Ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η 46χρονη που κατηγορείται για εμπλοκή στον φονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου, τον Μάιο του 2010.
Η γυναίκα έφθασε το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα, μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία, συνοδευόμενη από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Αρχικά θα παρουσιαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης και ακολούθως στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Εκτιμάται ότι θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.
Τι αποδίδουν οι Αρχές στην 46χρονη
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην 46χρονη αποδίδεται υποστηρικτικός και όχι εκτελεστικός ρόλος στην ομάδα που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση κατά της τράπεζας.
Οι Αρχές φέρονται να την έχουν εντοπίσει σε βιντεοληπτικό υλικό από την 5η Μαΐου 2010, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.
Η ταυτοποίησή της βασίστηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ανάλυση του σωματότυπου, των μαλλιών και άλλων χαρακτηριστικών που καταγράφηκαν στα πλάνα.
Η 46χρονη ζούσε τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της στο Μπράιτον και συνελήφθη στις 13 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ, μετά την ενεργοποίηση διεθνούς εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας της Interpol.
Ενώπιον των βρετανικών δικαστικών Αρχών συναίνεσε στην έκδοσή της και δεν άσκησε ένδικα μέσα κατά της σχετικής απόφασης.
Αρνείται κάθε εμπλοκή
Η ίδια, μέσω της υπεράσπισής της, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή στην επίθεση και δηλώνει αθώα.
Ο συνήγορός της έχει επίσης προαναγγείλει νομικές ενέργειες για δημοσιεύματα και αναρτήσεις που, όπως υποστηρίζει, παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα, την προσωπικότητα και το τεκμήριο αθωότητάς της.
Για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενοι δύο 42χρονοι, μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές Αρχές.

















