pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νταμπλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός!

12/05/2013 - 9:21πμ
Νταμπλούχος Ελλάδος ο Ολυμπιακός!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος και είναι νταμπλούχος Ελλάδος για το 2012-2013.

Το 26ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του και δεύτερο συνεχόμενο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 3-1 στην παράταση του Αστέρα Τρίπολης, στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 13′ με τον Ράγιος, ο Φουστέρ ισοφάρισε στο 42′ και στην παράταση τα γκολ του Τζιμπούρ στο 98′ και του Αμπντούν στο 119′ με πέναλτι «σφράγισαν» το νταμπλ των «ερυθρολεύκων».Ο τελικός, πάντως, σημαδεύτηκε από τον λανθασμένο μη καταλογισμό πέναλτι εις βάρος των Πειραιωτών σε χέρι του Μανιάτη στο 68′, που θα επέφερε και την αποβολή του διεθνή μεσοαμυντικού. Χάλασε στο τέλος ο αγώνας με τους παίκτες των δύο ομάδων να γίνονται «πυγμάχοι» και ο Γιάχος να χάνει τον έλεγχο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν στα πρώτα λεπτά να εκμεταλλευθούν το… τρακ του πρωτάρη Αστέρα, που ξεκίνησε τον τελικό με πολλά λάθη. Θα μπορούσαν μάλιστα να ανοίξουν το σκορ στο 4′, όταν ο Χολέβας εκτέλεσε φάουλ και ο Πιπίνης, που προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Φούλοπ. Ομως στο 10′ οι Αρκάδες έδειξαν τα… δόντια τους σε εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, με τον (αμαρκάριστο) Ντε Μπλάσις να πιάνει την κεφαλιά και τον Κάρολ να πραγματοποιεί φανταστική απόκρουση με το ένα χέρι.

Αποδείχθηκε ότι η φάση αυτή ήταν απλά η προειδοποίηση… Τρία λεπτά αργότερα, Ράγιος και Ναβάρο «τρύπησαν» την άμυνα του Ολυμπιακού, ο δεύτερος έκανε το πλασέ, ο Κάρολ επενέβη και πάλι, αλλά ο Ράγιος στην επαναφορά δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα στο 13′.

Οι πρωταθλητές ξεπέρασαν γρήγορα το σοκ και ξαναπήραν την εδαφική υπεροχή, όμως οι προσπάθειές τους να απειλήσουν (κυρίως με σέντρες προς το κεφάλι του Μήτρογλου) πρόδιδαν έλλειψη καθαρού μυαλού. Μία αντεπίθεση με τον Χολέμπας, που σούταρε άστοχα στο 26′, ήταν ό,τι αξιόλογο είχαν να παρουσιάσουν οι παίκτες του Μίτσελ, απέναντι στους πολύ παθιασμένους και αποφασισμένους αντιπάλους τους. Ομως, σε ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ισοφαρίσει, όταν ο Αμπντούν ελίχθηκε από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και εκεί ο Φουστέρ μπήκε σαν «κρυφός κυνηγός» και με προβολή στην κίνηση «έγραψε» το 1-1 στο 42′.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πάθος, ένταση, δυνατές μονομαχίες, αλλά όχι ιδιαίτερες ευκαιρίες. Η φάση που «σημάδεψε» τον τελικό έγινε στο 68′, όταν σε κεφαλιά του Σανκαρέ ο Μανιάτης έδιωξε πάνω στη γραμμή τη μπάλα με το χέρι, όμως ούτε ο διαιτητής ούτε ο επιπρόσθετος βοηθός περιοχής είδαν την πεντακάθαρη παράβαση, ώστε να καταλογίσουν το πέναλτι και την αποβολή του διεθνούς μεσοαμυντικού.

Ο Μίτσελ επιστράτευσε διαδοχικά Ιμπαγάσα (με τον Μανιάτη να περνάει δεξιός μπακ), Τζιμπούρ και Πίνο, ο οποίος επανήλθε μετά από περίπου τρεις μήνες στο… ψυγείο και πλησίασε δύο φορές το γκολ, στο 83′ με σουτ που απέκρουσε ο Φούλοπ και δύο λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αστέρα. Ομως, ο Ισπανός «πλήρωσε» τις (σχετικά) γρήγορες αλλαγές του, καθώς προς το τέλος του 90λεπτου ο Χολέμπας τραυματίστηκε και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει, όμως ο Ολυμπιακός δεν είχε πλέον άλλη επιλογή και ο διεθνής αμυντικός παρέμεινε στο τερέν χωλαίνοντας… Στο 89′ ο Ντε Μπλάσις έβγαλε έξοχη μπαλιά στον Λένσε, που όμως πλάσαρε άψυχα στα χέρια του Κάρολ και ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Το γκολ που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 98ο λεπτό. Ο Πίνο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Φουστέρ πήρε την κεφαλιά, ο Φούλοπ απέκρουσε με υπερένταση αλλά η μπάλα έφτασε στον Τζιμπούρ, που δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αστέρας προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Σάκη Τσιώλη να περνάει στο ματς δεύτερο επιθετικό τον Καλαντζή, αλλά ο Ολυμπιακός με την εμπειρία του κράτησε το προβάδισμα. Στο φινάλε, σε μία αντεπίθεση των Πειραιωτών, ο Αμπντούν κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτολίνι (ανατροπή στο όριο της μεγάλης περιοχής) και ο ίδιος εκτέλεσε εύστοχα στο 119′ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Στις καθυστερήσεις υπήρξε γενικευμένη σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, με συμμετοχή και ανθρώπων από τους δύο πάγκους, και ο Γιάχος έδειξε κόκκινη κάρτα στους Μοντέστο και Περόνε, που είχαν αντικατασταθεί νωρίτερα.

Διαιτητής: Θανάσης Γιάχος (Χίου)

Κίτρινες: Κοντοές, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Περόνε, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Μπαρτολίνι, Μπαντής (στον πάγκο) – Χολέμπας, Πίνο, Αμπντούν

Κόκκινες: Περόνε (στον πάγκο) – Μοντέστο (στον πάγκο)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Κουρμπέλης (67΄ Μπαρτολίνι), Σανκαρέ, Ουσέρο, Κοντοές (100΄ Καλαντζής), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Περόνε (83΄ Λένσε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Κάρολ, Μοντέστο (60΄ Ιμπαγάσα), Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο (76΄ Πίνο), Φουστέρ, Αμπντούν, Μήτρογλου (72΄ Τζιμπούρ)

Πηγή: tovima.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Chief People Officer του ΟΠΑΠ, Αιμιλία Στέλιαρου, ο Chief Retail Officer του ΟΠΑΠ, Ηλίας Κατσαρός και ο Sponsorships Director του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ζούμας με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Νέων Ανδρών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών από τον ΟΠΑΠ

7/07/2025 - 2:14μμ
(Φωτ.: United World Wrestling)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Σαρίδης

7/07/2025 - 11:07πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασημένιο για την Ελλάδα στα 4×100 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης εφήβων/νεανίδων

7/07/2025 - 8:35πμ
Ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει μετά το επιτυχημένη προσπάθεια στο άλμα επί κοντώ στο 5.93 κατά τη διάρκεια του μίτινγκ «Fly Athens» στο Παναθηναϊκό Στάδιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτος ο Καραλής στο «Fly Athens 2025» – «Πέταξε» στα 6 μέτρα και έκανε νέο ρεκόρ αγώνων

6/07/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δρόμεια 2025»: Το έκανε ξανά στο τελευταίο του άλμα ο Τεντόγλου

5/07/2025 - 10:20μμ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Παπαδόπουλος στο PS Blog: «Μεγάλωσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά ως Πόντιος, έμαθα να επιβιώνω»

4/07/2025 - 5:24μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

McLaren Racing Live: Η Trafalgar Square γέμισε με το papaya color της McLaren

4/07/2025 - 4:28μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο ΟΠΑΠ Game Time: «Όνειρό μας να σηκώσουμε το Κύπελλο»

4/07/2025 - 3:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η κλήρωση των ομίλων του Eurocup – Έμαθαν αντιπάλους Άρης και Πανιώνιος

4/07/2025 - 3:00μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο κορασίδων: «Ασημένια» η Εθνική

3/07/2025 - 10:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΧαρτoCup)

Ο Πόντος στο ποτήρι σας – Δείτε πώς φτιάχνεται το νέο τρεντ του καλοκαιριού

21 λεπτά πριν
Η Chief People Officer του ΟΠΑΠ, Αιμιλία Στέλιαρου, ο Chief Retail Officer του ΟΠΑΠ, Ηλίας Κατσαρός και ο Sponsorships Director του ΟΠΑΠ, Γιώργος Ζούμας με την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Νέων Ανδρών

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών από τον ΟΠΑΠ

49 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πειραιάς: Συνελήφθη 70χρονος που φωτογράφιζε ανήλικα κοριτσάκια σε πλοίο

1 ώρα πριν
(Πηγή: iSea)

iSea: Γνωρίζουμε στ’ αλήθεια τι τρώμε; – Είδη που κινδυνεύουν με αφανισμό, πωλούνται με… ψευδώνυμο

2 ώρες πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κωστίκας Τσακαλίδης: 7 Ιουλίου 1982, η μέρα που η ποντιακή μουσική έχασε έναν σπουδαίο λυράρη

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης Ρεθύμνου μετά την ολοκλήρωση  της συντονισμένης επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση των 430 μεταναστών που εντοπίστηκαν 25 ναυτικά μίλια νοτίως της Γαύδου, Κυριακή 6 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Έκρηξη μεταναστευτικών ροών σε Κρήτη και Γαύδο – Σχεδόν 1.500 άτομα σε δύο μέρες

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign