pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Καμπούρη: «Δεν δίνεις ποτέ τη διεύθυνση» – Οι διάλογοι για τις εταιρείες-φαντάσματα

Οι οδηγίες σε εμφανιζόμενο διαχειριστή, ο εργαζόμενος που ζητούσε τα δεδουλευμένα του και το δίκτυο των 29 εταιρειών που ερευνά η ΕΛΑΣ

8/10/2026 - 10:09μμ
Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Νέα στοιχεία για την υπόθεση απάτης σε βάρος του e-ΕΦΚΑ και του Δημοσίου, στην οποία κατηγορούνται ο Φίλιππος Καμπούρης, η σύζυγός του και άλλα πρόσωπα, προκύπτουν από τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη.

Οι διάλογοι αφορούν οδηγίες για την αποφυγή τηλεφωνημάτων, απαιτήσεις απλήρωτου εργαζομένου και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο επιχείρησης.

Σε μία συνομιλία, ο παρουσιαστής και πρόεδρος του ΛΑΟΣ φέρεται να ζητά από πρόσωπο που εμφανιζόταν ως νόμιμος υπεύθυνος επιχείρησης να μην αποκαλύπτει τη διεύθυνσή του σε αγνώστους που τηλεφωνούν. Του υποδεικνύει να τερματίζει τις κλήσεις και να μπλοκάρει τους αριθμούς. Στο τέλος, όταν ερωτάται αν άνοιξε το κατάστημα, απαντά αρνητικά και εκφράζει αμφιβολία για την επαναλειτουργία του.

Σε δεύτερο διάλογο, εργαζόμενος ζητά έναν μισθό που δεν έχει λάβει, καθώς και να δηλωθεί η απόλυσή του. Η σύζυγος του Καμπούρη, η οποία παρουσιάζεται στη συνομιλία ως λογίστρια, του ζητά την εταιρική επωνυμία και αρνείται ότι συνεργάζεται με τον ίδιο.

«Συνεργάτης σε επιχείρηση κ. Καμπούρης δεν υπάρχει εδώ», αναφέρει, παραπέμποντας στους εμφανιζόμενους υπευθύνους των εταιρειών.

Σε τρίτη συνομιλία, πρόσωπο που περιγράφεται ως «αχυράνθρωπος» συζητά με κοινή γνωστή για επιχείρηση που παρέμενε κλειστή επί 10-15 ημέρες. Όταν εκείνη συνδέει το κλείσιμο με πιθανή παρανομία, την αποτρέπει από συμπεράσματα, επικαλούμενος την έλλειψη στοιχείων.

Δίκτυο 29 εταιρειών και ζημία 5,35 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η έρευνα αφορά δίκτυο 29 εταιρειών στην εστίαση, στη νυχτερινή διασκέδαση, στη διαφήμιση και στην ένδυση.

Μέρος του δικτύου αποτελούσαν πραγματικές επιχειρήσεις, ενώ άλλες εταιρείες φέρονται να ήταν εικονικές, χωρίς φυσική έδρα και δραστηριότητα, με οικονομικά αδύναμα πρόσωπα ως εμφανιζόμενους υπευθύνους.

Οι πραγματικοί διαχειριστές φέρονται να απέφευγαν ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Η αστυνομία τοποθετεί την έναρξη της ερευνώμενης δράσης τουλάχιστον στον Δεκέμβριο του 2013 και υπολογίζει τη συνολική ζημία του Δημοσίου σε 5.352.556,57 ευρώ.

Κατά την επιχείρηση της 6ης Οκτωβρίου στην Αττική συνελήφθησαν 11 πρόσωπα, ενώ ακόμη ένα περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατέθεσαν ως μάρτυρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι τραγουδιστές Κέλλυ Κελεκίδου, Σώτης Βολάνης, Αλέκος Ζαζόπουλος και Γιάννης Καψάλης.

Οι κατηγορίες και η θέση Καμπούρη

Η ποινική δίωξη αφορά, κατά περίπτωση, πέντε κακουργήματα και ένα πλημμέλημα: διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και συνέργεια σε απάτη άνω των 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων και μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών.

Οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία να απολογηθούν την Κυριακή. Ο Φίλιππος Καμπούρης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νίκος Καρβέλας και Άννα Βίσσης στις εξέδρες του ΟΑΚΑ το 2022, για τον αγώνα Παναθηναϊκος - Σλάβια Πράγας για το Europa Conference League (φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καρβέλας-Βίσση: Ο συνθέτης αναλαμβάνει προσωπικά τις άδειες για τα τραγούδια του στις συναυλίες

8/10/2026 - 7:45μμ
Μαθητές στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας  
(φωτ.: EUROKINISSI / Αλέξανδρος Ζωντανός)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκράβα: Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή – Αναφορές για οσμή αερίου

8/10/2026 - 7:13μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Κρίσιμη η κατάθεση της κόρης των δύο γιατρών την Παρασκευή – Νέα στοιχεία από τον υπολογιστή του ιατρείου

8/10/2026 - 11:18πμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Αθώοι οι δύο ψαράδες με ισχυρή πλειοψηφία

8/10/2026 - 10:51πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη στο κέντρο – Εγκατέλειψε το όχημα με επτά αλλοδαπούς

8/10/2026 - 9:29πμ
Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Καμπούρη: Το δίκτυο των 29 εταιρειών και το κόλπο με τους «αχυράνθρωπους»

8/10/2026 - 9:02πμ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από επαγγελματίες αλιείς στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλιείς: Λήγει το τελεσίγραφο για συνάντηση – Ελλείψεις σε φρέσκα ψάρια

8/10/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές στα δυτικά και τοπικά έως 28 βαθμοί

8/10/2026 - 8:08πμ
Ταμπέλα έξω από τα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, στην οδό Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση ΕΦΚΑ: «Είμαι αθώος» λέει ο Καμπούρης – Την Κυριακή η απολογία

7/10/2026 - 7:26μμ
Ο Αναστάσιος Λυκούδης, συνήγορος του Γιώργου Μαζωνάκη (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Στον ανακριτή οι διασώστριες του ΕΚΑΒ και η αναισθησιολόγος της οδού Καρνεάδου

7/10/2026 - 4:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μεταγωγή του Φίλιππου Καμπούρη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια και στον εισαγγελέα. Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Υπόθεση Καμπούρη: «Δεν δίνεις ποτέ τη διεύθυνση» – Οι διάλογοι για τις εταιρείες-φαντάσματα

48 δευτερόλεπτα πριν
Στιγμιότυπο από την «Παλαλέσα» του Ιωάννη Κοσμίδη (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες Του Πόντου»)

Ασπρόπυργος: Η «Παλαλέσα» άνοιξε τη νέα χρονιά των Ακριτών του Πόντου

26 λεπτά πριν
Οπτικό στοιχείο του KM3NeT (φωτο.: KM3NeT)

Νόμπελ Φυσικής: Από τον πάγο της Ανταρκτικής στα βάθη της Μεσογείου – Η ελληνική συμμετοχή στην αναζήτηση των νετρίνων

51 λεπτά πριν
Γλυπτική σύνθεση στην οποία γυναικεία ολόσωμη μορφή στέκεται όρθια σε αυστηρή στάση προσοχής με το δεξί χέρι της σε ανάταση να δείχνει τον ουρανό. Το μνημείο βρίσκεται στην πλατεία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου και είναι αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή (1922), μετά την οποία υπήρξε αθρόα εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή (φωτ.: dimosvolos.gr/Νικόλας Παυλόπουλος)

8ο Μικρασιατικό Αντάμωμα: Από τη Νέα Ιωνία της Αττικής στη Νέα Ιωνία του Βόλου

1 ώρα πριν
Μαθητές και μαθήτριες διαπληκτίζονται με αστυνομικούς έξω από το λύκειο «Ελέν Μπουσέ» στο Παρίσι. 8 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)

Γαλλία: «Η Gen Z είναι οργισμένη» – Νέες πορείες και συγκρούσεις στο Παρίσι

2 ώρες πριν
Σύνθεση από τις πρώτες εικόνες του Sentinel-3C: αριστερά η Ιταλία και η κεντρική Ευρώπη, επάνω δεξιά η καναδική Αρκτική και κάτω δεξιά οι Μπαχάμες και η Κούβα. Οι λήψεις έγιναν στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Copernicus Sentinel 2026 / επεξεργασία ESA)

Sentinel-3C: Οι πρώτες εικόνες της Γης από τον νέο δορυφόρο του Copernicus

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV