pontosnews.gr
Τρίτη, 28/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

Το NCC Ghazal αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία, σύμφωνα με τους αντάρτες – Απευθείας επαφές του Πεκίνου για την προστασία των κινεζικών δεξαμενόπλοιων

28/07/2026 - 9:31μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)

Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους στην Ερυθρά Θάλασσα οι Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον σαουδαραβικού δεξαμενόπλοιου, την ώρα που η Κίνα επιχειρεί να εξασφαλίσει ασφαλή διέλευση για τα πλοία της από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο των Χούθι Γιαχία Σαρέ, στόχος της επίθεσης ήταν το NCC Ghazal, το οποίο φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις και να παραβίασε τον ναυτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι αντάρτες στη Σαουδική Αραβία.

Ο Γιαχία Σαρέ υποστήριξε ότι μετά την εκτόξευση των πυραύλων, το δεξαμενόπλοιο αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή.

Νέο μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι Χούθι ανακοίνωσαν στις 20 Ιουλίου την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού στη Σαουδική Αραβία, προειδοποιώντας ότι δεν θα επιτρέπουν την πρόσβαση πλοίων στα λιμάνια της.

Με την απόφαση αυτή άνοιξαν ένα νέο μέτωπο αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην περιοχή, διευρύνοντας τις επιθέσεις τους σε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν πετρέλαιο και άλλες πρώτες ύλες.

Yemen’s Houthi military spokesperson Yahya Saree gives a live address on Saudi Arabia.

Houthi spokesman said the blockade on Yemen’s ports and the attack on its airport in Sanaa will be met with a response. pic.twitter.com/njDdva8dim

— Al Jazeera Breaking News (@AJENews) July 20, 2026

Οι αντάρτες έχουν ήδη προειδοποιήσει τις διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες ότι τα πλοία τους ενδέχεται να αποτελέσουν στόχο, εάν φορτώσουν ή εκφορτώσουν εμπορεύματα σε σαουδαραβικά λιμάνια.

Ορισμένα τάνκερ που επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ερυθρά Θάλασσα μέσω του Μπαμπ ελ Μαντέμπ επέλεξαν τελικά να αλλάξουν πορεία για λόγους ασφαλείας.

Απευθείας επαφές της Κίνας με τους Χούθι

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Κίνα φέρεται να έχει προχωρήσει σε απευθείας επαφές με τους Χούθι, ζητώντας να επιτραπεί στα κινεζικά δεξαμενόπλοια να διέρχονται από το νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας χωρίς να δέχονται επιθέσεις.

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο έξι πηγές που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Πεκίνο ήταν από τις πρώτες κυβερνήσεις που επικοινώνησαν απευθείας με το κίνημα των Χούθι, προκειμένου να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη διέλευση των πλοίων του από το Μπαμπ ελ Μαντέμπ, το στρατηγικής σημασίας στενό που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο του Άντεν.

Το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας και τα Στενά του Ορμούζ

Βασικός στόχος της Κίνας είναι να συνεχιστούν οι εξαγωγές πετρελαίου από τους σαουδαραβικούς τερματικούς σταθμούς της Ερυθράς Θάλασσας, κυρίως από το λιμάνι Γιανμπού.

Οι συγκεκριμένες ποσότητες θεωρούνται κρίσιμες για την κάλυψη του κενού που έχει προκαλέσει στον ανεφοδιασμό το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν.

Τουλάχιστον τέσσερα δεξαμενόπλοια φόρτωσαν αργό πετρέλαιο από σαουδαραβικά λιμάνια με προορισμό την Κίνα και πέρασαν από το Μπαμπ ελ Μαντέμπ μετά την ανακοίνωση των νέων περιορισμών από τους Χούθι, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Kpler και του ιστοτόπου παρακολούθησης πλοίων MarineTraffic.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική ένταση ΗΠΑ – Γαλλίας στον ΟΗΕ: Αμερικανός αξιωματούχος αποχώρησε από συνεδρίαση

27/07/2026 - 11:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού στο Μπετσί του Καστεγιόν, στην Ισπανία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Manuel Bruque)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Η χώρα σε πύρινο κλοιό – Χιλιάδες εκκενώσεις και ένας νεκρός

27/07/2026 - 10:31πμ
Γάλλοι πυροσβέστες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Σεστά-Πιεροτόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sophie Garcia)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η φωτιά δημιουργεί τον δικό της «καιρό» και απειλεί το Μπορντό – Συναγερμός για τον καύσωνα

27/07/2026 - 9:43πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το ανασκαφικό πεδίο της Γκραν Ντολίνα στην Αταπουέρκα της Ισπανίας, όπου έχουν εντοπιστεί τα απολιθώματα του Homo antecessor (φωτ.: Malopez 21 / Wikimedia Commons)

Κανιβαλισμός πριν από 850.000 χρόνια: Στο «μενού» του Homo antecessor έμπαιναν μικροί και μεγάλοι

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: Αρχείο Ομάδας Διαχείρισης Εκβρασμών Κητωδών «ΑΡΙΩΝ»)

Φάλαινα στον Παγασητικό: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» – Τι πρέπει να προσέχουν τα σκάφη

32 λεπτά πριν
Η φωτιά στην Πάρο,  Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση / Gina Paros)

Φωτιά στην Πάρο: Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες και τις αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων

56 λεπτά πριν
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

1 ώρα πριν
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

2 ώρες πριν
Εξόριστοι μεταφέρονται (στην καλύτερη περίπτωση) σε βαγόνια εμπορικών τρένων (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Ιούλιος 1921: Η έκθεση που κατέγραψε τις πορείες θανάτου Ελλήνων εξορίστων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign