Με μια ξεχωριστή εκκλησιαστική τελετή στο Αίγιο τιμήθηκαν σήμερα, 17 Αυγούστου, τα 50 χρόνια αρχιερατείας του πρώην μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου. Η επέτειος τιμήθηκε κατά τη διάρκεια Πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.
Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, καθώς και οι επίσκοποι Κερνίτσης Χρύσανθος και Επιδαύρου Νικόδημος.

Η συμπλήρωση μισού αιώνα από την έναρξη της αρχιερατικής του διακονίας αποτέλεσε αφορμή για να τιμηθεί η πορεία του πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, αλλά και η μακρόχρονη παρουσία του στην εκκλησιαστική ζωή της περιοχής.
Η σημερινή τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα συμβολικό χρόνο, καθώς ο Δεκαπενταύγουστος παραμένει μία από τις σημαντικότερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Οι ευχές που συνοδεύουν την επέτειο της πεντηκονταετούς αρχιερατείας συνδέονται με την Παναγία, η οποία, σύμφωνα με το μήνυμα της ημέρας, αποτελεί τη «Δέσποινα του Κόσμου» και «Μεσίτρια δι’ όλους μας».

















