pontosnews.gr
Παρασκευή, 27/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τέλη κυκλοφορίας: Δόθηκε παράταση για την πληρωμή

1/01/2013 - 1:20μμ
Αλλάζει ο τρόπος διάθεσης των τελών κυκλοφορίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση πινακίδων μέχρι και την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 , έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε σήμερα 31-12-2012, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ολίγων ημερών. Μέχρι και την Παρασκευή 28/12 είχε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις του, αναφορικά με τα τέλη κυκλοφορίας περίπου το 80% των πολιτών, από τους οποίους περίπου 860.000 προσήλθαν μόνον την περασμένη Παρασκευή, δημιουργώντας ρεκόρ προσέλευσης σε μια ημέρα.[Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Αρα, έως τις 8-1-2013 θα μπορούν οι  ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, Φορτηγών και άλλων οχημάτων να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να «μπλοκάρεται» η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης η οποία είναι επίσης συνδεδεμένη με το taxisnet. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω taxisnet. Ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν, προκειμένου να μην ρισκάρουν την επιβολή προστίμου που είναι το διπλάσιο του κόστους των τελών.
[Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Η ηλεκτρονική υπηρεσία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2013 στο ΤΑΧΙSnet έχει τεθεί σε λειτουργία από την Πέμπτη 15-11-2012. Οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, Φορτηγών και άλλων οχημάτων θα πρέπει να μπουν στο site της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και στη συνέχεια με την καταγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματός τους καθώς και του ΑΦΜ τους, θα εντοπίζουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν και θα πηγαίνουν στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ για την εξόφλησή του. Οι τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ θα ενημερώνουν αυτόματα το σύστημα για την πληρωμή των τελών, με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι.

Η ΠΛΗΡΩΜΗ TΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ μπορεί να γίνεται και μέσω web banking αρκεί να συμπληρώσετε στο κατάλληλο πεδίο τον Κωδικό πληρωμής που εμφανίζεται στο κάτω μέρος του ειδοποιητηρίου (βλ. το εκτυπωμένο έντυπο τελών κυκλοφορίας).

Εντωμεταξύ, στις τράπεζες μπορούν να πληρώνουν από την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, όσοι επιθυμούν, τα τέλη κυκλοφορίας 2013 χωρίς να χρειάζεται να τυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Το μόνο  που χρειάζεται είναι  να προσκομίσουν τον ΑΦΜ και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος. (Ο καλύτερος όμως τρόπος και ο πιο σύντομος είναι με εκτυπωμένο το ειδοποιητήριο).

Με την καταβολή της οφειλής οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής το οποίο θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας. Στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε άλλον λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους ή όταν έχουν αφαιρεθεί τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος, με πράξη αστυνομικής αρχής, λόγω οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Αν τώρα δεν επιθυμείτε να πάτε στην Τράπεζα και να στηθείτε στη ουρά, μπορείτε να κάνετε χρήση του link στο τέλος του άρθρου για να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο των τελών κυκλοφορίας 2013 και μετά μέσω web banking να πληρώσετε τα τέλη. Απλώς θα πρέπει να εκτυπώσετε και να φυλάξετε για κάθε ενδεχόμενο το αποδεικτικό της συναλλαγής. (Ακριβώς το ίδιο αλλά χωρίς να πάτε στην Τράπεζα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ μέχρι και την Παρασκευή 28-12-2012 έχουν τυπωθεί πάνω από 5.000.000 σημειώματα για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ενώ έχουν καταβληθεί συνολικά 700.000.000 ευρώ. Επίσης, μέχρι εκείνη την ημέρα, περίπου 80.000 κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία, σε σύγκριση με περίπου 100.000 την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Εκτιμάται ότι αριθμός εκείνων που θα καταθέσει τις πινακίδες το 2012 θα προσεγγίσει τελικά τις 100.000. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, τα έσοδα που χάνει σε ετήσια βάση το Δημόσιο από την κατάθεση πινακίδων προσεγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ, με βάση αυτά τα δεδομένα.

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Δευτέρα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή ανάκτησης κωδικού πληρωμής τελών κυκλοφορίας και μέσω κινητών τηλεφώνων με σύστημα Android. Όσοι χρήστες έχουν δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζά τους (web banking), μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Οι πολίτες είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, να το τυπώνουν και ακολούθως να το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking. Όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet  μπορούν να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους και τον ΑΦΜ τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.Τα τέλη εξοφλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2012. [Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου].

Σημειώνεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για το 2013 παραμένουν αμετάβλητα.
Αυτά είναι:

Από    51 κ.ε. μέχρι   300 κ.ε.    22 ευρώ
Από   301 κ.ε. μέχρι   785 κ.ε.    55 ευρώ
Από   786 κ.ε. μέχρι 1.071 κ.ε.   120 ευρώ
Από 1.071 κ.ε. μέχρι 1.357 κ.ε.   135 ευρώ
Από 1.358 κ.ε. μέχρι 1.548 κ.ε.   240 ευρώ
Από 1.549 κ.ε. μέχρι 1.738 κ.ε.   265 ευρώ
Από 1.739 κ.ε. μέχρι 1.928 κ.ε.   300 ευρώ
Από 1.929 κ.ε. μέχρι 2.357 κ.ε.   660 ευρώ
Από 2.358 κ.ε. μέχρι 3.000 κ.ε.   880 ευρώ
Από 3.001 κ.ε. μέχρι 4.000 κ.ε. 1.100 ευρώ
Από 4.001 κ.ε. και άνω          1.320 ευρώ

Επιβατικά αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/11/2010 και μετά, αποκλειστικά με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα:

Κλιμάκιο εκπομπών CO2 (γρ./χλμ.) –
Ετήσια τέλη κυκλοφορίας ανά γραμ. εκπομπών σε ευρώ:

  0 – 100   γρ./χλμ.   –  ευρώ
101 – 120   γρ./χλμ. 0,90 ευρώ
121 – 140   γρ./χλμ. 1,10 ευρώ
141 – 160   γρ./χλμ. 1,70 ευρώ
161 – 180   γρ./χλμ. 2,25 ευρώ
181 – 200   γρ./χλμ. 2,55 ευρώ
201 – 250   γρ./χλμ. 2,80 ευρώ
‘Ανω των 251 γρ./χλμ. 3,40 ευρώ

Πηγή: express.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΑ: Τα επιδόματα που θα καταβληθούν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου – Τι ισχύει για όσους δεν έχουν προπληρωμένη κάρτα

27/06/2025 - 1:44μμ
(Φωτ.: eppo.europa.eu)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Βαρύτατες κατηγορίες στους Έλληνες συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη τελωνειακών δασμών

27/06/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΑΣ: Έφοδος στο Γ’ Τελωνείο Πειραιά – Οκτώ συλλήψεις – Κατασχέθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ

25/06/2025 - 11:56μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Επτά στους δέκα έχουν ήδη υποβάλει φορολογική δήλωση – Έρχονται στοχευμένοι ψηφιακοί έλεγχοι

14/06/2025 - 3:17μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν έως τις 20 Ιουνίου

13/06/2025 - 6:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες κατοικίες σχεδιάζει να βγάλει στην αγορά η κυβέρνηση

9/06/2025 - 9:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ποια επιδόματα καταβάλλονται έως τις 13 Ιουνίου

8/06/2025 - 4:58μμ
Οι εγκαταστάσεις της ΑΑΔΕ (φωτ.: EUROKINISSI/ Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Αρχίζει η επιχείρηση «καθαρό μητρώο» – Στόχος ληξιπρόθεσμες οφειλές 108,4 δισ. ευρώ

7/06/2025 - 10:19πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η συζήτηση για 13ο-14ο μισθό και για τις αντίστοιχες συντάξεις

30/05/2025 - 9:56πμ
Στιγμιότυπο από το 9ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής (φωτ.: Papadakis Press)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι θα είναι οι αυριανοί ναυτικοί, πώς θα τους κρατήσουμε στα πλοία

28/05/2025 - 6:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

ΕΟΔΥ: Κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό, στην Ελλάδα

24 δευτερόλεπτα πριν
Καπνός από τη φωτιά στην Παιανία (πηγή: Facebook)

Φωτιά στην Παιανία, κοντά σε σπίτια – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112

49 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την πρώτη μέρα του 28ου Ακριτικού Κύκλου. Στη σκηνή ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος (φωτ.: Facebook / Nikos Alvanoudis)

28ος Ακριτικός Κύκλος στη Σταυρούπολη: Ξεκίνησε το φεστιβάλ ποντιακού πολιτισμού

1 ώρα πριν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης στα κυβερνητικά έδρανα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το παρασκήνιο της παραίτησης Βορίδη και η επόμενη μέρα – Ανασχηματισμός, Προανακριτική στο τραπέζι, εκλογές ζητά η αντιπολίτευση

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 5ο Αντάμωμα Μικρασιατών, στο Αγρίνιο (φωτ.: Facebook / Γιώργος Παπαναστασίου)

Οι Μικρασιάτες συναντώνται το σαββατοκύριακο στο Ηράκλειο Κρήτης – 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από Γενικό Λύκειο του Πύργου Ηλείας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Σπυριούνης)

Πανελλήνιες 2025: Εκτίμηση για τις βάσεις – Τι δείχνει η κατανομή των βαθμολογιών

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign