pontosnews.gr
Κυριακή, 11/05/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ κανάλια και ομάδες

2/01/2013 - 6:55πμ
Τεράστια κομπίνα με «μαϊμού» αθλητικά παπούτσια αποκάλυψε το ΣΔΟΕ  3
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο «κάδρο ελέγχου» του ΣΔΟΕ τοποθετούνται, σύμφωνα με την εντολή του κ. Πεπόνη τα χρηματικά ποσά που οφείλουν στο ταμείο των απασχολούμενων στα σώματα ασφαλείας, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί καθώς και μερικές από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομάδες.

Ποσά διόλου ευκαταφρόνητα καθώς, όπως καταγγέλλουν αστυνομικοί κύκλοι, ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια ευρώ!
Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκε αφενός η άρνηση των τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν στο ταμείο των αστυνομικών το 10% των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και αφετέρου η άρνηση των αθλητικών ομάδων να δώσουν, όπως ορίζεται από τον νόμο, το 5% των εσόδων που προέρχονται από τα εισιτήρια.

Παρανομούν κατ’ εξακολούθηση
Σύμφωνα με τον Νόμο 2574/2007, καθορίστηκε ως κοινός κοινωνικός πόρος ποσοστό 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών σωματείων, των τμημάτων αμειβομένων αθλητών και των αθλητικών ανώνυμων εταιριών, για τη μετάδοση αγώνων και των συναφών με αυτούς διαφημίσεων, να εισπράττεται από τις οικείες Δ.Ο.Υ. και να αποδίδεται στο εν λόγω ταμείο.

Παρ’ όλο όμως που ο νόμος είναι σαφής και δεν επιδέχεται παρεξηγήσεις, φαίνεται ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας τον έχουν γράψει «στα παλαιότερα των υποδημάτων τους», μιας και δεν έχουν καταβάλει ποτέ τα απαιτούμενα χρήματα.

Σύμφωνα με έγγραφο του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., πρόκειται για σταθμούς εθνικής εμβέλειας, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μετάδοση των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων, εισπράττοντας μέσω των διαφημίσεων πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί από το 2007 δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ πρόκληση αποτελεί η περίπτωση ενός μεγάλου διαδικτυακού καναλιού, το οποίο δεν έχει αποδώσει τον προβλεπόμενο κοινωνικό πόρο ποτέ!

Την ίδια γραμμή «πλεύσης» ακολουθούν και οι περισσότερες αθλητικές ομάδες, οι οποίες αν και βάσει του νόμου υποχρεούνται να δίδουν στο ταμείο το 5% των εισιτηρίων, εκείνες, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται, αρνούνται πεισματικά να «βάλουν το χέρι στη τσέπη».

Αποτέλεσμα της «μπαταχτσίδικης» συμπεριφοράς των καναλιών και των αθλητικών συλλόγων είναι τόσο το Δημόσιο όσο και το ΤΕΑΠΑΣΑ να έχουν χάσει τεράστια έσοδα, με το τελευταίο να αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα προκαλώντας την αγανάκτηση των ασφαλισμένων.

Παρέμβαση Πεπόνη
Η πρόσφατη δε αύξηση των φορολογικών εισφορών, έκανε το ποτήρι να «ξεχειλίσει», αναγκάζοντας την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής να προσφύγει στον οικονομικό εισαγγελέα, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του και τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των ατόμων που απαρτίζουν το Δ. Σ. του φορέα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέλη της Ένωσης, μιλώντας στη zougla.gr, υποστηρίζουν ότι για την συγκεκριμένη κατάσταση ευθύνεται το Διοικητικό Συμβούλιο του ταμείου (στο οποίο συμμετέχουν και συνδικαλιστές της αστυνομίας), το οποίο δεν διεκδίκησε τα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα ο ασφαλιστικός φορέας να οδηγηθεί σε οικονομικό τέλμα.

Ο οικονομικός εισαγγελέας, αφού επεξεργάστηκε τα στοιχεία που περιήλθαν στην κατοχή του, με εντολή που απέστειλε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ στις 15 Μαΐου 2012, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διαπιστωθεί «εάν πράγματι οφείλονται χρηματικά ποσά, το ακριβές ύψος αυτών και δη κατά κατηγορία (εισιτήρια – τηλεοπτικά δικαιώματα), μετά ακριβούς προσδιορισμού του χρόνου εις ον ανάγεται η οφειλή, τα υπαίτια της μη αποδόσεως νομικά πρόσωπα και τους εκάστοτε νομίμους εκπροσώπους των προς την κατεύθυνση πάντοτε, ανιχνεύσεως ενδεχόμενης τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Αστυνομικές “πηγές”, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα, ανέφεραν ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων έχει επιχειρήσει πολλές φορές να έρθει σε επαφή με το Δ. Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., το οποίο όμως δεν φαίνεται -όπως επεσήμαναν- να ανταποκρίνεται στις οχλήσεις της.

«Επιχειρούμε εδώ και ένα χρόνο να έρθουμε σε επαφή με το ταμείο αλλά δεν μας ακούν. Ζητήσαμε να μάθουμε κάποια αριθμητικά δεδομένα. Οι απαντήσεις όμως δεν ήταν σαφείς. Πιστεύουμε ότι την ευθύνη τη φέρει το διοικητικό συμβούλιο από το οποίο δεν είχαμε την ενημέρωση που έπρεπε. Διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα κανάλια δεν αποδίδουν το απαιτούμενο ποσό γι’ αυτό και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Το ταμείο έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές και απειλείται με κατάρρευση. Πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και να εισπραχθούν τα συγκεκριμένα χρήματα. Είναι ζωτικής σημασίας για το ταμείο των αστυνομικών, το οποίο κινδυνεύει να αφανιστεί», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: madata.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

To λογότυπο REPowerEU επισυνάπτεται στην πρόσοψη του κτηρίου των κεντρικών γραφείων της Κομισιόν, τον Μάρτιο του 2023 όταν η ΕΕ αντιμετώπιζε τη διαταραχή της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (φωτ.: ΕΡΑ/Olivier Hoslet)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία και ΗΠΑ συζητούν για την επαναφορά ροών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη

9/05/2025 - 9:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουνίου

9/05/2025 - 4:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ρεκόρ στο ρυθμό υποβολής φορολογικών δηλώσεων – Το 46,5% κατατέθηκε σε μόλις 43 ημέρες

4/05/2025 - 12:30μμ
(Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση παραγωγής ανακοίνωσαν οκτώ κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+

4/05/2025 - 10:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΔΑ: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ όλα τα ακίνητα – Τι πρέπει να δηλώσουν εκ νέου ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

3/05/2025 - 4:02μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 9 Μαΐου

3/05/2025 - 3:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλοία: Καμία αύξηση στα εισιτήρια – Οι ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας

1/05/2025 - 3:08μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν έως τις 2 Μαΐου

26/04/2025 - 4:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Την Παρασκευή 25/4 η αυτόματη υποβολή των προσυμπληρωμένων δηλώσεων

23/04/2025 - 12:29μμ
Ο Βασίλης Κικίλιας στο λιμάνι του Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Στόχος να συγκρατηθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτήριων

22/04/2025 - 6:30μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στον εισαγγελέα (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Ελεύθεροι υπό όρους οι 13 ανήλικοι-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Δερβίσης)

Super League: Οδεύει προς υποβιβασμό η Καλλιθέα – Νίκες για Βόλο, Λαμία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League: Φινάλε με τεσσάρα ο Άρης – Όλα μηδέν στο Περιστέρι

3 ώρες πριν
Η προτομή του Θεόδωρου Κοτάνοφ που τοποθετήθηκε στη Μαριούπολη (φωτ.: dzen.ru)

Θεόδωρος Κοτάνοφ, ένας Έλληνας ήρωας του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Σίσκος!

4 ώρες πριν
Φρίντριχ Μερς, Εμανουέλ Μακρόν, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Κιρ Στάρμερ και Ντόναλντ Τουσκ κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Κίεβο (φωτ.: EPA/DAREK DELMANOWICZ POLAND OUT)

Η Τουρκία βάζει… τα καλά της και διεκδικεί ρόλο επιτηρητή της πιθανής εκεχειρίας στην Ουκρανία

5 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign