Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 46χρονου στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού, που καταζητείται για τρία διαδοχικά περιστατικά εμπρησμού σε κατοικία και οχήματα, τα οποία σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο.
Στόχοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες και τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, ήταν οι τρεις πρώην συντρόφοί του.
Η δράση του 46χρονου ξεκίνησε περίπου στις 02:10 τα ξημερώματα, όταν παραβίασε διαμέρισμα 2ου ορόφου στην οδό Βυζαντίου στη Γλυφάδα, όπου διαμένει η 36χρονη πρώην σύντροφός του. Αφού εισήλθε στον χώρο, προκάλεσε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του σπιτιού και να σπάσει η τζαμαρία της μπαλκονόπορτας. Στο υπνοδωμάτιο της κατοικίας οι Αρχές εντόπισαν δοχείο με βενζίνη.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο καταζητούμενος μετέβη στην οδό Νυμφών, επίσης στη Γλυφάδα, όπου πυρπόλησε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας ζημιές στο μπροστινό μέρος τους.
Το ένα όχημα ανήκει σε 55χρονη πρώην σύντροφό του και το δεύτερο στον νυν σύντροφό της. Στο σημείο η Πυροσβεστική εντόπισε δύο στουπιά πάνω στα καπό των οχημάτων.
Το τρίτο χτύπημα σημειώθηκε στις 04:38 στην οδό Κρήτης στο Νέο Ηράκλειο. Εκεί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 49χρονης, επίσης πρώην συντρόφου του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι φλόγες επεκτάθηκαν και σε δεύτερο σταθμευμένο όχημα, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 46χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας.
Τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του διεξάγουν τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Γλυφάδας και Ηρακλείου.

















