pontosnews.gr
Τετάρτη, 15/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα

2/12/2012 - 12:28μμ
Άρωμα Χριστουγέννων στην Αθήνα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα γιορτινά τους φορούν εν όψει των Χριστουγέννων μουσεία και ιδρύματα της Αθήνας και διοργανώνουν ποικίλα μπαζάρ για την ενίσχυση των ίδιων ή άλλων σημαντικών φορέων.

Κάνοντας προσφορές σε βιβλία και έργα τέχνης μέχρι εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, κάποιοι από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς της πρωτεύουσας βάζουν τους Αθηναίους σε κλίμα εορταστικό.
 
Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κεραμικές δημιουργίες, κοσμήματα, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γούρια για το 2013, αλλά και σπιτικά γλυκίσματα πραγματοποιείται στο Μουσείο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής (Μελιδώνη 4-6 και Αγίων Ασωμάτων, Θησείο) μέχρι αύριο, Κυριακή. Ώρες: 11.00 πμ. – 8 μμ.
 
Παζάρι τέχνης (Art shop bazaar) διοργανώνεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Β.Σοφίας 9 και Μέρλιν) αυτό το Σαββατοκύριακο με εκπτώσεις μέχρι 70% σε αφίσες, βιβλία, μεταξοτυπίες, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα είδη και έκπτωση 10% στο Café Merlin. Επίσης, από τις 12 – 3 μμ. καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν χειροποίητα στολίδια, αλλά και κοσμήματα ανάλογα με το γούστο του καθενός. Ώρες: 10 πμ. – 6 μμ.
 
Κοσμήματα και νήματα
 
Από σήμερα, Σάββατο μέχρι και το τέλος του μήνα το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη στην Ακρόπολη (Καρυατίδων & Καλλισπέρη 12) υπόσχεται πολλά: Από ειδικές ημέρες μπαζάρ στις 8, 9, 15 και 16 Δεκεμβρίου (9 πμ. -3 μμ) με δώρα, ειδικές τιμές, εργαστήρια, ξεναγήσεις και λαχειοφόρο, εργαστήρια ενηλίκων και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες. Ώρες: Τετ -Σαβ: 9 πμ. – 3 μμ., Κυρ: 11 πμ. – 4 μμ. (εκτός 3, 4, 25, 26/12).
 
Αύριο, Κυριακή (11 πμ. – 6 μμ.), και από τη Δευτέρα ως την Παρασκευή (10 πμ. – 3 μμ.), το Μουσείο Μπενάκη, εγκαινιάζοντας το κτίριο της Δωρεάς Μέντη, θα πραγματοποιήσει μεγάλο μπαζάρ, όπου θα διατίθεται προς πώληση το αποθηκευμένο εμπόρευμα της νηματουργίας Μέντη σε προνομιακές τιμές. Παράλληλα, την Κυριακή τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλωστές, χρώματα και φως» (11 πμ. – 6 μμ.) στο κτίριο της οδού Πειραιώς.
 
Από σήμερα, Σάββατο έως το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου (Γουέμπστερ 5Α, Ακρόπολη) προσκαλεί φίλους και γνωστούς στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του, όπου θα παρουσιαστούν ιδέες για δώρα σε προσιτές τιμές. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
 
Θέατρο, κούκλες και παιδιά
 
Το 3ο παζάρι θεατρικού υλικού από το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.) θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στο φουαγιέ του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Στο μπαζάρ θα διατίθενται θεατρικά προγράμματα, αφίσες από διάφορες χώρες του κόσμου, ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία, καθώς και σπάνια θεατρικά αντικείμενα από το αρχείο του ΕΚΘΙΘ αλλά και από προσφορές μελών και φίλων του, όλα σε συμβολικές τιμές (ξεκινώντας από 0,50€ ).

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο, το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθέατρου UNIMA-ΕΛΛΑΣ προσκαλεί όλους στα εγκαίνια της δανειστικής βιβλιοθήκης του, που περιλαμβάνει ελληνικά και ξένα βιβλία, περιοδικά και οπτικό υλικό ειδικά για το κουκλοθέατρο.

«Σαν το σκύλο με τη γάτα» ονομάζεται το δωρεάν εργαστήριο ζωγραφικής για όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού που προσφέρει αύριο Κυριακή το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Το εργαστήριο δίνεται στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου παζαριού που πραγματοποιεί το Σωματείο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Stray.gr.

Ιστορικά αρχεία και παζάρια
 
Πολλές εκπλήξεις υπόσχεται ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στο παζάρι που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με στόχο την ενίσχυση του έργου του Συλλόγου, αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Αρχείου.

Στα πλαίσια του μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Αρχεία του Δρόμου» και παράλληλα θα συγκεντρωθούν χρήματα και είδη (ρούχα, τρόφιμα, παιδικά βιβλία) για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών SOS». Στο Κτίριο του Ιστορικού Αρχείου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας (Ψαρομηλίγκου 22, Κεραμεικός). Ώρες: 7 – 10 μμ.
 
Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του το Ελληνικό, Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) προσκαλεί τους λάτρεις των παλιών βιβλίων και των συλλεκτικών περιοδικών, των παιχνιδιών και των πρωτότυπων χριστουγεννιάτικων δώρων, καρτών και γουριών, να επισκεφτούν το κτίριο της Πλάκας στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου. Τα είδη θα προσφέρονται με έκπτωση έως και 50%. Στην Αγίου Ανδρέου 5, Πλάκα. Ώρες: 12 – 5 μμ.
 
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
 
Παζάρι βιβλίων και αντιγράφων ελληνικών μουσείων, που θα διατεθούν με έκπτωση 50% και 40% αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο από 7 ως 9 Δεκεμβρίου (Παρασκευή και Σάββατο: 10 πμ. ως 8 μμ. και Κυριακή 10 πμ. ως 5 μμ.). Επίσης, την Κυριακή 9, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 10 πμ. ως τις 11.30 και από τις 12 ως τη 1.30 μμ., το μουσείο προσκαλεί τους μικρούς φίλους του σε ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευών.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, που προσφέρεται δωρεάν (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213.2139507 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9 πμ. έως 3 μμ.), οι μικροί επισκέπτες από 5 ως 8 ετών θα κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, με αφετηρία συγκεκριμένα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Στην οδό Βασ. Σοφίας 22.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Τοιχογραφία με παράσταση Σταύρωσης από το 1400 παρουσιάζει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

9/04/2026 - 2:43μμ
Επιφανειακή έρευνα στην κορυφή του Ευβοϊκού Ολύμπου (φωτ.: ΥΠΠΟΑ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ερέτρια: Νέος «χάρτης» ζωής χιλιάδων ετών – Τι αποκάλυψε η μεγάλη αρχαιολογική έρευνα

8/04/2026 - 11:36πμ
Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας, από ψηλά (φωτ.: Χ / Şükrü Özüdoğru)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «ματιά» της Μέδουσας ξανά στο φως – Το εντυπωσιακό μωσαϊκό της αρχαιοελληνικής Κίβυρας που περίμενε… την άνοιξη

5/04/2026 - 2:30μμ
Πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με την τεχνική «περδίκα»
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Περδίκες, τα πασχαλινά αυγά ζωγραφισμένα με κερί: Από το Βόιο Κοζάνης ζωντανεύει η παράδοση

4/04/2026 - 2:02μμ
(Πηγή: Radu Oltean / Wikimedia Commons)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρουμανία: Αίσιο τέλος στο θρίλερ της κλοπής εθνικού θησαυρού – Βρέθηκε το χρυσό κράνος του Κοτοφενέστι

2/04/2026 - 7:46μμ
Η ταφή της Μαρινέλλας έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μαρινέλλα, αρχόντισσά μας» – Με δάκρυα στα μάτια και παρατεταμένο χειροκρότημα το «ύστατο χαίρε»

31/03/2026 - 5:07μμ
Η Μαρία Κίτσου στην παράσταση «Η Δούκισσα της Πλακεντίας» (φωτ. Γκέλυ Καλαμπάκα/ facebook.com/tagaristheatre)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H «Δούκισσα της Πλακεντίας» συγκινεί ακόμα – Η ιστορία, το θεατρικό και η ταινία του 1955

31/03/2026 - 3:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Με αμείωτη προσέλευση συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της μεγάλης ερμηνεύτριας

31/03/2026 - 12:03μμ
Από συναυλία της με τον Κώστα Χατζή, το 2013 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: Την Τρίτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία της – Σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί

29/03/2026 - 9:46μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο Γιάννης ο φονιάς»: Το έγκλημα που έγινε τραγούδι, με τη φωνή του Μανώλη Μητσιά

29/03/2026 - 9:17μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/TIBOR ILLYES)

Ουγγαρία: Ριζικές αλλαγές στα ΜΜΕ προαναγγέλλει ο Πέτερ Μάγιαρ μετά τη νίκη του

16 λεπτά πριν
(Φωτ αρχείου: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Αίγιο: Άγρια επίθεση και απαγωγή άνδρα – Του άρπαξαν 7.000 ευρώ και τον εγκατέλειψαν στο νοσοκομείο

29 λεπτά πριν
(Φωτ.: Από την αφίσα της ταινίας Καποδίστριας του Γιάννη Σμαραγδή)

Ο «Καποδίστριας» του Γιάννη Σμαραγδή κατακτά τον κόσμο

52 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα  Μπόλαρη)

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, τα σενάρια για φθινοπωρινές κάλπες και το κλίμα στο γαλάζιο εσωτερικό

1 ώρα πριν
Αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Serena στο Ισλαμαμπάντ, όπου φιλοξενήθηκαν συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sohail Shahzad)

ΗΠΑ-Ιράν: Διαψεύσεις για εκεχειρία και προτάσεις αποκλιμάκωσης στο τραπέζι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Αλύγιστη η ΑΕΚ – Νίκησε την Μπανταλόνα και πέρασε στο Final 4 του Basketball Champions League

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign