pontosnews.gr
Σάββατο, 22/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χρυσή Αυγή: Πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού. Τι ορίζει για τις γενοκτονίες

4/06/2013 - 2:04μμ
Χρυσή Αυγή: Πρόταση νόμου κατά του ρατσισμού. Τι ορίζει για τις γενοκτονίες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόταση νόμου για την πάταξη του ρατσισμού κατά των Ελλήνων. Τι ορίζει για τις γενοκτονίες;

Η Χρυσή Αύγη συγκεκριμένα ανεφέρει στην σελίδα της στο διαδίκτυο: Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε, o μοναδικός ρατσισμός που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι ο ρατσισμός κατά των Ελλήνων. Τα συστημικά κόμματα διαγωνίζονταν για ημέρες ολόκληρες, ποιο θα καταθέσει το πιο αυστηρό αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, για να διαιωνίσει την παραβατικότητα και να κάνει τους Έλληνες μειοψηφία μέσα στη χώρα μας. Η απάντησή μας σε αυτό το αίσχος ήρθε άμεσα από το Νομικό Τμήμα της Χρυσής Αυγής. Στη σχετική Πρόταση Νόμου που κατέθεσε σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου αναφέρονται λεπτομερώς οι νομικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, ώστε να περιοριστεί άμεσα η εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

Εκτός αυτού, η Πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής περιέχει και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να παταχθούν οι υβριστές της Ελληνικής Ιστορίας. Δεν είναι τυχαίο πως μέσα στο γενικό «αντιρατσιστικό» κλίμα εμφανίστηκε πάλι η αλήστου μνήμης Ρεπούση, για να αμφισβητήσει ακόμη και τον χορό του Ζαλόγγου. Για την πάταξη τέτοιων θλιβερών φαινομένων που στοχεύουν στον αφελληνισμό της Πατρίδας μας, το σχέδιο Νόμου που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή προβλέπει αυστηρότατες ποινές.

Διευκρινίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη Πρόταση Νόμου στην ουσία θεσπίζεται ιδιώνυμο αδίκημα για τα εγκλήματα των λαθρομεταναστών. Σήμερα παρατηρείται το εξής θλιβερό φαινόμενο: όσοι αλλοδαποί εγκληματίες έχουν σκοτώσει συμπολίτες μας (υποθέσεις Μανόλη Καντάρη, Θανάση Λαζανά καθώς και άλλες) έχουν ήδη καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής λύνει άμεσα αυτό το μείζον θέμα, στέλνοντας στη φυλακή κάθε λαθρομετανάστη που παρανομεί. Εντελώς αντίθετη γνώμη βέβαια έχουν τα ανδρείκελα του κατεστημένου, που αισθάνονται απόλυτη ασφάλεια μέσα στις θωρακισμένες BMW και στις βιλάρες τους στα βόρεια προάστια.

Ακολουθούν τα πιο σημαντικά σημεία της σχετικής πρότασης Νόμου:

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην πρόταση νόμου για την «Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης και τη διαφύλαξη της εθνικής μνήμης»
Το φαινόμενο της παράνομης (λαθραίας) μετανάστευσης, έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία από το 1991 μέχρι σήμερα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα ασύμμετρης απειλής. Στην ουσία πρόκειται για καθοδηγούμενη εισβολή στα πλαίσια ενός ακήρυκτου πολέμου, που απειλεί να καταλύσει την εθνική μας κυριαρχία.

Η δημόσια τάξη της χώρας έχει διασαλευθεί πλήρως και οι Αρχές δεν μπορούν να συνδράμουν αποτελεσματικά τους Έλληνες πολίτες που πέφτουν καθημερινά θύματα ειδεχθών εγκληματικών ενεργειών. Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό το χαλαρό πλαίσιο της ποινικής νομοθεσίας της χώρας μας.

Διαφύλαξη της εθνικής μνήμης: Είναι διαπιστωμένο ότι τα τελευταία χρόνια καταβάλλεται συστηματική προσπάθεια από διάφορα κέντρα του εξωτερικού, καθώς επίσης και από εντεταλμένους εκπροσώπους του ξένου παράγοντα στο εσωτερικό, για την άμβλυνση της εθνικής συνείδησης και του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων πολιτών. Κρίνεται συνεπώς επιβεβλημένο για την Πολιτεία να μην παραμείνει αδρανής απέναντι στο φαινόμενο αυτό και να τονίσει την ανάγκη για ενδυνάμωση της αγωνιστικότητας που συντελεί στη διατήρηση της Λαϊκής Κυριαρχίας (άρθρο 1 Συντάγματος).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ

Άρθρο 1
«Αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας λόγω λαθρομετανάστευσης»
Όποιος, ευρισκόμενος παράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής),   τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

Άρθρο 3

«Διαφύλαξη Εθνικής Μνήμης»
Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται κακόβουλα ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας σε βάρος Ελλήνων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή δέκα έως είκοσι χιλιάδων (10.000-20.000) ευρώ.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα κόκκινα σκαρφάλωσε ο υδράργυρος το Σάββατο 22/8/26
ΕΛΛΑΔΑ

meteo.gr: Σε ποιες περιοχές φλέρταρε ο υδράργυρος τους 41°C

22/08/2026 - 7:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Λευκόγια

22/08/2026 - 5:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΤΕΛ Κηφισού: Συνελήφθη οδηγός ταξί για υπερβολικό κόμιστρο – Ο έλεγχος έδειξε ότι δεν είχα καν δίπλωμα

22/08/2026 - 4:47μμ
(Πηγή: Υπουργείο Τουρισμού)
ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για Όλους 2026-2027»: Ξεπέρασαν το 1,1 εκατομμύριο οι αιτήσεις

22/08/2026 - 4:18μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Σύλληψη άνδρα στην Αλμωπία για οπλοκατοχή

22/08/2026 - 3:53μμ
Για κάποιους οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν αλλά για άλλους μόλις αρχίζουν... (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αύγουστος 2026: Φεύγουν και οι τελευταίοι αδειούχοι για διακοπές από τα λιμάνια της Αττικής

22/08/2026 - 11:37πμ
Εικόνα από τον σταθμό «Μίκρα» στο μετρό Καλαμαριάς  (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεωφορειακές γραμμές στην Καλαμαριά από τον Σεπτέμβριο

22/08/2026 - 10:48πμ
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους: Εντός 20 ημερών δόθηκαν οι πρώτες στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

22/08/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Λίγο ακόμα ανεβαίνει η θερμοκρασία – Έχουμε περάσει και χειρότερα!

22/08/2026 - 8:08πμ
Η φυλακή της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά και κάρτες SIM στις φυλακές – Τους σταμάτησε ο «Τεύκρος»

21/08/2026 - 11:53μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντογλου διά χειρός Κόντογλου, και στο φόντο τμήμα χειρογράφου του (εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Η κακία – Φαρμακερή νυχτερίδα που σκεπάζει τον κόσμο»: Διαχρονικές αλήθειες διά χειρός Φώτη Κόντογλου

58 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Τάραντο 2026: Χρυσό μετάλλιο και πανελλήνιο ρεκόρ ο Μάρκος στα 400μ. ελεύθερο, «χρυσή» και η Ντουντουνάκη

2 ώρες πριν
Στα κόκκινα σκαρφάλωσε ο υδράργυρος το Σάββατο 22/8/26

meteo.gr: Σε ποιες περιοχές φλέρταρε ο υδράργυρος τους 41°C

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γραφείο Μ. Χαρακόπουλου)

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Βαθύ το αποτύπωμα της Ορθόδοξης παράδοσης στον τόπο μας

3 ώρες πριν
(facebook / Ι.Ν. Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής)

Ρόδος: Ο «Διγενής» εκπροσώπησε επάξια τον Πόντο στο παραδοσιακό γλέντι του Ιερού Ναού Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV