pontosnews.gr
Κυριακή, 9/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ενοικίων στους οφειλέτες

2/04/2013 - 1:15μμ
СМИ: треть греков не платила налоги в 2016 году
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων θα προχωρεί το Υπουργείο Οικονομικών, στους οφειλέτες του δημοσίου.

Nέο… σαφάρι για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο άρχισε το Υπουργείο Οικονομικών με την αποστολή ειδοποιητηρίων σε 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες, τα οποία αφορούν σε συνολικά χρέη 56 δισ. ευρώ. Οι προβολείς των ελεγκτικών μηχανισμών εστιάζουν στους 1.500 φορολογουμένους οι οποίοι χρωστούν περισσότερα από ένα 1 εκατ. ευρώ έκαστος και συνολικά 35 δισ. ευρώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζονται οφειλές ακόμα και κάτω από 500 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο και με φόντο τις επερχόμενες νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την καθιέρωση νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης υπέγραψε απόφαση με την οποία χαμηλώνει από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο των βασικών οφειλών ανά φορολογούμενο, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους», ενεργοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο για την είσπραξή τους. Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης άρχισε να στέλνει «ραβασάκια».

Μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων

Στα ειδοποιητήρια, που άρχισαν να φεύγουν μαζικά από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με ηλεκτρονική ή «κλασική» μορφή και τα οποία αποτελούν την πρώτη όχληση των φορολογουμένων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, το ύφος είναι απολύτως «φιλικό». Ο οφειλέτης αρχικά ενημερώνεται ότι από τις 17 Δεκεμβρίου του 2012 έχει τη δυνατότητα να πληρώσει βεβαιωμένες και μη ρυθμισμένες οφειλές στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ με τη χρήση της Ταυτότητας Οφειλής, την οποία μπορεί να βρει στην υπηρεσία της ΓΓΠΣ «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση».

Στο σημείο αυτό εξαντλούνται τα «καλά» νέα, διότι στην επόμενη παράγραφο έρχεται η ειδοποίηση για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής.

«Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στις 21/3/2013 διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του» αναφέρεται στο «ραβασάκι» και ακολουθούν διευκρινίσεις, σύμφωνα με τις οποίες οι φορολογούμενοι, εφόσον έχουν ανταπαίτηση κατά του Δημοσίου, θα πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ, όπως αναφέρουν τα «Νέα».

Η παραπάνω επιστολή αποτελεί το πρώτο «χτύπημα» του Υπουργείου Οικονομικών. Οι αποδέκτες της θα πρέπει να αναμένουν μια δεύτερη ειδοποίηση σε περίπου έναν μήνα, σε πιο αυστηρό ύφος, με την οποία θα απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ στην τρίτη επιστολή οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, θα βρίσκονται προ των πυλών.

Παράλληλα, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου, καθώς χαμηλώνει από τα 5 εκατ. ευρώ στο 1,5 εκατ. ευρώ το όριο για τον χαρακτηρισμό υποθέσεων ως «ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλές», η επιδίωξη της είσπραξης των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η επιδίωξη της είσπραξης για τις οφειλές γίνεται κατά προτεραιότητα, με συνδυασμένες και συμπληρωματικές ενέργειες, από τις επιλεγμένες από τον γενικό γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων εισπράξιμες υποθέσεις που γνωστοποιούνται στην παραπάνω υπηρεσία με βάση την ετήσια στοχοθεσία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Eugen Visan / Pixabay)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων – Έως 23 Δεκεμβρίου το 60% του ποσού

8/11/2025 - 8:31μμ
Δεύτερη ημέρα εργασιών της Συνόδου της Σύμπραξης για τη Διατλαντική Συνεργασία για την Ενέργεια στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025. (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο τοπίο μετά τις ενεργειακές συμφωνίες: Πώς θα τρέξει ο κάθετος διάδρομος, έρχονται τα Route 2 και 3

8/11/2025 - 4:26μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 64 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

8/11/2025 - 8:33πμ
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέο πλαίσιο η έρευνα υδρογονανθράκων στην Ελλάδα – Συμφωνία ExxonMobil, Energean και HelleniQ Upstream για γεώτρηση στο Ιόνιο

6/11/2025 - 11:20πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 4 μέτρα για το εισόδημα 2,6 εκατ. συνταξιούχων, το επόμενο δίμηνο

5/11/2025 - 7:13μμ
(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 42.975 ανηλίκους

5/11/2025 - 1:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα myΘέρμανση

4/11/2025 - 12:45μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Αναρτήθηκαν στην πλατφορμα myCAR της ΑΑΔΕ

3/11/2025 - 4:27μμ
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας εφαρμόζεται πλέον και σε συνεργεία μοτοσυκλετών (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε νέους κλάδους από σήμερα η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

3/11/2025 - 2:53μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ψηφίδες διεθνούς οικονομίας, γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής» του Γ. Κωνσταντινίδη για όλους τους αναγνώστες

2/11/2025 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Έδωσε τη λύση ο Πινέδα στην ΑΕΚ – Ο Ολυμπιακός νίκησε την Κηφισιά

23 λεπτά πριν
Αστυνομικοί και δημοσιογράφοι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Προφυλακίστηκαν τα τρία αδέλφια για το μακελειό

51 λεπτά πριν
Πλημμυρισμένα ρέματα στους Μολάους Λακωνίας (φωτ.: facebook/Mike Karounis/George Kanellopoulos)

Λαίλαπα καταιγίδων πλημμύρισε Κέρκυρα και Λακωνία – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

1 ώρα πριν
Οι χορευτές του Χαμασκαΐν γύρω από το μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη (φωτ.: facebook/Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος - Armenian National Committee of Greece)

Οι χορευτές του Χαμασκαΐν στο μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Basketball Champions League: Ο ΠΑΟΚ το θρίλερ στην Sunel Arena – Νέα 100άρα ο Ολυμπιακός

2 ώρες πριν
Ο μητροπολίτης Φιλόθεος μιλά για τον Χρυσόστομο Σταμούλη στη διάρκεια του αφιερώματος (φωτ.: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Χρυσόστομος Σταμούλης: «Ο μεγαλύτερος αναρχικός της χώρας τελευταία 50 χρόνια»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign