Με την υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας «Χοζοβιώτισσας» αρχίζουν την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου της Θεσσαλονίκης.
Η Ιερή Εικόνα προέρχεται από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Η υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης, στον χώρο μπροστά από το Διοικητήριο.

Νωρίτερα, στις 5:30 το απόγευμα, από τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή, η οποία θα κατευθυνθεί προς το Διοικητήριο για την υποδοχή της Ιερής Εικόνας.
Την Παναγία «Χοζοβιώτισσα» θα υποδεχθούν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο κλήρος της πόλης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών και πιστοί. Θα ακολουθήσει δέηση και στη συνέχεια η Ιερή Εικόνα θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Εκεί θα τελεστούν η επίσημη Δοξολογία, ο Εσπερινός, η Παράκληση προς την Παναγία «Χοζοβιώτισσα» και ιερά αγρυπνία.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν έως και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με καθημερινό πρόγραμμα λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων που έχει ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός για τους προσκυνητές από τις 6 το πρωί έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα.


















