Από τον πανηγυρίζοντα ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο ορεινό χωριό των Αγριδίων της Ίμβρου, παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο στη γενέτειρά του. Μαζί του συλλειτουργεί ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Ιωάννης.
Η Ίμβρος γιορτάζει
Ο Δεκαπενταύγουστος στα Αγρίδια αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις σημαντικότερες στιγμές για τον ελληνισμό της Ίμβρου. Ίμβριοι από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία επιστρέφουν στο νησί, δίνοντας ξανά ζωή στα ελληνικά χωριά του.
Μετά τις λατρευτικές εκδηλώσεις, το βράδυ στην πλατεία των Αγριδίων αναμένεται να στηθεί μεγάλο ελληνικό γλέντι, με χορούς και τραγούδια.
Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μεταδίδεται επίσης απευθείας από την ΕΡΤ3 και το ERT Cosmos.

















