pontosnews.gr
Κυριακή, 31/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Eurobank: Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία

16/11/2012 - 11:29πμ
Eurobank: Ενθαρρυντικά σημάδια για την ελληνική οικονομία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διαπίστωσε ο… διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank , Νικόλαος Νανόπουλος, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε, οι εγχώριες καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα έχουν αρχίσει – έστω και με αργούς ρυθμού – να επανέρχονται ενώ για τα νέα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου σημείωσε πως έχει αρχίσει να παρουσιάζεται επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ξένοι πολυεθνικοί όμιλοι, όπως η «Unilever», ανακοινώνουν ότι προχωρούν στη διεύρυνση της εγχώριας παραγωγής τους ενώ ξένοι παράγοντες είτε επενδύουν στην ελληνική οικονομία είτε αναρωτιούνται αν έφθασε η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσουν την πρώτη τους επένδυση, πρόσθεσε.

«Και αν οι ξένοι αρχίζουν να μας βλέπουν λίγο πιο θετικά, τότε υπάρχει μια πραγματική δυνατότητα να αθροίσουμε και τις δικές μας δυνάμεις, ώστε να πυροδοτήσουμε την έναρξη ενός ενάρετου κύκλου εμπιστοσύνης, επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας που θα επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά σταθερής, και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε.

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα υπογράμμισε ότι το ελληνικό ζήτημα σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να νοηθεί εκτός του πλαισίου της ΕΕ και της Ευρωζώνης και συμπλήρωσε ότι δεν έχουμε κανένα περιθώριο και κανένα δικαίωμα να μην κεφαλαιοποιήσουμε το ταχύτερο δυνατόν τα θετικά αποτελέσματα της μεγάλης προσπάθειας που έχουμε καταβάλει.

Ο κ. Νανόπουλος παρατήρησε ακόμα ότι το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ελληνικής οικονομίας ήταν σχεδόν μονοσήμαντα εστιασμένο στις δημοσιονομικές απαιτήσεις χωρίς να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αλλά και στην ανάπτυξη. Επιπλέον, όταν ξέσπασε η κρίση δεν υπήρχε ένα πλαίσιο θεσμικής θωράκισης που θα αποτελούσε δίχτυ προστασίας για μια χώρα σε συνθήκες δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αν εφαρμοστεί με συνέπεια το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης, οι διαρθρωτικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις και οι αποκρατικοποιήσεις τότε η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη συγκυρία.

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών είπε ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση ωστόσο εκτίμησε πως οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης «δεν φαίνεται να είναι τελικώς τόσο ελκυστικοί ώστε να αποτελέσουν ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων».
Tromaktiko

Πηγή: newsnow.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e- ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Όλα τα επιδόματα που θα καταβληθούν έως τις 5 Ιουνίου

30/05/2026 - 5:55μμ
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (φωτ. αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καμπάνα» 200 εκατ. ευρώ στην Temu από την Κομισιόν

28/05/2026 - 3:09μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινούν οι πληρωμές για τα κοινωνικά επιδόματα Μαΐου από τον ΟΠΕΚΑ – Στα 275 εκατ. ευρώ οι καταβολές

28/05/2026 - 8:34πμ
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανταλλάσσει χειραψία με τον Κυριάκο Πιερρακάκη στη Βουλή, Δευτέρα 25 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρίτη θητεία για Στουρνάρα στην ΤτΕ: Προειδοποίηση για πληθωρισμό και γεωπολιτικούς κινδύνους

25/05/2026 - 4:49μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ζεστό» χρήμα σε εκατομμύρια δικαιούχους μέχρι το τέλος Μαΐου

25/05/2026 - 9:34πμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφορία: Τέλος στα άδικα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις

24/05/2026 - 9:55πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Περισσότερα από 2,4 δισ. ευρώ σε 4,3 εκατομμύρια δικαιούχους

23/05/2026 - 10:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο με παρεμβάσεις για στέγαση, συντάξεις και χρέη

22/05/2026 - 9:32πμ
Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακίνητη περιουσία: Προ των πυλών το άγγιγμα του ΜΙΔΑ

21/05/2026 - 7:51μμ
Το κτήριο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στον Ταύρο (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο «ψηφιακό φίλτρο» για τα χρέη στην Εφορία – Πώς θα αξιολογούνται οι οφειλέτες

18/05/2026 - 12:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνική Κοινότητα Αιξ-αν-Προβάνς συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης, μεταφέροντας χρώματα, μουσικές και γεύσεις της Ελλάδας στην καρδιά της Προβηγκίας (φωτ.: Facebook / Communauté Hellénique d'Aix-en-Provence_)

Από την Ελλάδα της κρίσης στη Νότια Γαλλία: Η ελληνική κοινότητα που έγινε σημείο αναφοράς στην Αιξ-αν-Προβάνς

3 ώρες πριν
Συντονιστής του προγράμματος U-Report της UNICEF φορά προστατευτικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια εκστρατείας ενημέρωσης για τον Έμπολα στην Γκόμα, στην επαρχία Βόρειο Κίβου της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (φωτ.: EPA / Marie Jeanne Munyerenkana)

Έμπολα: Ο ΠΟΥ προκρίνει πειραματικές θεραπείες και νέα εμβόλια για το στέλεχος που πλήττει το Κονγκό

3 ώρες πριν
Το πιο θερμό χειροκρότημα για τη Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, το 15ο Παιδικό-Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών. Σάββατο 30 Μαΐου 2026 (πηγή: Ο Ντελάλης)

Τα παιδιά της Μέριμνας Κατερίνης συγκίνησαν το Φεστιβάλ της ΠΟΕ – Το πιο δυνατό χειροκρότημα της βραδιάς

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Szilard Koszticsak)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη χρονιά η Παρί!

4 ώρες πριν
Κάτοικοι επιθεωρούν τις ζημιές που προκάλεσε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην παραλιακή πόλη της Τύρου, στον νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA / STRINGER)

Ο πόλεμος απειλεί την αρχαία Τύρο: Στο στόχαστρο μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς του Λιβάνου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign