pontosnews.gr
Τετάρτη, 6/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας σκοτώνει

11/01/2013 - 8:16πμ
Η τρόικα καταδικάζει σε θάνατο τα παιδιά και τους γέροντές μας!
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φονικό αποδεικνύεται το σύστημα συνταγογράφησης με δραστική ουσία, από την εφαρμογή του μέχρι σήμερα. Διαβάστε τι έπαθε ασθενής που πήρε λάθος αγωγή και κινδύνεψε η ζωή του, εξαιτίας της μη αναγραφής εμπορικής επωνυμίας φαρμάκου

Ασθενής με ιστορικό καρδιάς, εξαιτίας των αναπνευστικών προβλημάτων του, βρέθηκε να παίρνει φάρμακο θυρεοειδούς, αντί δερματολογικού φαρμάκου για έρπη, και σώθηκε κυριολεκτικά από θαύμα!

Ο άνθρωπος επισκέφτηκε το δερματολόγο, ο οποίος του χορήγησε το φάρμακο κατά του έρπητα. Καθώς είχε γραφτεί στη συνταγή μόνο η δραστική ουσία, χωρίς να συνοδεύεται από την εμπορική ονομασία του φαρμάκου, ο φαρμακοποιός –προφανώς από ανθρώπινο λάθος- έδωσε φάρμακο κατά του θυρεοειδή.

Ο ασθενής άρχισε να παίρνει το φάρμακο που του είχε δοθεί και άρχισε να ανεβάζει πίεση, να κάνει ταχυκαρδίες, με αποτέλεσμα να τρέξει στον καρδιολόγο να δει τι συμβαίνει.

Ευτυχώς, παίρνοντας και τα τελευταία φάρμακα μαζί του, διαπιστώθηκε το λάθος και η αγωγή διακόπηκε, διορθώθηκε και σώθηκε ο άνθρωπος τελευταία στιγμή, από το ενδιαφέρον της συζύγου του, που τον πίεσε να κάνουν την νέα επίσκεψη στον καρδιολόγο.

Φυσικά, το ζευγάρι δεν άφησε το πράγμα στην τύχη του, προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία στον ασφαλιστικό του φορέα, για να υπάρχει και επίσημη καταγραφή.

Όμως το γεγονός δείχνει ένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η συνταγογράφηση με το «νέο σύστημα» αυτό της δραστικής ουσίας.

Εκεί που είχαμε ένα σύστημα όπου οι έλεγχοι ξεκινούσαν από πολύ αρχικό στάδιο πριν τα προϊόντα φτάσουν στην αγορά, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη η αναζήτηση του λάθους σε όλη την αλυσίδα από την παραγωγή μέχρι τον ασθενή, τώρα η ανωνυμία του φαρμάκου, δημιουργεί ανάγκη πρόσθετων ελέγχων, λίγο πριν ο ασθενής καταπιεί το χάπι!

Και αυτό, τη στιγμή που στις ΗΠΑ, όπου εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο, έχει διαπιστωθεί η αναποτελεσματικότητά του και ψάχνουν τρόπους να το αλλάξουν, γιατί και οι έλεγχοι είναι δύσκολοι, αλλά και το κόστος αυξάνεται στην προσπάθεια διόρθωσης των λαθών. Και εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το αμερικανικό σύστημα υγείας δεν είναι συγκρίσιμο προς το δικό μας, γιατί είναι αμιγώς ιδιωτικό, δεν έχει καθόλου προνοιακό χαρακτήρα και εξαρτάται απόλυτα από τους όρους της ιδιωτικής ασφάλειας, χωρίς να έχει τεθεί ένα ελάχιστο επίπεδο στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Από το δικό μας παράδειγμα, μπορούμε να δούμε τα εξής:

-Ο άρρωστος, πήγε στον ειδικό γιατρό (δερματολόγο) για τον έρπητα. Πλήρωσε επίσκεψη, πήρε τη συνταγή, την εκτέλεσε.
-Το κόστος αυτό, πήγε «στράφι», γιατί τελικά, χρειάστηκε δεύτερη επίσκεψη, σε άλλο ειδικό γιατρό (αυτή τη φορά σε καρδιολόγο) για να διαπιστωθεί το λάθος, και μια διαδικασία επαναξιολόγησης της καρδιολογικής του κατάστασης.
-Ο ασθενής επί τέσσερις ημέρες αποσταθεροποιήθηκε και κινδύνεψε η ζωή του, καθώς πρόκειται για άνθρωπο με δύο πολύ σοβαρές συνδυαστικές παθήσεις (αναπνευστικό και καρδιά).
-Η οικογένεια του ασθενή, επιβαρύνθηκε εκτός από τη συνήθη φροντίδα, με την αγωνία για τον άνθρωπό της, με μετακινήσεις σε γιατρούς, με καταγγελίες στο ΙΚΑ, λες και δεν είχαν τι άλλο να κάνουν, από το να ψάχνουν να βρουν οι ίδιοι –χωρίς να είναι ειδικοί- την άκρη του νήματος.

Μπορεί όλα αυτά στην Ελλάδα να μην αποτιμώνται, όμως σε όλες τις προηγμένες χώρες, το κόστος των πολλαπλών επισκέψεων για τη διόρθωση λαθών, το κόστος εισαγωγής νέων συστημάτων ελέγχου για να μην θρηνούμε θύματα, το κόστος από την υποβάθμιση της περίθαλψης των ανθρώπων υπολογίζονται και μάλιστα σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ ή δολάρια, που –ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή- στη χώρα μας, δεν περισσεύουν.

Πολύ περισσότερο όμως, δεν περισσεύει κανείς από μας τους ίδιους, για να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές μας, στο όνομα μιας υποτιθέμενης εξοικονόμησης που τελικά την πληρώνουμε διπλά και τριπλά.

Πηγή: newsbomb.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η μητέρα από την Αλγερία συνοδεύεται από αστυνομικούς για την απολογία της στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Απολογείται σήμερα η μητέρα από την Αλγερία – Αρνείται ότι είναι υπαίτια για τον θάνατο της τρίχρονης

6/08/2025 - 8:31πμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/anestiev)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες

6/08/2025 - 8:00πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

8χρονος έπεσε από μπαλκόνι στην Ασπροβάλτα

5/08/2025 - 11:30μμ
(Πηγή: exchange.glomex.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλοιάριο προσάραξε σε ξέρα στα Νέα Στύρα – Ασφαλείς οι επιβάτες και το πλήρωμα

5/08/2025 - 8:43μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam/Φανή Τρυψάνη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ποια μοντέλα αυτοκινήτων… δεν προτιμούν οι κλέφτες

5/08/2025 - 6:52μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδο στον ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

5/08/2025 - 5:43μμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ορεστιάδα: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην περιοχή Αμμόβουνο

5/08/2025 - 4:42μμ
Με την αστυνομική στολή σε ένα από τα βίντεο του (πηγή: TikTok)
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς παγιδεύτηκε ο πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker

5/08/2025 - 3:25μμ
Άνδρες της ΕΚΑΜ στο συμβάν του Χολαργού (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χολαργός: Πάνοπλοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 57χρονο που είχε ταμπουρωθεί σπίτι του

5/08/2025 - 1:38μμ
Η 32χρονη Αλγερινή οδηγείται στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό κορίτσι στο Παλαιό Φάληρο: «Ζωντανό όταν έπεσε στο νερό» – Τι υποστηρίζει η μητέρα

5/08/2025 - 1:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. & Εικ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος: Ο «Σωτηράκης» των Θεσσαλονικέων

4 λεπτά πριν
Η μητέρα από την Αλγερία συνοδεύεται από αστυνομικούς για την απολογία της στον ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Παλαιό Φάληρο: Απολογείται σήμερα η μητέρα από την Αλγερία – Αρνείται ότι είναι υπαίτια για τον θάνατο της τρίχρονης

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/anestiev)

Άστατος ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες

1 ώρα πριν
Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς στεγάζεται σε αρχοντικό του 18ου αιώνα, που αποτελούσε την οικία του Αναστασίου Πηχιών, Έλληνα Μακεδόνα αγωνιστή που έδρασε στη περιοχή του καζά Καστοριάς στα τέλη του 19ου αιώνα (φωτ.: Алиса Селезньова/el.wikipedia.org)

Ο Μακεδονικός Αγώνας στο επίκεντρο εκδήλωσης των Παμμακεδονικών Ενώσεων

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

8χρονος έπεσε από μπαλκόνι στην Ασπροβάλτα

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Holy Institution Panagia Soumela)

Προσκύνημα και πανηγύρι για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου στο ιερό ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Νιου Τζέρσεϊ

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign