pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δείτε ποιες οικογένειες δικαιούνται το επίδομα παιδιών

27/04/2013 - 10:22πμ
Θεσσαλονίκη: Πορεία θα κάνουν οι τρίτεκνοι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με νέα υπουργική απόφαση 800.000 οικογένειες θα πάρουν το επίδομα παιδιών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα ο Ελεύθερος Τύπος. Δείτε ποιοι το δικαιούνται.

Στο τέλος Ιουνίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τα νέα επιδόματα παιδιών, που θα παίρνουν από φέτος όλοι οι γονείς με παιδιά έως 18 ετών ή έως 24 ετών εφόσον σπουδάζουν ή έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στους δικαιούχους στο τέλος Ιουνίου, θα περιλαμβάνουν τα επιδόματα του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2013. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο δόσεις, μία στο τέλος Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στο τέλος του έτους.

Το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει μέχρι 2.450 ευρώ (4.900 ετήσιο ποσό) για πολύτεκνους με χαμηλό (έως 13.000 ευρώ) εισόδημα, που έχουν έως 5 παιδιά ενώ για δικαιούχους με υψηλότερο εισόδημα το ποσό της πρώτης δόσης φτάνει τα 1.250 ευρώ.

Για οικογένεια με ένα παιδί και εισόδημα 10.000 ευρώ η πρώτη δόση είναι 240 ευρώ (ετήσιο ποσό 480 ευρώ).

Το ενιαίο επίδομα παιδιών, δικαιούνται όλες οι οικογένειες με 1 ή περισσότερα παιδιά. Το βασικό ποσό είναι 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, αλλά όσο μεγαλώνει το εισόδημα, το ποσό μειώνεται. Έτσι, οικογένεια με 1 παιδί και εισόδημα έως 10.000 ευρώ δικαιούται 40 ευρώ. Αν έχει 3 παιδιά και εισόδημα 21.000 ευρώ δικαιούται 80 ευρώ από το ενιαίο επίδομα τέκνων και ετήσιο ποσό 1.500 ευρώ ως τρίτεκνη οικογένεια. Στο τέλος Ιουνίου, θα πάρει 480 ευρώ (επιδόματα α’ και β’ τριμήνου) και 750 ευρώ από το επίδομα τρίτεκνων. Συνολικά με την πρώτη δόση θα πάρει 1.230 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τη νέα απόφαση, οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι πέρα από τα 40 ευρώ μηνιαίως που δικαιούνται για κάθε παιδί, θα παίρνουν ετησίως και άλλα 500 ευρώ για κάθε τέκνο.

Το επίδομα των 500 ευρώ για οικογένειες με τρία και άνω παιδιά, καταβάλλεται εφόσον το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, είναι μέχρι 45.000 ευρώ. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με 4 παιδιά (48.000 ευρώ) και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων παιδιών.

Για την καταβολή των επιδομάτων προϋπόθεση είναι η υποβολή φορολογικής δήλωσης ηλεκτρονικά, σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ενεργοποιεί μέσα στις επόμενες μέρες τη διαδικασία για τη χορήγηση των επιδομάτων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.; Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτα μέτρα στήριξης στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό και άνοιγμα της αγοράς για τους ντόπιους τυροκόμους

24/04/2026 - 12:51μμ
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Θάνος Πετραλιάς και Γιώργος Κώτσηρας. Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης: Ποιοι κερδίζουν, τι αλλάζει σε ενοίκια, συντάξεις και χρέη – Όλες οι λεπτομέρειες

22/04/2026 - 4:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Επιστρέφουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία

22/04/2026 - 12:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης – Ίσως και αύριο οι ανακοινώσεις

21/04/2026 - 3:47μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογούμενοι στην ΑΑΔΕ: «Έκρηξη» προσφυγών το 2025 – Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

18/04/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να ελέγξετε άμεσα

16/04/2026 - 10:28πμ
«Οικογενειακή φωτογραφία» από την τελετή υπογραφής της Σύμβασης Γεώτρησης για το Block 2 (βορειοδυτικό Ιόνιο), μεταξύ της κοινοπραξίας ExxonMobil - Energean - HELLENiQ Energy και της Stena Drilling στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιόνιο: Υπογράφηκε η σύμβαση για την πρώτη υπεράκτια γεώτρηση μετά από 50 χρόνια

15/04/2026 - 4:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χαιρετάκης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Μικρή πτώση τιμών, αλλά η «ζώνη» των 2 ευρώ παραμένει

15/04/2026 - 12:20μμ
Στιγμιότυπο από τη Βαρβάκειο Αγορά, Μεγάλη Τρίτη 7 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάσχα 2026: Τζίρος 1,5 δισ. αλλά λιγότερα προϊόντα στο καλάθι

14/04/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/geralt-9301/)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακό ευρώ: Οδικός χάρτης για το νόμισμα του μέλλοντος στην Ευρώπη

13/04/2026 - 4:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ertnews.gr)

Δύο χρονών αγοράκι ξάπλωσε στο χαλί του Οβάλ Γραφείου την ώρα που μιλούσε ο Τραμπ

20 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δήμος Χανίων)

Χανιά: Ενισχύεται η συνεργασία με την Αυστραλία για το Μνημείο Anzac, ενόψει της επετείου της Μάχης της Κρήτης

32 λεπτά πριν
Αγρότες που κατευθύνονται στο τελωνείο του Προμαχώνα Σερρών, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Σέρρες: Στους δρόμους ξανά αγρότες και κτηνοτρόφοι – Επιστρέφει το μπλόκο του Προμαχώνα

57 λεπτά πριν
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)

Νετανιάχου: Αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε επέμβαση για καρκίνο του προστάτη – «Το έχω αφήσει πίσω μου»

1 ώρα πριν
Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τα 111 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Δεν επετράπη η προσέγγιση σε πρεσβεία και προξενείο

2 ώρες πριν
Ο Έρικ Μπόγκοσιαν φωτογραφημένος από τη Μονίκ Καρμπόνι. Στο φόντο εκθέματα στο Μουσείο Γενοκτονίας του Γερεβάν σχετικά με την «Επιχείρηση Νέμεσις» (εικ.: Γεωργία Βορύλλα)

«Επιχείρηση Νέμεσις»: Ο Έρικ Μπoγκοσιάν μιλά για τη Γενοκτονία των Αρμενίων και την εκδίκηση που έγινε ιστορία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign