετικά άρθρα:

Το point system της διαθεσιμότητας. Υπολογίστε τα μόριά σας

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ταξί στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Ταξί χωρίς άδεια χρέωσε 310 ευρώ για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Σύνταγμα

26/07/2025 - 11:59μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στιγμές πριν από τη δύση του ηλίου στη Δροσοπηγή (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια μάχη για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κρήτη, Εύβοια, Αττική, Κύθηρα, Μεσσηνία

26/07/2025 - 10:37μμ
Συνεργείο του δήμου Καλαμαριάς περισυλλέγει τη νεκρή χελώνα από την παραλία (φωτ.: facebook/Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καλαμαριά – Η δεύτερη μέσα σε δυο μήνες

26/07/2025 - 9:48μμ
Νεαρός εθελοντής έχει σκαρφαλώσει σε στέγη σπιτιού για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτα και τεράστια τα πύρινα μέτωπα – Καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή και κτηνοτροφικές μονάδες στα Μεσσάπια

26/07/2025 - 7:02μμ
Η Σοφία Χατζηγεωργίου επιθεωρεί την τρύπα άνοιξε στη μεσοτοιχία του ημιώροφου διαμερίσματός της (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Με 3 κιλά εκρηκτικών στο φρεάτιο του ασανσέρ το «μήνυμα»

26/07/2025 - 3:33μμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Σπιρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλες φωτιές σε όλη την Ελλάδα – Εκκενώσεις και μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων

26/07/2025 - 3:08μμ
Καπνός από τη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Panagiotis Firefighter)
ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται ξανά η Εύβοια – Μεγάλη και δύσκολη φωτιά στον Πισσώνα Ψαχνών

26/07/2025 - 2:44μμ
Καπνός από τη μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα (φωτ.: Facebook / Forecast Weather Greece)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία, ανάμεσα σε Κρυονέρι και Πολυθέα

26/07/2025 - 1:52μμ
Η φωτιά στα Κύθηρα (φωτ.: Facebook / Παναγιωτης Κυθηρα Κατσελακη Ανθουλα)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Κύθηρα – Εκκενώσεις οικισμών

26/07/2025 - 1:28μμ
Γερανοφόρο όχημα έπεσε σε διώροφη κατοικία στο Περιστέρι. Σάββατο 26 Ιουλίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γερανoφόρο έπεσε σε διώροφο σπίτι στο Περιστέρι

26/07/2025 - 12:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταξί στο κέντρο της Αθήνας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Αθήνα: Ταξί χωρίς άδεια χρέωσε 310 ευρώ για τη διαδρομή Αεροδρόμιο-Σύνταγμα

38 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τσορμπατζίδου)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου και η Τζένγκο

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Στο ψηλότερο σκαλί Σπανουδάκη και Αναστασάκης

56 λεπτά πριν
Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί στιγμές πριν από τη δύση του ηλίου στη Δροσοπηγή (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Ολονύχτια μάχη για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κρήτη, Εύβοια, Αττική, Κύθηρα, Μεσσηνία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τσορμπατζίδου)

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Στο βάθρο Δεσπολλάρη και Κορένεβα

2 ώρες πριν
Συνεργείο του δήμου Καλαμαριάς περισυλλέγει τη νεκρή χελώνα από την παραλία (φωτ.: facebook/Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Νεκρή θαλάσσια χελώνα στην Καλαμαριά – Η δεύτερη μέσα σε δυο μήνες

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign