Αποτροπιασμό προκαλεί μια μακάβρια αποκάλυψη στη Λακωνία, και συγκεκριμένα στον Μυστρά, όπου ένας 55χρονος έκρυβε επί 2,5 χρόνια τη σορό του νεκρού πατέρα του σε καταψύκτη, αποκρύπτοντας το θάνατό του για να εισπράττει τη σύνταξή του.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν έφτασε στην αστυνομική διεύθυνση Λακωνίας η πληροφορία ότι ο ηλικιωμένος άνδρας, γεννηθείς το 1936, είχε πολύ καιρό να εμφανιστεί.
Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο της διερεύνησης της πληροφορίας κάλεσαν τον 55χρονο γιο του αγνοούμενου και του πήραν κατάθεση, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας του είχε φύγει και έμενε στην Αθήνα. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ ερεύνησαν τον ισχυρισμό του και ρώτησαν την αδελφή του, που μένει στην Αθήνα, η οποία όμως τους είπε ότι είχε χρόνια να δει τον πατέρα της, καθώς εκείνος ζούσε με τον αδελφό της.
Κατόπιν αυτού, και παρουσία εισαγγελέα, έγινε έρευνα σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας του 55χρονου, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, είναι κλειστό και το χρησιμοποιούσε ως κατοικία, και στο υπόγειο βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη το πτώμα του 90χρονου πατέρα του. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι.
Αμέσως ο 55χρονος συνελήφθη και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει πριν από 2,5 χρόνια από φυσιολογικά αίτια και αποφάσισε να αποκρύψει το θάνατό του για να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή του.
Στο ξενοδοχείο μετέβη ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών Σπάρτης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής της σορού.
Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σπάρτης.

















